Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mńkaaaaaaaaaaaaaaa

Co daje posiadanie dziecka. Jak zmieniło się wasze życie...

Polecane posty

Gość Mńkaaaaaaaaaaaaaaa

Co daje posiadanie dziecka? Jak zmieniło się wasze życie? Jesteśmy małżeństwem 2, 5 roku. Chcemy mieć dziecko, ale ja boję się, że nasze życie się bardzo zmieni. Mam bardzo dobrą sytuację materialną.

Gość aha123456
po co zakladasz drugi raz ten sam temat????????

Gość Mńkaaaaaaaaaaaaaaa
Tego 1 nie ma.

Zmieni się wszystko bo cała uwaga jaką poświęcacie sobie będziecie musieli poświęcać dzieciom. Tym którzy choć troche nie chcą byc rodzicami nie polecam wcale.

Gość Mńkaaaaaaaaaaaaaaa
Teraz po pracy mamy czas tylko dla siebie i wykorzystujemy ten czas bardzo dobrze. Kochamy się. Boimy się z mężem, że nie będzie tak jak teraz.

Gość !@#$%^&*(O)
Nie decydujcie się na dziecko. Oddalicie się od siebie.

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dziecko wywraca zycie do góry nogami, wszystko sie zmienia, ale ja nie wyobrazam sobie zycia bez moich dzieci

Gość !@#$%^&*(O)
Ja nie zdecysuje sie na dziecko wlasnie z powodu oddalenia sie.

Gość Gala_ma
Zmieniło się o 180 stopni. Zdecydowanie coś się dzieje! I nas do siebie zbliżyło własnie:D

Gość babybluessss
ja mysle ze moj maz kochalby mnie dal;ej tak jak teraz ale za to ja nie potrafilabym mu wybaczyc ze to przez niego tak cierpialam i napewno by sie to odbilo na naszym zwiazku

Gość dfsadsadsa
syn ma 20 miesięcy i jest póki co ciężko; jest bardzo energiczny i wymagający uwagi, meza nie ma 12h w domu i czasem mam dosć, że wszystko jest na mojej głowie; dziecko też potrafi nieźle wkurzyć i często wyładowuję się na meżu; ale z drugiej storny młody jest super

Gość 649155 fjsnf54q7daw68
MOje zabralo mi wszystko. Nie polecam. Macierzynstwo to nie bajka. Nie sprawdzam sie w roli matki.

Gość dobraciociadobrarada
E, jak macie kasę to pół biedy, zawsze możecie liczyć na płatną pomoc - niania, pani do sprzątania itp. to bardzo odciąża. A macie jakieś duże wątpliwości co do rodzicielstwa? Bo jeśli bardzo kochacie swoje dotychczasowe życie, lubicie to, co robicie, cieszycie się sobą, a dziecko chcecie mieć, bo tak wypada, bo wszyscy wokół już mają, to lepiej dajcie spokój. Zmieni się WSZYSTKO a wy możecie bardzo drogo za to zapłacić...

Gość yyyyyyyyyyyyyyyrzygam
Jezu, zabierzcie w końcu stąd tą sukę Toksyczną!

Gość babybluessss
wcale sie nie dziwie ze przez ten "blogoslawiony" czas ciazy i porodu rozpadaja sie zwiazki

Gość sedrer
U mnie sie prawie malzenstwo rozlecialo. Tak mnie maz wkurwial po urodzeniu dziecka, a to on je chcial a pomagac potem nie chcial. Juz po raz drugi nie dam sie wrobic, jedno dziecko i basta. Kochalam go tak bardzo kiedys, az szkoda ze sie tak to potoczylo.

Gość Mńkaaaaaaaaaaaaaaa
dobraciociadobrarada Jest nam dobrze tak jak jest. Żyjemy tak jak chcemy, robimy to na co mamy ochotę itp.

Gość babybluessss
kto wogole nazwal ciaze stanem blogoslawionym ??

