Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie dygaj tak

prawie 7 tc i już 2 kg przytyłam - to normalne?

Polecane posty

Gość nie dygaj tak

dziecko jeszcze tyciulkie, ja nie mam mdłości, nie jem jakoś znacznie więcej - jedynie zaczęłam jeść śniadania bo wcześniej tego nie robiłam, powiększyły mi się piersi ale te 2 kg to lekka przesada wydaje mi się :O jak było u Was?

ja od początku ciąży miałam większy apetyt - pomimo haftowania mogła Ci się woda zatrzymać te 2 kg mogą być ruchome tak, jak z wagą przed okresem i po nim

Gość mysle, ze w ciazy wszystko
jest normalne, zapytaj lekarza, z reszta pewnie bedzie Ci pilnowal wagi ja akurat w obu ciązach chudlam do 4 miesiaca, mimo braku mdłosci. A potem tylam po 12, 13 kg do konca. Nie przejmuj sie jesli jesz normalnie, zdrowo, nie za dwoje a tyjesz, Taka uroda w ciazy

Ja w 7tc nie mogłam dopiąć spodni, bo mnie uciskały. Moja siostra też tak ma teraz w 7tc. No i ja zaczęłam tyć od początku i skończyłam na 23kg.

Gość ja właśnie skończyłam
I trymestr-wczoraj byłam u lekarza i na wadze +3 kg:( Powiedział,że mam się pilnować...bo może być ciężko. Jestem załamana,ale na mdłości pomagało mi tylko jedzenie:(Na szczęście mdłości minęły.

Gość nie dygaj tak
😭 ja nie chcę tyle utyć

ja właśnie skończyłam - ja zaczynam 7 miesiąc i mam już na plusie ponad 10 kg i mi lekarz nic nie mówi:)

ja się normalnie dopinam w spodnie,nie wiem gdzie to poszło:/Mam nadzieję,że to woda,bo zawsze przed @ mi się zatrzymywała. Teraz w II trymestrze już bez mdłości mam zamiar jeść weięcej owoców i warzyw,a mniej pieczywa i ziemniaków:/ No i mam zamiar więcej zup gotować nić drugich dań.Słodycze odstawiłam na samym początku tzn. odrzuciło mnie:)

Kamelia,ale mój lekarz to super gość i wie,że bardzo mi zależy na sylwetce:)Dlatego tak mnie straszy:)Powiedział,że lepiej przytyć później niż wcześniej,bo łatwiej zrzucić:)

Gość ja tez jestem zalamana
bo jestem w 4 mc i przytylam az 6 kg!!! przy wzroscie 165 cm i do tego wczesniej wazylam 52 kg...teraz 58....niby nie widac a na wadze az tyle!! tez mi gin.powiedzial,ze to duzo...ale ja mam straszny apetyt..mam napady glodu w nocy szcezgolnie i pomimo kilku posilkow dziennie czuje sie jakbym nic nie zjadla a odzywiam sie zdrowo

Gość ja 18tc
i 3,5 na plusie. to i tak niezle niz w poprzedniej ciazy kiedy miedzy 10 a 20tc przytylam 10kg. zaczynalam z waga 55kg a do porodu szlam wazac 82kg :( po porodzie wazylam 68-69 i nie moglam dojsc do wagi sprzed ciazy. mam tendencje do zatrzymywania wody i strasznie puchne. druga ciaze zaczelam zaczelam z waga 71kg (niestety przez zime 2-3kg mi sie przytylo) i mam nadzieje, ze nie dobije do setki tym razem :( jestem 11mcy po pierwszym porodzie.

Gość Izabelka......... ...
ja jestem w 12 tyg i przytyłam niecały kg ale codziennie wymiotuję. w 7 tyg spodni nie mogłam dopiąc bo miałam brzuch wzdęty, zadziej sie wypróżniałam.....moze Ty tez masz kłopoty z wypróżnianiem, mniej sie ruszasz i to dlatego. Zresztą każdy organizm jest inny

Gość nie dygaj tak
a jest 'szansa' że będę jeszcze wymiotować? czy raczej jesli do tej pory to nie miało miejsca to mdłości się już nie pojawią?

W pierwszej ciąży też przytyłam w I trymestrze kilka kg i również nie wymiotowałam. W obecnej ciąży miałam na początku wymioty i I trymestr zamknęłam na minus 1kg.

aż wyjęłam swoją kartę ciąży, ale zapomniałam, że ja do lekarza poszłam w 8tc, więc przyrost wagi mam monitorowany dopiero później waga ciążowa w 12 tc to już 2 kg na plusie a później już średnio tyłam po 2 kg na miesiąc w 6 miesiącu skok o 3 kg do przodu

Gość mandra6
ja powoli tyję, obecnie 28 tydzień i 6 kg do przodu, zobaczymy na ilu kg się zatrzymam :)

Ja jestem w 19 tygodniu i 5kg do przodu przy wzroscie 174 wiec nie jest zle w pierwszej ciazy o ten porze bylo pare kg wiecej:-)