Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeziebiona chyba

Co mogę wziąć w ciąży na stan podgorączkowy?

Polecane posty

Gość przeziebiona chyba

Witam, jestem w 15 tyg ciąży, czym mogę się leczyć, bo czuję, że zaczyna się źle dziać, a lekarza o tej porze to ja nie znajdę. Zależy mi na poradzie, ponieważ pracuję i nie bardzo mam jak brać zwolnienie... po prostu muszę pracować, a nie chorować ;/

Gość przeziebiona chyba
Stan podgorączkowy 37,2 i katar. I wiem, że będzie coraz gorzej, bo zaczyna mnie 'boleć' skóra (tak mam). Mogę wziąć Apap i Cerutin?? Proszę o jakąś odp...

Gość mamuskagggg
Apap i to tez w niewielkich ilosciach. Vitamina c tylko ze tez niewiele i tyle o reszcie decyduje lekarz.

Gość wsprsmr
apap, do gardła coś do psikania np tantum verde

Gość wsprsmr
apap zwykly nie extra

Gość M a l i n k a
ja brałam prenatal grip czy coś takiego dla kobiet w ciąży przy przeziębieniach.

Spokojnie możesz wziąć Panadol lub apap ale nie więcej jak 2 tabletki na dobę czyli nie więcej jak 1000 mg paracetamolu czystego a 1 chyba 500 zawiera ale spokojnie możesz moja siostra przy przeziebieniu też brała w ciąży

Gość mamuskagggg
Poza tym syrop czosnek cebula, napar z majeranku w razie kaszlu, herbata lipowa z miodem, parowki nad goraca woda

Gość przeziebiona chyba
Dzięki dziewczyny! Wezmę jeden Apap (mam zwykły) i dwa Cerutiny i idę pod kołdrę. Dziękuję raz jeszcze ;)

witam, jak byla w ciazy i bylam chora lekarz mi zalecił. Apap, na bolące gardło płukanki z wody z solą, z kory dębu, rumianku i szałwi, tamtum verde i herbate z miodem i cytryną.witaminy c lepiej sama nie bierz. pozdrawiam

Gość wsprsmr
mozesz jeszcze grypovitę

Gość wsprsmr
tantum verde mozna w ciązy bezpiecznie

Gość przeziebiona chyba
Wiem, wiem, że najlepsze naturalne, jutro się nażrę grzanek z czosnkiem w pracy i będę zabijać klientów. I wapno też podobno mogę, tak? To po drodze do pracy bym kupiła, bo właśnie patrzę, że to co mam w domu to przeterminowane jakieś... ;p

Gość wsprsmr
Możesz wapno, z cerutinem nie przeginaj, mozesz grypovitę, bo to naturalne i tantum verde do psikania do gardła. I mozesz mi zaufać... ciąze rozumiem masz nie zagrozona skoro pracujesz?

Gość wsprsmr
do nosa mozesz jeszcze Quixx

Gość mamuskagggg
Mi ginek polecil na katar krole euphorbium chyba tak sie pisze, tyle ze mi nie pomogly ale znam takich dla ktorych sa najlepsze. To sa z naturalnych skladnikow wiec bezpieczne, poza tym mozna jeszcze psikac sola morska np athomer.

Gość ale apap nie leczy, zbija
tylko goraczke, ktorej zreszta nie masz. lepiej pij duzo plynow, np wody z miodem i cytryna, najedz sie czosnku i niestety trzeba wylezec, ja bym jednak jutro nie pchala sie do pracy tylko caly dzien uczciwie polezala, bo tak to mozesz kwekac jeszcez dlugo.

Gość wsprsmr
bo euphorbium s to homeopatia - w to trzeba wierzyć :)

Gość wsprsmr
chce być mamusią a na jakiej podstawie twierdzisz, ze tantum verde nie mozna w ciązy - tak z ciekawości pytam ?:)

Bo jak byłam 1 raz w ciąży i chciałam wziąć bo mi np pomaga to lekarz się wydarl :( na mnie że chyba zwariowalam, w ciąży źle na coś tam wpływa nie pamiętam

Ja w trakcie obecnej ciąży (26 tc) zachorowałam 2 razy, miałam gorączkę. I lekarka sama powiedziała że mogę brać Apap bądź Paracetamol, lecz mam nie przesadzać z dawkami. Więc brałam aż 3 dni Paracetamol bo nie szło zbić gorączki, oj męczyłam się okropnie. Tylko broń Boże brać leki typu: Pyralgina, Ibuprom :o

To już sama nie wiem, powiedział co wiedział i mi zakazał tantum choć ogólnie uzywalam a i tak w 20 tyg moje szczęście się skończyło :( więc później było mi bez różnicy

Wiem że te w tabletkach do ssania tantum to w ciąży brały dziewczyny tylko te w sprayu coś nie bardzo ale ja nie lekarz aż tyle to nie wiem , może lepiej wszystko konsultować bo każda ciaza jest inna

Ja zanim poszłam do lekarza to podeszłam do apteki bo nie szło wytrzymać bólu gardła, to farmaceutka poleciła mi Tamtum Verde (mogłam wybrać w pastylkach bądź sprayu - wybrałam pastylki), i później ginka też potwierdziła że jest to bezpieczny lek. Ale brałam też i Strepsils.

Na gardło propolki, nie wierz w to ze w ciazy nie mozna miodu, nie mozna jak sie karmi. I paracetamol. Polecam prenatal grip specjalnie dla ciezarnych