Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lena 12354

Mam dość mamy...

Polecane posty

Gość Lena 12354

W sierpniu wyszłam za mąż. Z mężem bardzo dobrze nam się układa. Mamy bardzo dobrze płatne prace. Ale nasz problem polega na tym, że moja mama chce przeżyć za mnie życie. Chce we wszystkim mi pomagać i nie rozumie tego, że jestem dorosła, mam męża i nie chcę jej pomocy. Jak powiedzieć mamie delikatnie, że nie życzę sobie tego?

Gość Lena 12354
Może i chce dobrze, ale nie rozumie, że my chcemy żyć sami, chcemy dorobić się wszystkiego sami.

kawa-rozmowa po południu,nie wieczorem bo będzie myślała nocą i..mamo,jestem dorosła,mam rodzinę,zawsze będziesz moją mamą,ale pewne rzeczy muszą ulec zmianie....

Gość ROMANTYCZNIEEEEEEEEEEEE
Rozmawiaj z nią.

Gość Lena 12354
Tylko, że do niej rozmowa nie dociera.

Gość a mieszkacie z mama
czy sami?

Gość Lena 12354
Była taka sytuacja, że mama i teściowa postanowiły odwiedzić nas na mieszkaniu. No i co chciały na zrobić niespodziankę, a my akurat postanowiliśmy się ,,pobawić'' w sypialni. Dzwonek do drzwi, ale nie chcieliśmy sobie przerywać i ,,bawiliśmy się' dalej, ale moja kochana mamusia zaczeła dzwonić do mnie na smartfona. No i się okazało, że za drzwiami stoją nasze kochane mamusie. No i biegiem ubieraliśmy się, żeby otworzyć mamusią tak jakby nie mogły zadzwonić wcześniej. Tą sytuacją tak mnie wkurwiła.

Gość Lena 12354
Mieszkamy sami.

Gość Przerypane
Przerypane

Gość Przerypane
Nie chce mieeć takiej matki jak ty.

to problem starszych osób,ona boi się,że teraz zostanie sama,że wy sobie ułozycie życie,a ona co ma robić?Chce czuć sie potrzebna,pomagać ale widzi to na swój sposób,a młodych to denerwuje

Gość Lena 12354
Oby by chciała, żebym się jej zwierzała, ale ja wolę zwierzać się mężowi, a nie jej.

Gość Lena 12354
jonymnemonic Ja nie mówię, że do niej nie wpadnę, ale na 100% wcześniej zadzwonię chodź u niej taka sytuacja się nie zdarzy jak u nas. Nie będę się jej zwierzać, płakać i nie wiadomo co jeszcze. Twierdzi, że mój mąż zabrał jej córkę.

a to zmienia postać rzeczy-ten ostatni post z odwiedzinami ,a wy fikumiku -wpieprza się w życie,mieszkacie osobno-jeden plus,następny raz nie odbieraj fona,zobacz kiedy najczęściej was nawiedza i zniknijcie w ten czas parę razy

to nie twój kłopot,ale tez męża,razem musicie iść ,ciebie ona się nie boi,ale twój mąż jako "obcy" może troche ukrucić jej zapędy,wojny robić nie ma sensu,ale razem z mężem określić granice i razem jej o tym powiedzieć

Gość Lena 12354
Ma do mnie pretensję, że nie dzwonie do niej codziennie. Pracuję do godziny 18 i też bym chciała spędzić czas z mężem, a nie tylko dzwoniąc do niej i suchając co nowego u sąsiadki.

moja matka miała też takie zapędy i do dziś ma -zapomina się- i zapyta "a gdzie byłeś?" ,odpowiadam grzecznie ,że to moja sprawa bo duży jestem na takie pilnowanie i ona już wie ,ze zapedziła się,że to nie jej synek a syn ,a to różnica

Gość Lena 12354
Ostatnio kupiłam sobie nową bieliznę, zabrałam ją na zakupy i oczywiście nie mogła się oprzeć, żeby zobaczyć co ja tam kupiłam i jeszcze mnie skrytykowała za tą bieliznę do sypialni.

te pretensje...znam to ;( ,no ja facetem jestem i inaczej matka podchodzi-mam zajęcie i zadzwonię przy okazji i tak parę razy ,aż znudzi jej sie

Gość Lena 12354
ja pierdole... Piszę pierwszy raz na tym forum. A możesz mi dać linka to co moja kochana mamusia pisala, bo to do niej podobne, że siedzi na tego typu forach nom stop.

Gość a mieszkacie z mama
to jak dzwoni to nie oddbieraj, napisz jej smsa, ze nie mozesz rozmawiac, jak wpada na wizyty to mow, ze wlasnie wychodzicie i wyjdzcie z mezem. Mow za kazdym razem, ze nie jestes dzieckiem i nie bedziesz sie jej spowiadac za kazdym razem, bo masz swoje zycie. Jak jej sie nudzi to niech znajdzie sobie jakies zajecie. Nie daj sobie na glowe wejsc bo im dluzej to bedzie trwalo, tym ciezej jej sie bedzie nauczyc, ze nie jestes juz mala dziewczynka.

Gość Lena 12354
jonymnemonic To u mnie są też pytania, ale zawsze jej palne głupotę i na jakiś czas nie ma pytań.

Gość Lena 12354
Dajcie mi linka do tego co moja matka niby pisała, bo ona ubi spędzać czas na takich farach, a jak się okaże, że to ona to będzie dum. Zrobię jej awanturę.

nie wierzcie w to!!!! to jest prowokacja bo taka matka tu pisała właśnie kilka godzin temu i autorka piszę dokładnie takie same posty jak ta osoba!!! a wątpie że gdyby to prawdziwa córka tej matki pisała to używałaby słowo w słowo identycznych słów i wyrażeń... ;)

Gość Lena 12354
Moja mamusia jest do wielu rzeczy zdolna. Czasami to mniej mnie wkurza teściowa niż ona. Ona dziwi się, że nie lubię to niej jeździć jak ona nie ma pohamować, będzie się o wszystko pytać, co już nie jest jej sprawą. Itp.

Gość a;e my wiemy, że to prowo
niech się troll karmi ;) tylko, że każdy troll porusza tematy, które go dotyczą, więc albo matka albo córka jest niedojebaną i zaburzoną istotą :)*

Gość Lena 12354
Kwiattek19 Ja opisuję sytuację. Na forum jestem 1 raz, bo już nie wiem co robić z nią. A mama lubi przesiadywać na różnych forach, a później płacz, że wirusy na komputerze ma.

i co? nagle mamusia i córka w tym samym czasie piszą na tym samym forum o tym samym?? śmieszne.