Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ursulkaaaa29

Badanie usg brzucha - badanie pecherza moczowego?

Polecane posty

Gość ursulkaaaa29

Dzis mam badanie a zjadlam. zAPOMNIALAM sie. Przeczyrtalam ze nie mozna jesc przed badaniem.Czy wtedy baqdanie bedzie wiarygodne czy nie.

Gość ursulkaaaa29
tak

Gość czytaj tu
Przed przystąpieniem do badania USG jamy brzusznej: nie należy spożywać pokarmów przez co najmniej 6 godzin, w dniu badania można pić jedynie przegotowaną wodę, nie wolno pić napojów gazowanych, w dniu poprzedzającym badanie nie należy spożywać pokarmów ciężkostrawnych i wzdymających, przez 2 dni przed badaniem zalecane jest zażywanie środka przeciw wzdęciom (np. Espumisan lub Esputicon 3 razy dziennie po 1 tabletce po posiłkach), zalecane jest także wcześniejsze przeczyszczenie jelit (środkiem przeczyszczającym nie może być lewatywa). Ułatwi to ocenę stanu narządów wewnętrznych, które u osób źle przygotowanych są słabiej "widoczne".

Gość ursulkaaaa29
czytalam to. ale ja zjadlam.1 bulke z wedlina i serem.

Gość czytaj tu
Kiedy masz to badanie? Jeśli za ponad 6godz. to luz -jeśli nie to klops.

Gość ursulkaaaa29
ok.12. a zjadlam ok 10. ja mam bardzo szybka przemiane materii. a i jeszcze kawal dorgi do przejscia to moze strawie.

Gość katabraaaaai
Spoko ja mialam przedwczoraj usg brzucha, nie wiedzialam ze nie mozna jesc i caly dzien wtykalam :) Badanie mialam o 17 i lekarz co mial zoaczyc to zobaczyl