Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anastazja52

Mój mąż się zakochał!! Pomocy!

Polecane posty

Gość anastazja52

Mąż "przyjaźni się" z pewną kobietą. Od dawna podejrzewałam, że coś do niej czuje, ale nic z tym nie robiłam. Może ze strachu, że odejdzie... Ostatnio byliśmy na weselu i wieczorem dostał jakiegoś smsa i nagle zrobił się markotny. Chyba a dużo wypił, bo zostawił tel na stole (zawsze nosi przy sobie). Przeczytałam ich korespondencję, on się zapytał, co u niej, a ona mu napisała, że jest na nartach z przyjacielem, a on, że chciałby być na jego miejscu (tego przyjaciela). Jestem załamana, poradźcie coś!

Gość pogoń go
jak najszybciej. Trzeba mu gwałtownego otrzeźwienia.

Gość cioteczka Jilly
no nie wesoło, po co Ci w domu ktoś, kto wzdycha do innej przykro, przykro, ale myśl o sobie, przecież jak mu nagadasz to od tego nie zmienią się jego uczucia

Gość anastazja52
Mam się rozwodzić? My mamy po 50 lat, a nie 20....

Gość jjhkjkjh
moze brakuje mu wypadu w gory na narty?

Gość jestem taki cygan
witam to znajdz sobie tez faceta i bedzie spoko

Od dawna podejrzewałam, że coś do niej czuje, ale nic z tym nie robiłam. Może ze strachu, że odejdzie.. xxx tak się konczy zycie w iluzji :O

masz dwa wyjscia 1. porozmawiaj otwarcie z mezem, dowiedz sie na czym stoicie i zdecydujcie co z tym zrobic. 2. tkwij w tej farsie liczac sie z tym ze za pare miesiecy, lat znienawidzicie się z mezem stajac sie jednoczesnie dla siebie obcymi ludzmi

Gość anastazja52
Nic z tym nie robiłam, bo to nie wykraczało poza koleżeńskie relacje, myślałam, że to tylko zauroczenie, że przejdzie. Dopiero od jakiegoś czasu, widzę, że jest coś więcej.

Gość pminuminu
a jak było do tej pory między wami? czy takie sytuacje nie zdarzały się wcześniej? w końcu jesteście małżeństwem z bardzo długim stażem, może małżonek szanowny już wcześniej romansował... Takich sygnałów nie wolno bagatelizować

Gość deeme
moj kumpel tez tak kiedys pisal.Nie zdradzil żony nigdy :)

Gość deeme
nie mielismy romansu.Tylko takie żarty itp

Gość anastazja52
Nie mamy dlugiego stazu, pobraliśmy się późno, bo dopiero 5 lat temu. Wcześniej nie dawał mi powodów do podejrzeń, dopóki nie zaczął z nią pracować.

na razie to sa tylko twoje domysly. rozmowa nie boli, a jezeli boisz sie reakcji otoczenia, rodziny, przyjaciol na wasze ewentualne rozstanie to tez nie taki wilk straszny, pod warunkiem ze rozwiazesz te kwiestie z mezem na etapie, na ktorym wciaz macie dla siebie szacunek i potraficie porozmawiac

Gość anastazja52
Nie wiem, co myśli ta kobieta, ale ona jest o ponad 20 lat młodsza, więc wątpię, żeby coś do niego czuła.

Gość anastazja52
On mówi, że tylko się kolegują, a nie chcę się przyznawać, że czytałam jego smsy :(

nie masz 15 lat a to nie jest twoj ojciec zebys sie bala przyznawac do czytania sms-ow. grow up

Gość hjkuy
Byłam w podobnej sytuacji. Moim zdaniem powinnas najpierw porozmawiać, kwestia tylko tego czy on będzie z Toba szczery, bo bardzo prawdopodobne, ze jak nie masz czarno na białym wyznań to moze sie wszystkiego wyprzec ... a potem zobaczysz czy sie opamietał, czy nie za bardzo i daj mu delikatnie do zrozumienia, że on może ciebie tez stracić, to takie czesto powtarzana śpiewka, ale działa: zadbaj o siebie, badź tajemnicza, trzymaj przy tyłku telefon tak jakbys miała cos do ukrycia..itd mozesz nawet sama sobie wysłać kwiaty od nieznajomego stracisz 50-100 zł a zyskasz bezcenną mina męża jak dotrze do niego ze ty tez mozess to co on ... jesli mu zależy, jesli ma w sobie uczucie do ciebie to zobaczysz że będzie szalał z zazdrości :-)

zadbaj o siebie, badź tajemnicza, trzymaj przy tyłku telefon tak jakbys miała cos do ukrycia.." - ja pierd.

