Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem nie wiem wiem...

czy były pracodawca przyśle mi PIT? blagam pomóżcie bo ja się nie znam

Polecane posty

pracowałam przez 5 m-cy na umowę zlecenie, czy pracodawca przyśle mi PIT żebym mogła się rozliczyć? Nie pracuje tam bo firma upadła. Nie mogę się dodzwonić do byłego pracodawcy, na e-maile też nie odpowiada a nie chcę mieć problemów ze skarbowym

Gość zxzx
no do końca lutego mają czas na to. Najlepiej pogadaj ze skarbówką co w takiej sytuacji.

Gość pomysłowa Gośka
chyba nie , ale udaj się do US i tam zapytaj skąd teraz masz go wziąć.

dzięki, zadzwonię więc do skarbowego

Gość w razie upałdości firma powinn
a od razu po ustaniu zatrudnienia wystawić PIT-11. Udaj się do US i zapytaj co w takiej sytuacji. jak nie masz żadnego kontaktu z pracodawcą marne szanse na wysłanie tym bardziej ze nie odbiera tel, nie odp.... do konca lutego mają czas, jak nie przyślą to idź do US

Gość zxzx
up

Gość upupu upupu
chyba nie - oczywiscie, ze tak :D zawsze dostaje poczta

Pracodawca powinien przesłac Ci pit na adres, który podałas przy podpisaniu umowy. Jeżeli nastąpi opóźnienie zwróć się do niego z prosbą pisemna w tej sprawie podając imię nazwisko, okres zatrudnienia, nip lub pesel.

Gość ZEHTRH
ZXV 2

Gość (-: Tygrysek :-)
a nie masz kontaktu z ksiegową tej firmy, może tam mieli np. biuro rachunkowe? do urzędu firma musi wysłać zestawienia Pitów do końca lutego, po tym terminie możesz właśnie ze skarbówki uzyskać kopie takiego pitu

Gość pomysłowa Gośka
ZNALAZŁAM TAKIE COŚ: krak_teraz__: witam, co mam zrobic jeśli pracodawca nie wystawił mi pitu a firma upadła?? jak mam złozyc deklarację podatkową Artur M. Brzeziński: Upadłość nie znosi obowiązku wystawienia PIT-11. W takim wypadku kontaktujemy się z syndykiem. Jeżeli to nic nie da, wystawiamy PIT roczny na oko ujmując dochody i podatek i do tego wysyłamy wraz z PITem pisemną informację do Urzędu Skarbowego, że nie wpisaliśmy dochodów dokładnie ze względu na brak PIT-11 od pracodawcy.

Gość Michalina1970
zaczekaj spokojnie do początku marca, obowiązek wysłania pit-ów pracownikom jest do końca lutego, moga wysłać ostatniego lutego