Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

podlej kwiatki

czy to normalne ? :/

Polecane posty

15 tydzien ciazy liczac od dnia ostatniej @. zero objawow, zero brzucha a na dodatek waga stoi w miejscu. ja 60 kg wazylam tak waze caly czas. wizyta u lekarza dopiero 7 marca ;/

Gość do autorkiiiii..
a jestes na pewno w ciazy?

Gość do autorkiiiii..
a potem bylas jeszcze na usg? moze ciaz obumarla i przesyala sie rozwijac?

Gość delicioussly
ja bym poszla na usg na twoim miejscu, nie czekalabym do marca

Gość delicioussly
kurcze to idz prywatnie i tyle na usg genetycznym w 12 tygodniu tez nie bylas? no litosci, co ty masz za gina?

nie denerwujcie mnie nawet ;/ o przeziernosc karkowa sama sie dopytywalam na co mi odpowiedzial ze chodze do tak dobrego lekarza na usg i gdyby cos bylo nie tak to juz by to wczesniej wykryl dlatego nie kierowal mnie na dodatkowe badania. poza tym stwierdzil ze mam nie krakac bo cos sobie wkoncu wykracze, i ze kazda ciaza przebiega inaczej. 28.01 bodajże byłam w szpitalu i zglosilam to polznej ze nie mam objawow ze mi ''znikly'' i mdlosci i bol piersi na co ona ze sie mam cieszyc a nie narzekac na to ze sie dobrze czuje skoro nie plamie ani nic to nie mam powodow do zmartwien i odeslala mnie do domu. szlag mnie juz trafia ze kazdy lekarz i polozna bagatelizuje to co mnie martwi. jeszcze gdyby chcoiaz w szpitalu usg zrobilli i dopiero do domu puscili to co innego.

Gość delicioussly
co by wykrył w 8 tygodniu? ja piernicze!!!

to samo powiedzialam... i stwierdzil by nie szukac dziurry w calym :/ dzwonilam wlasnie do lekarza od usg jutro na 9.30 mam wizyte zobaczymy c z tego wyniknie :(

Gość nie wiem jak wy ale ja
KONIECZNIE IDZ DO INNEGO GINEKOLOGA!

Gość do zaklopotanej
mi waga w ciazy zaczela rosnac dopiero w 5 miesiacu. i to nieznacznie. wiec tym bym sie raczej nie martwila. to ze minely Ci objawy tez nie swiadczy o tym ze cos jest nie tak. jesli bardzo sie martwisz to idz prywatnie do lekarza i popros o usg lub ktg (nie wiem czy robi sie w tak wczesnej ciazy ale warto zapytac). i glowa do gory, wszystko bedzie dobrze. a w jakiej miejscowosci mieszkasz?

Ja poszłabym na wizytę do zupełnie innego ginekologa prywatnie. Nie wiem ile u Ciebie w mieście kosztuje wizyta, ale wydaje mi się, że najtańszy więcej niż 100zł nie weźmie. A będziesz spokojna :)

Gość Izabelka......... ...
po pierwsze zamiast sie cieszyc, ze mdlosci nie masz to Ty sie tym denerwujes...po drugie idz prywatnie do ginekologa a nie że bedziesz chodzila co 2-3 miesiace. No bez rpzesady nie zyjemy w sredniowieczu

Ja w to nie wierzę, badanie prenatalne, nalezy do standardu. No jak można być tak niodpowiedzialnym? W 8 tc nic nie można powoedzieć o zarodku prócz tego, że jest prawidowo umiejscowiony i żywy.

Gość dska;
ja zaczęłam tyć od 16tc i to tylko 1 kg- ciesz się wszystko w dziecko idzie.Jak Cie coś niepokoi to do szpitala jedz. Przezierności karkowej nie zbada się przedo 11-13 tc ani potem !! jaka ty jesteś nieodpowiedzialna !! współczuje twojemu dziecku ze taką głupia matkę bedzie miało. siedzisz na kafeterii pieprzysz 3po3 a istotnymi sprawami się nie zajmiesz nawet szkoda ci prywatnie na wizytye iść do ginekologa -jesteś żałosna!!

Ale co Wy z tymi cenami? Ja za ostatnią wizytę zapłaciłam 240 i co - trzeba to trzeba. Przecież Autorka za chwilę ma urodzić dziecko, które bedzie potrzebowało każdego miesiąca przez conajmniej 18 lat duzych nakądów finansowych. To jak dla bezpieczeństwa jego życia/zdrowia można nie wydać 200 zł?

nigdy w zyciu. Ginekolog na nfz.... wole wydac 1500zl prywatnie, co miesiac wizyta, usg genetycne wszystko. wiem... nie ryzykowalabym a w 15 tc to ja brzucha nie mialam w zadnej ciazy, dopiero mi sie cos tam zaokraglilo. W 20 tc... a waga to. Przypadlosc wzgledna.. znam kobity ktore po 4kg przybraly....