Gość martulek8
Taki sms jeszcze o niczym nie świadczy, ale być może Twój mąż jest tą kobietą trochę zauroczony, zafascynowany...musisz z mężem porozmawiać a najlepiej sprawdź mu bilingi jesli będzie duzo smsów i połączen pod jeden numer to znaczy że coś między nimi sie wywiązało, musisz być czujna , ostrozna i obserwować go Znam to z autopsji, maż zdradzał mnie prze 1/2 roku z kobietą poznana na weselu. Zaczęło sie od tego, że kiedyś rano jak wychodziamł później do pracy odrzucił połączenie na komórce jakby się obawiał rozmawiać pzry mnie Potem znalazłam w wiad. wysłanych taki sms: zachwon kochanie bo , tęsknię Na moje pytanie odpowiedział, że to koleżanka z pracy jak zostawił komórkę w łazience zrobiła mu taki dowcip- że wysłała z jego komórki sms do swojej koleżanki Naiwna uwierzyłam, bo bałam sie prawdy Napisz coś więcej co to za kobieta, jak maż się zachowuje i po czym wnioskujesz że się zakochał

Gość pminuminu
hmm... może to kryzys wieku średniego, zapewne imponuje mu zainteresowanie ze strony młodej, młodszej o 20 lat kobiety. Poczuł motyle w brzuchu i się zadurzył. Powinnaś o wiele wcześniej zwrócić uwagę na niepokojące sygnały.. telefon wiecznie przy sobie.. to dla mnie jednoznaczne kiedy facet bacznie jego strzeże. Porozmawiaj z mężem, zapytaj wprost co się dzieje, czy się zakochał, pewnie się zauroczył i ma klapki na oczach. Najlepiej dla by było gdybyś pogadała spokojnie, zapytała go wprost co zamierza i zajęła się sobą, zacznij wychodzić i nie mówć jemu gdzie idziesz, zaraz zrobi się zazdrosny i może zapomni szybko o młódce która i tak by pewnie jego pogoniła prędko.

Gość deeme
"Nie wiem, co myśli ta kobieta, ale ona jest o ponad 20 lat młodsza, więc wątpię, żeby coś do niego czuła." tu sie akurat mylisz.Moze czuc,może kochac.

Gość hjkuy
czizas o co ci chodzi ?

Gość pminuminu
ale broń boże nie bagatelizuj tej sytuacji! bo to ciche przyzwolenie i jeżeli teraz nie zareagujesz to za jakiś czas może być już za późno. Nie łudź się, że to ni nie znaczy, bo z pewnością znaczy, gdyby to była niewinna koleżeńska znajomość, to by nie chował wiecznie telefonu i nie łaził z nim, wiem, bo znam to z autopsji

"Nie wiem, co myśli ta kobieta, ale ona jest o ponad 20 lat młodsza, więc wątpię, żeby coś do niego czuła." tu sie akurat mylisz.Moze czuc,może kochac." - ja pierd. vol 2

Gość anastazja52
Nie znam tej kobiety osobiście, tylko ze zdjęć i opowiadań męża. Raczej nie spotykają się poza pracą.

Gość anastazja52
Rozmowa nic nie da, bo już się pytałam, to ona albo zbywa mnie żartami albo twierdzi, że to koleżanka. Wiem, że w weekendy do niej dzwoni i smsują.

Gość martulek8
Facet nigdy się nie przyzna do zdrady- będzie mówił, że to tylko koleżanka z pracy, że wymyślasz itp Wiesz, faceci około 50 przechodzą kryzys, i jeśli zdarzy się, ze wzbudzą zainteresowanie w innej kobiecie to szaleją, wariują ,tracą poczucie rzeczywistości i przyzwoitości Nie mów mu nic o tym telefonie, bo to wzbudzi jego czujność i ostrożność, przejdzie do podziemia Ja sprawdziłam mojemu męzowi bilingi (tak radziła koleżanka) choć nie czułam się z tym dobrze, bo nie lubię naruszać czyjeś prywatności, a poza tym zawsze mu wierzyłam w 100% - ale to co tam zobaczyłam to włosy zjezyły mi sie na głowie!! Przez pól roku codziennie po kilkanaście smsów i połączeń do niej !!!! Więc miałam dowody- czarno na białym- nie mógł się już wyprzeć!!! Dlatego jesli masz jakieś obawy, wątpliwości- zrób to, zanim sprawa sie rozwinie na poważnie i zanim on sie zaangazuje- jesli ci zalezy na mezu Poczytaj sobie jak masz czas życie po zdradzie- nutka optymizmu tez na tym forum

Gość pminuminu
a jaki Twój mąż jest w domu? czy zmieniło się coś między wami ostatnio? jego stosunek do Ciebie się zmienił, czy jest mniej czuły, unika zbliżeń? Jeżeli zauważyłaś takie zmiany, to może być tak, że faktycznie wdał się w romans