Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana w dolku

jestes zadluzona,poradzcie.

Polecane posty

Gość zalamana w dolku

Hej.Pisze tu poniewaz potrzebuje porady.Jestem w totalnej kropce.Prosze,przeczytajcie. Jestesmy rodzina z dwojka dzieci.Od roku wegetujemy,ledwo ciagniemy od wyplaty do wyplaty.Maz rok temu stracil dosc dobra prace,teraz lapie sie czego moze.Ja zarabiam najnizsza krajowa,ale pieniedzy wciaz brakuje.Musialam wypisac corke z obiadow szkolnych bo brak pienidzy.Popadlismy w dlugi z winy kogos innego. Teraz mamy dodatkowy wydatek ktory jest na pierwszym miejscu. Musze zrezygnowac z jednego rachunku na jego rzecz. i tu moje pytanie...ile miesiecy moge sie zaduzyc w czynszu w mojej wspoldzielni mieszkaniowej.??bo na razie jestem dwa mies do tylu.

Gość dupa jarosz pieprzy za grosz
Pamiętam-im wiecej sie zadłużysz,tym trudniej bedzie wyjść Tobie ztego długu. Co do obiadów córki w szkole,powinnaś pójśc do dyrektorki,porozmawiac z nią,przedstawic swoją sytuacje materialną i na bank Twoja córka bedzie mogła chodzic na darmowe obiady.

Pamiętaj*

Gość zalamana w dolku
ja wiem...ja chce to splacic jak dostane zwrot podatku,na pewno splace to w pierwszej kolejnosci ale za kilka mies.Czy jak teraz nie zaplace tego czynszu to cos sie stanie???

Gość roznie bywa
rożnie bywa - zależny od spółdzielni Moja pilnuje mocno . Sąsiadka nie zapłaciła za dwa miesiące i dostała pismo ze sprawa trafi do windykacji jeżeli nie ureguluje w ciągu 2 tygodni . Sprawdź regulamin swojej spółdzielni po prostu.

Ja tez kiedys nie robiłam opłat do spóldzielni przez dwa miesiące i dostałam pismo ,ze mam uregulowac dług w ciagu 7 dni.

Gość wertyukil Iza
to zależy od spółdzielni i tam jedynie można się dowiedzieć

Gość nie wiem czy wszystkie
nie wiem czy wszystkie spoldzielnie tak na to patrza, ale w niektorych wazna jest tzw "chec placenia" tzn mozesz zaplacic mniejsza kwote a potem tylko wyregulowac, oni widza ze sytuacja przejsciowo jest trudniejsza ale nie uchylasz sie od obowiazku placenia. faktycznie w wiekszosci jest tak ze jak przysla list to zazwyczaj daja bardzo malo czasu na uregulowanie dlugu i skad wtedy wezmiesz na raz taka kwote? juz wolalabym innego rachunku nie zaplacic ale starac sie miec dach nad glowa zapewniony

Idz do spoldzielni i powiedz ze czasowo masz problem i bedziesz placic mniej - wazne abys co miesiac cokolwiek zaplacila nawet te 100 zl - na pewno na to pojda

Gość zalamana w dolku
no to tez jakies rozwiazanie jest...