Gość do zaklopotanej
dziewczyny, niektore z Was sa naprawde okrutne. Naprawde jeastescie matkami? w szczegolnosci Ty dska. zamiast wesprzec tojeszcze ja dolujecie. ona tego nie potrzebuje i tak jest przerazona. nie rozumiem Was...

zadna prowokacja :/ mieszkam w nie duzym miescie pod Wroclawiem. nie chodze prywatnie do lekarza bo... i tu sie wlasnie zaczyna cala histroria. lekarz do ktorego chodze jest jednym z lepszych w naszym miescie i jest tez ordynatorem w naszym szpitalu. gdy poszlam do niego na pierwsza wizyte prywatnie (bo naprawde chcialam prywatnie prowadzic ciaze a nie na nfz ) delikatnie mi dal do zrozumienia ze nie warto bym wydawala kase na kieszen lekarzy skoro on na wszystkie badania moze mi dac skierowania nawet na usg za ktore wczesniej placilam 50 zl. i tak tez bylo. na nastepne usg dal mi skierowanie ktore wykonane bylo 14.01 (8t5d) serduszko bilo i wszystko bylo ok. 24.01 bylam na kolejnej wizycie u mojego lekarza prowadzacego (tego ordynatora) i zobaczyl zdjecia stwierdzil iz zdrowa ladna ciaza i piekny maly ludzik z bijacym serduszkiem. po wizycie dal mi skierowanie na badania moczu, krwi, grupy krwi, toksoplazmoze, hiv, hpv, itd itd. zrobilam te badania i z wynikami mam do niego isc dopiero 7 marca bo wtedy mam wizyte. czekam tak dlugo bo jak juz wspomnialam wyzej sam zalecil bym chodzila do niego na nfz a nie prywatnie bo w szpitalu jest codziennie do godz 15 i gdyby cos sie dzialo to od razu moge gnac do niego. i pewnego dnia razem z chlopakiem wybralismy sie do szpitala dowiedziec o przeziernosc karkowa na co stwierdzil ze nie ma takiej potrzeby gdyz po usg widzial iz wszystko jest ok i ze chodze do tak dobrego lekarza z tak dobrym i nowym usg ze nie ma potrzeby wykonywania badan ponownie. i odeslal mnie do domu. teraz dodzwonilam sie do lekarza ktory wykonuje usg i na jutro mam wizyte na 9.30 oczywiscie za drobna oplata 50 zl

Droga autorko, wszystko u Ciebie jest w normie :) Ja czułam się podobnie. Tzn. do 12 tc miałam mdłości i było niefajnie, potem nagle przeszło i nie czułam nic. Ani piersi nie bolały, miałam dużo energii, zero brzuszka, zero kg na plusie. Dopiero w 18tc cos się zmieniło, tzn poczułam pierwsze delikatne ruchy dziecka. Od 20 tc zaczał mi się nieznacznie brzuszek powiększać. Kilogramy dalej stoją. Ale dzieciątko czuje już wyraźnie. Nie martw się, głowa do góry na pewno wszystko z Tobą i dzieckiem ok. Pozdrawiam. P.S. A opiniami z forum sie nie przejmuj za zbytnio. W ciąży obowiązkowe są 3 badania usg. Więcej nie trzeba. Oczywiście warto się badać co miesiąc:)

Gość do zaklopotanej
no i bardzo dobrze. jutro sie okaze ze wszystko jest ok ;) trzymam kciuki

a dodam jeszcze ze jesli tak chce na upartego robic bdania na przeziernosc to moge isc do kliniki ginekologicznej w naszym miescie i tam za 270 zl zrobic takie badania. pojechalismy tam na drugi dzien bo juz bylo zamkniete. no i mowie jaki lekarz prowadzi ciaze pokazalam zdjecia i mowie ze chce PRYWATNIE DOKONAC BADAN NA PRZEZIERNOSCC KARKOWA na co on ze skoro ordynator mowi ze nie trzeba to nie trzeba bo dziecko jest naprawde zdrowe a usg na ktorym dziala drugi lekarz jest cholernie dokaldne gdyz x tys za nie dal z wlasnej kieszeni i wszyscy lekarze kieruja swoje pacjentki do niego na badania gdyz ma NAJDOKLADNIEJSZE USG i przestancie pierdolic ze sie nie interesuje wlasnym dziekciem i ze jestem nieodpowiedzialna bo latam jak pojebana po wszystkich lekarzach tylko nkkt nie chce wykonac takich bada. lekarz w klinicie stwierdzil ze tak dobry lekarz ktory prowadzi ciaze na prawde wie co mowi i bym sie nie martwila bo to szkodzi dziecku i z glupim usmiechem na twarzy pokierowal nas do drzwi :/

ja jestem z wroclawia--- daleko masz do nas? Troche dziwny ten Twoj lekarz.....

Gość ODPOWIEDZ SOBIE NA PYT
hej, ja jestem w 15 tygodniu ciazy i nie mam objawów. Schudlam 2 kg od poczatku ciazy, mimo ze nie mam mdlosci :) nie martwie sie jednak, bo to moja druga ciaza i wiem, ze atrakcje jeszcze przyjda., Ciesz sie, ze tak łagodnie przechodzisz pierwsze miesiace !!!

Gość Izabelka......... ...
nie rozumiem co z tym usg...za usg dodatkowo placisz? skierowanie musisz miec? Deska - a Ty weź sie stuknij w swoja pusta łeb. sama ejsteś żałosna. Współczuję Twpojemu dziecku! Miec taką wredną nieszczęśliwaa mamę ,która wszytskim dogaduje

Gość nie wiem jak wy ale ja
no to czemu nie zrobilas tych badan za 270zł? trzeba bylo isc do tej kliniki i bys miala zrobione genetyczne

dska; czytanie ze zrozumieniem sie klania. gdzie ja napisalam ze szkoda mi kay na dziecko ?! ty jestes chyba jakas niepoważna bo ja na badania chcialam isc i sie wrecz PROSILAM o skierowanie badz namiar na lekarza ktory wykonuje badania. a nie chodze prywatnie gdyz lekarz nie chce mnie prywatnie przyjmowac tylko na nfz bo twierdzi ze kasa mi sie na dziecko przyda a nie na lekarzy. ale z tego tez u nas ten lekarz slynie ze pacjentkom karze przychodzic na nfz i daje na wszystko skierowania jesli trzeba