Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 07.02.2013

Czy moje dziecko naprawdę jest grube? Proszę o opinię. FOTO

Polecane posty

Gość ! Terenia !
Kup tej pyzie jakiś stanik 🖐️

Gość yhymmm
no .....jest;)

Gość ieuerery
No....jakby tu powiedzieć :D. Raczej tłuste.

chudy nie jest, ale widziałam grubsze dzieci, które wyrosły z tego juz ok. 3 roku życia

Gość Mama 07.02.2013
Bo moim zdaniem to normalne dziecko, a jak ma wyglądać? Ma być wychudzone? To chyba dobrze, że moje dziecko ma apetyt, nie jest niejadkiem, a niektórzy "życzliwi" twierdzą, że trochę przesadziłam...

Gość Autorko jeżeli to faktycznie
twoje dziecko to tym bardziej przykro będzie ci czytać te komentarze ale i ja nie napiszę inaczej. Twoje dziecko jest otłuszczałe, grube. Moje dziecko nie należało do najchudszych w wieku niemowlęcym ale twoje jest zwyczajnie otyłe i takie niemowlęta pokazuje się na plakatach jako ostrzeżenie przed otyłością u dzieci.

Gość tymooszka
A ty sama jak uwazasz? Jest tluste,galaretowate,z wiszacym sadlem i obwislymi policzkami

Gość KAROLINA 33 LATA
mój synek był podobny w tym wieku (no, tyrochę szczuplejszy ale niedużo). teraz ma 5 lat i od kiedy miał 3-3 i pół, bardzo zeszczuplał, tzn szczuplał stopniowo od kiedy zaczął chodzić, jak miał ok 2,5 roku to zacząl tracić tą dziecięcą pyzatość, teraz jest wysoki i dobrze zbudowany, ale zdecydowanie szczupły. to , jak widać, często wiąże sie z wiekiem takiego niemowlaka ...

Gość onaonono
Ile ma? I ile waży?

Gość niestety tak juz jest
błahahahahahahahhahahhaha:-) to prowo czy naprawde takie dziecko jest???

Gość no grube jest niestety
ma paple, tluste lapki i co gorsza wiszace cycuchy ;) nie musisz go/jej glodzic, ale bez przesady!

Gość Eeerrr
Dobrze, ze ma apetyt, ale to od Ciebie zalezy czym dziecko karmisz, a ze zdjecia wynika, ze nie je zdrowo. Tak, dziecko ma nadwage i dla jego dobra powinnas je odchudzic. Ta dodatkowa waga to duze obciazenie dla formujacego sie jeszcze ukladu kostnego, nie wpominajac juz o uszczypliwosciach ze strony ludzi, bo to tez obciazenie, tyle ze bardziej emocjonalne/psychiczne..

Jest otyłe , niestety. W jakim wieku jest to dziecko? Ma juz roczek? Jeżeli tak to zasada 5 posiłków bez podawania przekąsek pomiędzy nimi powinna się sprawdzić . Mleko 1-2 razy dziennie rano i wieczorem przed pójściem spać. Czy to nie jakiś kawał z tym pytaniem? Przeciez odrazu widać że dziecko ma nadwagę.

Do "niestety tak juz jest."..autreczka wkleila zdjecie cudzego zdjecia pozozujacego do portali zywien.i sensacje chciala wzbudzic :p

jest starasznie grube , zrób coś z tym - bo zgotujesz dziecku cieżki los. Córka mojego brata była podobna, no moze ciut "szczuplejsza" i jeszcze w okresie przedszkolnym była taka lekka pyza, potem wyrosła i teraz jako nastolatka jest bardzo bardzo szczupła, ale znam dzieci które nie wyrosły... tendencja do tycia - zwłaszcza dla kobiety - może być powodem do depresji w dorosłym życiu.

Gość la;skd
mały budda :D

Gość ewrwewewwewe
ale grubas :O:O:O niech idzie na liposukcje :O

U mnie na podwórku jest taka dziewczynka wiecznie z batonem czekoladowym albo z mega paką czipsów biega Kiedyś latem chciała się wdrapać na huśtawkę i ja stałam obok Musiałam jej poóc bo błagalnie patrzyła Chwyciłam ją pod paszki i próbowałam podnieść do góry-waga na moje wyczucie około 35kg wiek 3lata pytałam ją Pod pachami spocona jak stara baba to ja choć tego dnia biegałam za 1,5 roczną nie spociłam się aż tak a miałam wtedy z 10 kg nadwagi ale w stosunku do mojej normalnej wagi to zaledwie 7% a to dziecko miało conajmiej 50%nadwagę!

Ja mam niejadka i raczej szczupłego....i nieraz bym chciała mieć tłuścioszka ale znowu każdy pediatra kwituje to ...lepiej chudsze niż za grube, bo komórki tłuszczowe które teraz się namnażają mogą przysporzyć kłopotów w przyszłości.... A co na to lekarz????jaka waga?? który centyl w stosunku do wzrostu????

Zgadza się. Fota z netu ;D . Możliwe że dziecko autorki wygląda podobnie.

mojej znajomej dziecko był dwa razy grubsze, nie wiem, czy przeszła na dietę, czy co, ale ma trzy lata i widać, że wyrasta z tego - ciągle jest okrągła... drugie dziecko już aż tak grube nie było, ale też nienormalnie duże - rodzice obydwoje szczupli... może coś z genami, a może fakt, że laska cały czas miała butlę w ręku i wciskała małej co chwila (twierdząc, przy okazji, że ona prawie nic nie je)

I niech mi nikt nie mówi że lepiej mieć dziecko otyłe niż wychudzone bo dziecka wychudzonego nigdy nie widziałam Pewnie są ale to są dzieci które nie mają co jeść a nie nie chcą jeść Dziecko zawsze chce zjeść tyle ile potrzebuje albo z racji niewłaściwego żywieniea chce zjeść więcej. Ja np. na codzień jem mało ale dziś zjadłam 3pączki i po nich miałam ochotę na cukierki czekoladę której nie znoszę czipsy których unikam i w zasadzie z ochotą wciągnełabym każdy fastfood który zostałby mi podsunięty pod nos, bo jedzenie takich pustych kalorii pobudza apetyt na więcej i więcej A zdrowa dieta powinna składać się z świeżych warzyw i owoców

Ja też zawsze słyszę od pediatrów że dzieci szuplejsze są zdrowsze i w przyszłości i w ogóle i że nie warto się przejmować tm że dzieci mało jedzą. Wiecie że jedząc więcej szybciej się zużywacie?

Gość reftgreegre
też myślę, że lepiej żeby dziecko miało za dużo niż za mało, a co lepiej żeby mu kości sterczały?????