Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaktozalatwic??????

współlokatorka zaprasza gości którzy mieszkają w mieszkani

Polecane posty

Gość jaktozalatwic??????

hej wynajmujemy z chłopakiem pokój w mieszkaniu studenckim. ogolnie mieszkamy w czwórkę ( jeszcze jeden współlokator). rachunki za wszystko są dzielone na 4 osoby. koleżanka najpierw zaprosiła nie pytając nas o zdanie swojego chlopaka który mieszkał z nami tydzien: jadl spał zuzywal wodę i prąd oraz produkowal smieci... za wszsytko placilismy my, ani on za siebie ani ona za niego nie zaplacila wiecej, teraz sprowadzila brata, który mieszka juz trzeci dzien... i nie zanosi sie aby szybko wyjechal... jak to rozegrac? nie zamierzamy za niego znowuplacic...

Gość jaktozalatwic??????
nasi dziadkowie nie zyja...

Gość pinacolada8439
Usiąść i pogadać na spokojnie. Po pierwsze macie prawo nie życzyć sobie gości przebywających tydzień. To zawsze dodatkowa osoba w mieszkaniu, zajęta łazienka, kuchnia, itp. No i oczywiście kwestia opłat. Wiadomo, że nie zakazuje się zapraszania gości w ogóle, ale jakiś zdrowy rozsądek trzeba przy tym zachować, np. nocowanie tylko w weekendy czy raz-dwa razy w tygodniu i po uprzedzeniu współlokatorów. Gość na dłużej tylko za zgodą wszystkich i oczywiście opłaty dzielone wtedy na 5 osób. Kwestia dogadania się.

Gość pinacolada8439
Swoją drogą to że ludziom nie jest wstyd tak na krzywy ryj się do kogos pchać. Ja sobie nie wyobrazam siedzieć u chłopaka albo brata (jeśli nie mieszka sam) cały tydzień albo dwa i nie wpaść na pomysł, że innym lokatorom to może przeszkadzać. O kasie nie wspomnę.

Gość jaktozalatwic??????
my nie mamy absolutnie nic przeciwko gosciom tymbardziej ze jej brat i rodzina mieszka w innym miescie ale do jasnej cholerci my chodzimy do pracy zarabiamy i placimy za niego kiedy on w tym czasie calymi dniami siedzi w mieszkani pod nasza nieobecnosc... jestesmy pracujacymi studentami i rodzice nam nie pomagaja...

Gość a co mi tam!
proponuje porozmawiac

Gość jaktozalatwic??????
i jeszcze ja wstaje o 6 rano do pracy (mój chlopak ma teraz nocne zmiany tak sie zlozylo) a oni wracaja o 2 w nocy i drą sie na korytarzu jakby byli sami...;/

Gość Elektronikełe ausf.II
nic nie robić tylko płacić jak dotychczas wam wychodziło na miesiąc, resztę ona niech zapłaci a jak zacznie się pluć to mówisz, że jak sobie kogoś zaprasza to niech płaci

a najlepiej to się wyprowadzcie

Gość jaktozalatwic??????
ja wiem ze to jest latwo powiedziec ale ja nie mam kłótliwego charakteru i np jak probowalam ustalic i porozmawiac nt sprzatania to koniec konców sprzatlismy z chlopakiem sami bo w syfie zyc nie chcemy... a ona z kolei robila balagan nie zmywala naczyc ktore staly tydzien lazila w butach brudnych od blota po umytej podlodze i w pompie miala wszystko... a jak sie jej zwróciło uwage to sie oburzala.... i obrazala

ja brudne talerze jak ktoś nie myje kilka dni to wyrzucam przez okno

Gość jaktozalatwic??????
bedziemy chyba musieli tak zrobic... ona i tak jak sie codziennie kapie to leje wode 25 min bez przerwy- wiem bo specjalnie liczylam... a za wode mamy najwiecej oplat... woda zimna podgrzewanie + scieki...i jeszcze ci "goscie" eh...

Gość jaktozalatwic??????
Elektronikełe ausf.II podziwiam za odwage....naprawde:) teraz sie zalic zaczelam nawet... bo mnie roznosi od srodka...

Ja kiedyś pod nieobecność współlokatorów zrobiłem małą domówkę. Na drugim dzień był taki syf- rzygi, błoto, brudne talerze, kartony po pizzy, puste butelki a kibel gorszy niż na pkp :classic_cool: Pamiętam, że tak się nie chciało tego sprzątać, że wyłączyłem telefon i pojechałem sobie do domu zostawiając ten syf współlokatorom :D Drugi raz bym tak nie zrobil bo trochę wydoroślałem, ale fajnie tak sobie po wspominać jak to ludzi w wała się robiło :D :classic_cool:

Gość niesmialy pawelekk
na mnie jakbyś trafił to już byś szukał nowego lokum

Gość niesmialy pawelekk
zadzwoniłbym po mamę i miałbyś przejebane :classic_cool:

Gość niesmialy pawelekk
tak studenciak zadzwonił bym po mame, leszczu, telefon do właściciela i niech to sobie sprząta, a jakby nie posprzątał to bym bardziej na syfił i też bym pojechał do mamusi

Gość niesmialy pawelekk
jestem prawiczkiem :(

No ogólnie to strasznie się wkurwili na mnie :classic_cool: Jeden z nich się wyprowadził a drugi został a to on był głównym pośrednikiem między nami a właścicielem. Zadzwonił po właściciela, ten przyjechał. Ja tam zacząłem przepraszać i prosić o jeszcze jedną szansę bla bla. Powiedziałem też, że znajdę kogoś na miejsce tego co spierdolił :classic_cool: W końcu ulegli i zgodzili się. Zgodnie z obietnicą znalazłem kumpla, którego wyjebali z lokum za podobną akcję i razem mieszkaliśmy i robiliśmy syf za 10 osób :D

Gość niesmialy pawelekk
a studenciak jest moim współlokatorem i posuwa mnie w dupala, bo to pedał jest