Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co za choryryr krajajja

Jak to mozliwe ze czlowiek pracuje a niestarcza mu na zycie?

Polecane posty

Gość co za choryryr krajajja

Przy najnziszej krajowej. Ona powinna byc w takiej kwocie zeby mzona bylo z niej pokryc wszystkie potrzeby podstawowe. Czyli oplaty , jedzenie, leki czy ubrania. A nie kombinowac na czym przyciac zeby straczylo.

Gość co za choryy krajj
up

Gość agsfgbdhdg
kiepsko pracuje. trzeba wydajniej pracować, a nie uczeszczac do pracy i chcieć dużo pieniędzy za to

może pomyśl o jakimś dokształceniu się ? studia czy coś?

no ja pierniczę... znowu durne komenty w stylu "się głosowało się ma". Czy wy jesteście naprawdę tak ograniczeni, że myslicie, że kaczor u władzy sprawiłby , że nagle najniższa krajowa starczałaby wszystkim, że paliwo byłoby tańsze, podatki niższe, a drogi połatane????? Zejdźcie na ziemię i wbijcie sobie do głów, że tutaj pomogłoby tylko wymienienie całego politycznego światka na ludzi przede wszystkim w pełni rozumu, zdolności intelektualnych i przede wszystkim- np. minister zdrowia powinien być fachowcem w swojej dziedzinie, min. sportu w sporcie, min. gospodarki najlepiej by był to biznesmen ,który ogarnia świat gospodarki i wie,co robić, by ją popepszyć. Sejm pełen jest idiotów, którzy oprócz dłubaniu w nosie i przytulaniu niemałej sumki co miesiąc , nie imają sie żadną pracą. Trochę nie na temat, ale ta przepychanka "kaczor czy tusk" jest już żenująca. Obaj do wymiany.

btw. mimo nie wiem jakich cudownych obietnic kaczora nie zagosowałabym na niego- on dopiero wpędziłby kraj w długi- miliony na wyjaśnienie katastrofy smoleńskiej, wojna z rosją, odgryzanie się za śmierć brata. Poza tym on zachowuje się i wypowiada jak osoba chora psychicznie.

Gość co za choryy karjj
bo do czego jest placa minimalna? bo czlowiek pracuje a musi biede klepac.

Gość oto nasza ojczyzna
ileż się można dokształcać ? durne te komenty o głosowaniu i dokształcaniu , człowiek się wykształcił na piekartza kierowcę czy pedagoga i pracuje , a jak pracuje to powinien mieć płacę która pozwoli mu żyć a nie wegetować bo za 1200 to sorry ale może przeżyć tylko singiel i to z własnym lokum ,bez kredytu, ilu takich jest ? 10 %?

Gość co za choryy karjj
ja mam 1200zł.Mieszaknie mam komunalne dzieki temu ze dostalam je po smierci ojca. Oplat mam czynsz 250zł, prad 80zł, gaz ok.200 w zime. Tv i net - 100zł.tel.30zł.woda 40zł. Zostaje mi 500zł i co ja mam za ta kase zrobic. STRACZA MI NA jedzenie i to skromnie.Nawet nie moge sobie pozowlic na kupno ciucha czy czegos do domu.

Gość oto nasza ojczyzna
czyli przezyjesz i tyle , a teraz pomyśl iść na tzw swoje i musieć wynajmować za całą pensję , i zęby w tynk ,paranoja ten kraj

Zarobię 3000 pln brutto, z tego mi biorą ZUS, czyli bodajże 10%. z pozostałych 2700 (netto) biorą ok. 15% (a i to dzięki temu, że kaczor podatki obniżył) z podatku dochodowego, czyli 405 zł. Zostaje 2295. A z tego docelowo mają mi zabrać jeszcze 25% VAT z codziennych wydatków, czyli ok. 573,75 zł. Czyli na swoje utrzymanie mam 1721,25 które wydaję na siebie. Państwo zabiera od przeciętnego obywatela (bo tyle zarabia przeciętny obywatel brutto) 1278,75 PLN. Tyle przeciętny obywatel daje skarbowi państwa. A do tego jeszcze przedsiębiorcy płacą CITy, nie city i inne pierdoły. Z tego powinniśmy mieć półmilionową armię żołnierzy a nie urzędasów, sprawne sądy i płatne bo płatne, ale AUTOSTRADY. A mamy co? JAJCO. Myślicie, że w czasach II RP przeciętny obywatel dawał do skarbu państwa tyle co my? GÓWNO TAM. W czasach II RP dążono do tego, aby państwo samo też coś zarabiało, a nie żerowało jedynie na obywatelach. Stworzono od zera GDYNIĘ, magistralę węglową, stworzono przemysł, prowadzono projekty zbrojeniowe. CO SIĘ k..A STAŁO? Czy ten ciemny naród historii nie zna? Jesteśmy tak silni jak silna jest nasza wola. ONI MUSZA SIE NAS BAC A NIE MY ICH !!! Tylko trzeba jasno wyrazic wole narodu!

