Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sheray

Czy to już ząbkowanie ???? 16 tygodniowy chłopiec

Polecane posty

Mój 16 tygodniowy synek nie przespał dziś nocy, od 2 tygodni ślini się sporo, i wkłada ciągle rączki do buzi, nie palec, tylko ile wlezie, że tak powiem. od miesiąca spi od 20 do 3 rano. Dzis obudził się o 1 i zasnął przed 6. Cigle wzpluwa smocyka i wkada ynw rcyki, pryzszpia na chwilke i znów się budził..... Wstał o 8.30 i do tej pory miał tylko 20 min drzemkę

Gość misiaczkowata.
To raczej za wcześne chociaż są wyjątki. Mój syn też od 4 m sc się zaczął ślinić teraz ma 20 msc i jeszcze się zdarza. A pakowanie piąstek do buzi to normalne. Może ma gorszy dzień po prostu

Gość Ja też............
Mogą być ząbki ale nie koniecznie. Slinienie i wkład anie rączek jest jednym z etapów rozwoju. Zobacz czy dziąsła ma rozpulchnione, jeśli tak to użyj żelu albo zimnego gryzaka.

być może, chyba ma etap fascynacji rączkami bo się właśnie nimi bawi i "gada" do siebie.

Gość fanka anka
autorko poczytaj sobie o rozwoju dziecka. Dziecko od 3 mies pcha wszystko do buzi bo tak poznaje świat, a rączki spiero zaczyna zauważać więc gryzie i sie nimi bawi. A ślini sie bo nie może poradzić sobie z połykaniem śliny, ktorą prokdukują niedojrzałe jeszcze ślinianaki. Nie zrzucajacie wszystkiego na ząbki.

Gość fanka anka
a pod rugie dziecko co jakiś czas zmienia rytm dnia, poczytaj tez o skokach rozwojowych

czytałam, czytałam ale dziecko mojego kolegi ma 5 miesiecy i dwa zęby, więc się pytam, czy często się zdarza, że to może być już to.

Gość Komskomsi kk
najbardziej boli jak zab wychodzi z okostnej, wtedy dziecko bardzo niespokojnie spi. potem juz swedzi i dokucza i dzieciak jest nerwowy, ale sypia lepiej. Potem sie przebija i troszke tez boli. ale od wychodzenia z okostnej, do przebicia moze minac nawet do kilku tygodni. Czyli jak Malenstwu wychodzi zabek w 5 miesiacu (ksiazkowo), to w 16 tyg juz spokojnie moze miec objawy zabkowania, mimo, ze zeba nie widac. To dluga droga z tymi zebami