Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hihihihhihi

cała prawda o nas! o Polakach!

Polecane posty

Gość hihihihhihi

jakiś czas temu we wiadomościach usłyszałam, że większość Polaków nie interesuję się ślubami, weselami... że mają dzieci, ale nie mają zamiaru mieć tego papierka. Moim zdaniem dzieje się tak przez naszą chora sytuację w Polsce. Brak pracy, ciągły brak grosza. Na wesele trzeba wydać swoje, a nie każdy teraz może sobie pozwolić na piękny ślub. I nie mówcie, że można wziąć cywilny, kościelny za grosze, że można zaprosić tylko najbliższych. nie o to chodzi. Kredytów też nikt nie weźmie bo wiecznie te umowy smieciowe i ten stres, że zaraz tej pracy możesz nie mieć. wkurzam się do czego to dochodzi w PL. jak dla nas są ciężkie czasy to jakie będą dla naszych dzieci? ktoś mi może odpowiedzieć?? następnym razem jak zagłosujemy na kogoś innego...fakt Tusk nie będzie mieć takie władzy...ale czy będzie lepiej?? myślę że będzie tak samo.... nie będzie dobrze

Nie jest to aż takie zjawisko jak za granicą. Tylko, że tu nie jest to dziwne a w PL tak :/

Gość hihihihhihi
no ok... za granicą jest dużo takich osób, które żyją bez ślubu i tam to jest okay, ale to dlatego że oni nie mają takich samych wartości jak my, inaczej są wychowani, bardziej na luzie ( wiem co mówie, wiele lat żyłam za granicą) a w PL jednak wierzymy w ten związek kościelny, ślubujemy przed Bogiem itp. Kiedyś było nie dopomyslenia żeby młoda para zyła na tzw "kocią łapę" a teraz młodzi ludzie robią tak bo są zmuszeni....to jest smutna prawda...chociaż by chcieli się jakoś ustatkować to nie mogą

Gość pytajacaNiewiadoma
to co robi nam rząd. młodym ludziom to jest jakiś skandal!!!!!!!!!! Tusk mówił o "rodzinie na swoim" ??????? SKANDAL, PORAŻKA, ŻAL.pl