Gość co za choryy karjj
a

Gość jak swiat swiatem zawsze
i wszedzie sa ldzie, ktorzy pracuja i nie sytarcza im na zycie. Niestety trzeba wysilic mozg i pomyslec samemu, jak to zmienic. Rząd? a macie jakis rząd, który to wam da?

Gość deszczowa piosenka 2555
Orędzie z serii Ostrzeżenie, 2013.01.28, 21.15 Wkrótce zostanie uchwalona ustawa, która pojęcie bluźnierstwa przeciw Bogu wykreśli z obowiązującego prawa Moja wielce umiłowana córko, powiedz Moim uczniom, że nigdy nie wolno im odstąpić od ich przywiązania do Mojego Świętego Słowa. Narastanie ateizmu oznacza, że już zwykła uwaga na temat Boga, czy na temat ustanowionych przez Niego przykazań, wywołuje oburzenie. Doszło więc do tego, że sama wzmianka na temat znaczenia Boga w waszym życiu traktowana jest tak, jak gdyby było to bluźnierstwo. Wkrótce zostanie uchwalona ustawa, która pojęcie bluźnierstwa przeciw Bogu wykreśli z obowiązującego prawa, a jej celem będzie wyplenienie na arenie publicznej jakiegokolwiek przywiązania do Boga. Wam, Moi biedni uczniowie, będzie trudno w Moim Imieniu unieść swoje głosy. Będą wam urągać, a na Mój temat będą mówić straszne rzeczy, jednak wy, chcąc nie chcąc, nie będziecie w stanie Mnie obronić. Te chrześcijańskie kraje, których narody oddają Mi cześć, nie będą miały pozwolenia, aby przyznawać się do swojego chrześcijaństwa, gdyż stworzone zostaną prawa, które przeciwstawią się Moim Naukom. Tak wielu nie chce Mnie znać. A ci z was, którzy tego pragną, będą prześladowani. Mam tu na myśli to, że za każdym razem, kiedy będziecie próbowali się do Mnie modlić, wasz spokój zostanie zakłócony. Za każdym razem, kiedy zechcecie otrzymać Sakramenty, będą one trudne do zdobycia. A następnie, gdy zorganizujecie Grupy modlitewne, powie się wam, żeby się powstrzymać. Każda z grup napotka nie tylko w pewnych kręgach na sprzeciw, ale zarazem będą próbowali do każdej z nich przeniknąć oszuści, aby popsuć owoce, które zrodzą się jako rezultat (ich działalności). Kiedy będziecie próbowali okazać oddanie dla Mnie lub dla Moich Grup modlitewnych, lub dla Moich Orędzi natraficie na taki opór, jak nigdy przedtem. Wielu kapłanów i duchownych bezzwłocznie odpowiada na Moje Wezwanie, ponieważ znają Mnie i rozpoznają Mój Głos. A zatem wielu będzie nadal powoływanych, gdyż Moja prośba, aby przygotowywać powierzone im dusze, zostanie przyjęta. Lecz kiedy ich liczba wzrośnie, to inni pośród ich owczarni powstaną z oburzeniem i ich potępią. Będą cierpieć z powodu ich miłości do Mnie. Do ich wrogów będą zaliczać się ci, którzy Mnie kochają, ale którzy zostali wprowadzeni w błąd przez tych, którym ślubowali wierność. Uczynią to, aby zatrzymać Mój plan wypełnienia Woli Mojego Ojca: ocalenia dusz i przygarnięcia wszystkich Bożych dzieci w Jego Nowym Raju. Musicie przeciwstawiać się takim wysiłkom, ale cały czas zachowując godność. Nie ustawajcie w modlitwie za tych z Moich wyświęconych sług, którzy jak przed nimi Judasz składają Mi pocałunek na jednym policzku, a jednocześnie z innymi Mnie zdradzają. Pozostanę z wami podczas tego udręczenia, gdyż nawet wy zostaniecie zaszokowani trującym jadem, który spłynie z ust tych, którzy twierdzą, że są Moimi uczniami.

Dlaczego kolorowi jak chca korzystnych ustaw dla siebie potrafia tak na (nie)rzad naciskac ze jedni po drugich im pisza ustawy mozna mozna trzeba chciec rszyc 4 litery a nie narzekac

Gość co za choryy karjj
a

a komentarze o doksztalcaniu zenada w pobliskim markecie kasjerki sa po studiach,moja matka pracuje na tasmi ma tylko zawodowke jej mlodsze kolezanki (robia na takim samym stanowisku za ta sama kase) po studiach dorabiaja zeby mogly oplacic zlobki, przedszkola.Szkoda gadac.Ludzie trzeba sie zebrac i powiedziec BASTA! wladza dla nas a nie my dla wladzy!

