Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fty5rji

leczenie trądziku lekiem antykoncepcyjnym o nazwie izotek

Polecane posty

Gość fty5rji

hej. mam pytanie odnośnie leczenia dermatologicznego lekiem izotek byłam dziś u dermatologa i pani zaproponowała mi leczenie takim lekiem czy któraś z was leczyła trądzik w taki sposób wyraźcie proszę swoje opinie na ten temat.

Gość brydjaaaaa
NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE!!! nie psuj sobie zdrowia kobieto! Bralam ten lek. Wlosy wypadaly mi garsciami, mialam juz kepki lysiny. Poza tym, jezeli lanujesz niedlugo dziecko, to nie mozesz tego brac. Tradzik ci zniknie, bo izotek dziala na tradzik. Ale skutki uboczne sa okropne. To wypadanie wlosow to raz, ale nie mozesz zajsc w ciaze nawet po roku od odstawienia izoteku, bo inaczej dziecko moze urodzic sie chore... Takze uwazaj z tym. Poza tym, lek powoduje stany depresyjne.

Gość kuratorkaaa
tak leczyłam się efekt jest. Izotek to nie lek antykoncepcyjny tylko izotrenina pochodna witaminy A jest retinoidem. Izotek bierze się wraz tabl. antykoncepcyjny tylko dlatego ze jest duże ryzyko uszkodzenia płodu jeśli byś zaszłą w ciąże bedac na kuracji tym lekiem.

Gość bralam aknenormin
to odpowiednik izoteku, jesli masz mocno przetluszczajaca sie buzie i wlosy to problem wroci po odstawieniu leku niestety ;(

Gość fty5rji
na razie przepisała mi antybiotyk nie wiem czy podziała na chwile obecna dzieci nie planuje mam 20 lat dopiero no ale mimo wszystko boje się brać ten lek

Gość bralam aknenormin
ale w trakcie brania leku bedziesz sie cieszyc sliczna, gladziutka buzka, piekna jak nigdy do tej pory

Gość bralam aknenormin
skutkow ubocznych nie zauwazylam poza suchymi ustami, ktore ciagle nawilzalam pomadka

Gość Kapitain Sowa 173 wzrostu
Polecam, całe liceum byłem pryszczatym nieśmiałym nastolatkiem z pryszczem na pryszczu, brałem to 9 miesięcy, fakt nie można było przy izoteku pić ale teraz mam twarz jak pupa niemowlęcia a pewność tak skoczyła, że ruucham co tydzień na baletach inną szmatę

Gość Sylwia Krukiewicz
Miałam pryszcze i wiem jak to jest. Sporo czasu nie wiedziałam jak mam się tego pozbyć. Ale poradziłam sobie z tym problemem dzięki tabletką IQface które mama sprowadziła mi ze Stanów. Podziałały fantastycznie i w dość szybkim tempie w porównaniu do wcześniejszych metod:) Niby to tylko cera ale odzyskanie pięknej cery dało mi dużo szczęścia:)

Gość gość
Mialam dwie kuracje izotekiem, nadal mam tradzik, gorszy niz wczesniej. Nie polecam.