Gość cóż......
Byliśmy z mężem w podobnej sytuacji, pracowaliśmy, jeździliśmy na wycieczki, bawiliśmy się,dbaliśmy tylko o siebie aż zdecydowaliśmy się na dziecko, liczyłam się z tym,że wszystko się zmieni, beztroski czas minie bezpowrotnie, można powiedzieć, że bałam się coś zmieniać w życiu , uważałam,że nigdy nie będzie lepiej niż teraz ... Ciąża była dla mnie cudownym czasem, cieszyłam się każdym dniem. Narodziny synka odmieniły nasze życie i nas.Dziś uważam,że teraz jest o niebo lepiej niż kiedy go nie było i żałuję ,że tak późno zdecydowaliśmy się na dziecko. U mnie pełna obaw decyzja okazała się najlepszą w życiu.

Gość babybluessss
cóż......- wynika to z tego ze bylas gotowa na te poswiecenie i nie uwazalas ze to byla krzywda dla ciebie?

Gość cóż......
Przyznam się,że mimo świadomej decyzji jak zobaczyłam na teście dwie kreski o mało nie zemdlałam z przerażenia i trwało ono przez jakiś czas- wszyscy bliscy się cieszyli a mi trzęsły się kolana:) Teraz kiedy wiem jak to jest mieć dziecko uważam ,że tego było mi trzeba do pełni szczęścia.

Gość babybluessss
ja boje sie tez tego - baaaardzo , ze nie bede juz nawazniejsza dla mojego meza :((((( nie umiem i wogole nie chce sobie tego wyobrazac :(((

Gość cóż......
Musisz wziąć pod uwagę, że kiedy rodzi się dziecko oboje rodzice je kochają więc to nie jest tak, że dla męża nie jest najważniejsza już żona , tylko dziecko i żona jest najważniejsza, oczywiście to działa w obie strony.

Gość babybluessss
dla mnie zawsze moja maz bedzie najwazniejszy, w koncu gdyby nie on nie byloby naszego dziecka

Gość mama aluni
wszystko sie zmzieni,swiat wywroci sie do gory nogami,nie bedziesz miala na nic czasu,czasami bedziesz wyc do ksiezyca z bezsilnosci,bezdziesz sie zastanawiala po co ci to było,ALE gdy zobaczysz usmiech twojego maluszka to bedziesz czuła sie najszczesliwsza na swiecie!!i zapomnisz na chwile o dniu codziennym z dzieciatkiem...nie jest łatwo ,ale napewno warto!

Gość mama sama.....
życie zmienia się diametralnie ... ale nie wyobrażam sobie życia bez mojego synka ( ma prawie 4 lata) synek urodził się po 6 latach małżeństwa i nie dlatego że nie mogłam zajść w ciążę tylko tak zdecydowaliśmy teraz z perspektywy czasu myślę że zanim urodził się synek zdążyliśmy się sobą nacieszyć, na dłuższą metę to jest nudne bycie tylko sami. Teraz jest ciekawiej.... a stan błogosławiony takkkkkkkk zdecydowanie myślę że DZIECKO to najwspanialsze co mogło się dostać od losu. Bardzo współczuję ludziom którzy nie mogą mieć dzieci. Nie wyobrażam sobie lepszego prezentu.

Gość ktossssssssssss
ja powiem tak ... kocham swoje dziecko nad zycie zyje dla niego ale czasem teraz brakuje mi tej samotnosci mojej imprezowego zycia mozliwosci wyjechania gdzies ze znajomymi najbardziej boli mnie to jak dzieje sie cos zlego z dzieckiem wtedy czasem zaluje ze go mam bo serce mi peka i boje sie go stracic

Gość mama sama.....
a kocham które codziennie słyszę ......BEZCENNE

Gość mama sama.....
do ktossssssssssss: dwa ostatnie wersy potwierdzam ale to nie tylko tak się dzieje jeśli się ma dziecko ale zawsze kiedy kogoś kochamy i jeśli mam na kimś zależy