Gość Kitka83
No to jest niestety chory kraj - paradoksów tu nie brakuje, podobnie jak kłamców i złodziei.

Gość hmmmmmmmmmmm
"mona lisa - idiotko w NORMALNYM KRAJU nie byłoby żadnego ministerstwa i ministra zdrowia !" A jaki to NORMALNY Kraj bez ministrów? Bez urzedników? Prosze podaj. A oze wrcimy do epoki kamienia lupanego? Tam nie było ano premiera ani prezydenta.

Gość Elektronikełe ausf.II
a to tylko PiS jest do wyboru? jak się głosowało tak się ma

Gość hmmmmmmmmmmm
i czemu baranie -lamago jeden z drugi zwalacie wszystko na rząd? a kto bronił kandydowac na prezydenta i rzadzic lepiej? prosze bardzo, ten z Bialegostoku kandydował - demokracja jest. Jak nie potrafisz nic zrobic, to siedz cicho.

Gość o mój Boże
a masz ministra od spraw leczenia kotów? od spraw wypieku chleba?? i od miliona innych spraw??? :O i co - koty w domach zdychają? chleba brakuje?? :O ten kto przyznał kobietom prawa wyborcze był mega-idiotą :O

czy ktos bije srodowiska gejowskie czy pro aborcyjne kiedy one protestuja ?Ja nie nawoluje do rozruby! Wielbiciele radia maryja potrafia sie zebrac nikt ich nie pacyfikuje! Nas niezadowolonych z obecnego stanu rzeczy jest chyba wiecej.

Gość kakaduu89
ja już nie będę narzekała na ten kraj, od mojego ostatniego wyjazdu na Węgry :( Poznałam tam wielu ludzi, część z nich pracuje na Słowacji (mieszkają przy granicy), zarabiają 300 euro :( I cieszą się, że mają pracę, też nie wystarcza na nic... Jednak mam wrażenie, że u nas jest lepiej. Patrząc na kina, na pełne restauracje, na parkingi pod galeriami handlowymi... Tam? Jedno kino w promieniu kilkunastu km, Mc donald to luksus... A na Alfę Romeo patrzą jak na Ferrari :( Mam wrażenie, że MIMO WSZYTKO Polacy to bardzo cwany naród, taki, który potrafi sobie poradzić...

Gość kakaduu89
w Polsce to jeszcze klienta z pieniędzmi zlapalam na parkingu , jedyni którzy mogli mi zaplkacic to polscy kierowcy TIR Słoacy i Węgrzy chcieli sexu ale nie stać ich było na mnie

Gość Kitka83
U nas jest na pierwszy rzut oka lepiej bo ludzie jadą na kredytach i lubia żyć na pokaz. Z jednej strony liczą każdy grosz, kupują w biedronce i gaszą żarówki kiedy się da a z drugiej wciąż chodzą ze znajomymi na miasto i do galerii. I nie ma co porównywać się do biednych krajów - Węgry to kraj z 1/4 ludności Polski, bez dostępu do morza i nie posiadający takiego przemysłu czy surowców jakie mieliśmy my. U nas obecna sytuacja jest głównie wynikiem złego zarządzania i rozkradania kraju.

Gość hmmmmmmmmmmm
a masz ministra od spraw leczenia kotów? od spraw wypieku chleba?? i od miliona innych spraw??? i co - koty w domach zdychają? chleba brakuje?? ten kto przyznał kobietom prawa wyborcze był mega-idiotą "Ministrem" od wypieku chlleba i kotow w domu jest domownik, ktory sie tym zajmuje. Ale juz w poiekarni jest potrzebny szef, ktory to wszystko trzyma do kupy. jesli masz koncerny piekarnicze - tym bardziej. Trzeba je zaopatrywac, prowadzic dystrybucje itd .Jest ninister gospodarki przecież. Ten kto przyznal ci prawa wyborcze...ech

Przede wszystkim winę ponoszą za ten stan rzeczy sami Polacy gotowi pracować za płacę minimalną, ba, często nawet mniej. Gdyby nie udawało się pracodawcom znaleźć takich ludzi to musieliby płacić dużo więcej by mieć pracownika. Oczywiście odpowiecie, że ludzie muszą z czegoś żyć i dlatego biorą się za pracę za grosze. A gdyby tak dostawali od państwa za to tylko, ze są jego bezrobotnymi obywatelami - głowami rodzin po 1000 zł miesięcznie? Ilu wtedy by się znalazło chętnych do pracy za minimalna krajową? Pracownika udałoby się zwerbować dając mu min 2500 - 3 tys netto a to już wystarczy na utrzymanie całej rodziny gdy zachowa się umiar i jest oszczędnym.

Gość tuska 89
Max Zander vel Klaun popieram!!!!!!!!!!!!!