Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiaaaf

rude wlosy jak podtrzymac kolor pomocy

Polecane posty

Gość gosiaaaf

Witam. Od pol roku farbuje wlosy na rudo. Mialam przeprowadzona dekoloryzacje z koloru czarnego. W rudosciach czuj sie znakomicie. Ale strasznie drazni mnie to ze kolor po okolo 5-6 myciach blaknie, jest taki blondawo rdzawy:( Wlosy farbuje u fryzjera a nie chce co 3 tygodnie latac i farbowac bo nie oszukujmy sie 100 zl co 3 tygodnie to nie malo:( Macie jakies pomysly jak zatrzymac ten kolor? myslalam zeby poniedzy farbowaniem uzyc szaponetki koloryzujacej jak myslicie? a moze inne porady?

Gość ww5
Szamponetki koloryzujące to najlepsze rozwiązanie. Odświeżą kolor. Możesz jeszcze stosować szampony do włosów farbowanych. Innych sposobów niestety nie ma, rude farbowane włosy są trudne w utrzymaniu.

Gość gosiaaaf
Wlasnie stosuj szampon na podtrzymanie koloru z seri profesjonalnej polecony przez moja fryzjerke ale efektow nie widac kolor dalej sie pluka:( jestem zalamana:( Jak tak dalej pojdzie to chyba zrezygnuje z rudego a tak dobrze sie w nim czuje:(

Gość Only True Pani Wątroba1234
Nie załamuj mnie :( Dzisiaj byłam u fryzjerki ściągnąć kolor z czarnego (naturalny kolor) na rudy. Muszę iść jeszcze raz za miesiąc, aby mieć jeszcze jaśniejszy rudy. Nie wiedziałam, że tak blaknie :( Jakiej szamponetki używasz? Zapłaciłam 120 zł.

Gość gosiaaaf
Wlasnie narazie nie uzywam zadnej szamponetki:( Ale chyba bede musiala. Tez mialam dekoloryzacje z czarnego. Przyklad wlosy zafarbowane 20 grudnia 2012 na sylwestra juz byy blondawo rdzawe:( Staram sie juz nawet nie myc tak czesto wlosow co 3 dni wiecej nie dam rady wytrzymac bez mycia. a i tak sie pluka:( w zeszy czwartek farbowalam umylam dwa razy i juz widze roznice od koloru wyjsciowego:( jestem zalamana nie bede przeciez farbowac wlosow co 2 tygodnie:(

Gość gosiaaaf
dochodzi juz do tego ze boje si emyc glowy bo kolor jaki jest po wyplukaniu farby jest okropny:(

Gość jhfiuehrtue4
przede wszystkim nie farbuj u fryzjerek!! one maja beznadziejna farbe do wlosow, ja ci to mowie, bylam praktykantka! albo sama sobie farbuj, ale z wlasna farba idz do fryzjera :) polecam syoss

Gość gosiaaaf
jhfiuehrtue4 myslisz ze to moze byc wina farby z salonu? pracuja na profesjonal by fama farba bez amoniaku..Sama kurcze boje sie wlasnie. jak farbowalam na czarno to nie bylo problemu teraz sie boje ze kolor wyjdzie nie adny:(

Gość jhfiuehrtue4
Farby fruzjerskie sa najczesciej slabe, bo tanie... taka jest prawda. dlatego polecam syoss albo garnier, garnier w miare tani, ale tez dobry

Gość fhxdsjs
zafrabuj normalna farba a nie bez amoniaku i w dodatku gownem by fama...najgorsze scierwo

Gość fhxdsjs
jutro plece ci odzywke dzieki kotrej wcale nie wyplucze sie kolor. ale to jutro bojuz leze. inie sluchaj tej glupiej praktylantki

Gość gosiaaaf
hmm moze faktycznie cos w tym jest niby profesjonalne farby a jednak.. A masz moze wyprubowana jakas farbe w odcieniu intensywnym rudym>

Gość gosiaaaf
fhxdsjs wlasnie na farbie bez amoniaku mi zalezy bo juz i tak mam wlosy zniszczone troche po dekoloryzacji.. Bede wdzieczna za info o maseczce:*

masz włosy rude lub kasztanowe polecam stosowanie płukanek z czarnej herbaty lub wywar z łupin cebuli. Płukanki te wykonuje się zalewając litrem gorącej wody, a po zaparzeniu należy wywar odcedzić.

Gość 21hh
z fryzjerskich farb dobra jest artego, farbowałam kiedyś wprawdzie na brązowo ale kolor nie chciał się wypłukiwać, długo się trzymał na włosach a już podczas rozjaśniania katorgą było go zdjąć. Jedyna farba, po której kolor nie płowiał. Te drogeryjne też niestety są słabe.