Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla inwalidka

Renta inwalicka a prawko

Polecane posty

Gość przyszla inwalidka

Chce sobie zalatwic z ZUS rente na depresje. Ale ktos mnie ostrzegl ze ZUS moze wtedy zalatwic ze zabiora mi prawo jazdy. Wiec jak to jest??? Dodatkowe 7 stówek do budzetu by sie przydalo ale prawka nie chce stracic!!!

Gość ale ze mnie filEciara
a czemu nie zrobisz sobie na głowe ? masz podstawy,wystarczy że pokazesz ten wpis ze słowem inwalicka i juz :P

Gość barnej
Ależ taka renta Ci się należy! Przecież jesteś inwalidką.

Tylko licz się z tym, że najpier ZUS prewencyjnie może Cię wysłać do szpitala psychiatrycznego i powodzenia w szukaniu pracy kiedyś jak renta się skończy

tak.zgadza się. Od 2011 roku lekarz lub szpital ma obowiązek zgłaszania do starostwa,osób mających prawo jazdy i inne uprawnienia.o przebytej chorobie.starostwo kieruje daną osobę na badania lekarskie. Po wylewach.zawałowci itp.

Jak ktoś po wylewie, 3 zawałach czyta ten wątek i się zastanawia "czemu ja kurwa nie dostałem renty?" to już będzie wiedział. Ktoś chory psychicznie, a właściwie symulujący wcisnął lekarzowi że "słyszy głosy, ma depresje, nerwicę" A tak na serio to choroba "chronica rentialis" czyli chroniczna chęć przejścia na rentę to jednostka chorobowa bardzo łatwo rozpoznawana nie tylko przez lekarza, ale i komisję zusu. I na to rentę dostać baaaaaardzo trudno, skoro potrafili podważyć moje zaświadczenie pacjenta z ostrą schizofrenią paranoidalną

Poza tym rozpoznana przez Ciebie przypadłość wymaga leczenia lekami, które wg ulotki upośledzają zdolność prowadzenia pojazdów mechanicznych= utrata prawa jazdy dla Ciebie na cały okres leczenia.

Gość do hg...
chyba przesadzasz - większośc Polaków bierze jakieś leki, gdyby wszystkim zabrac prawko to na drogach zrobiłoby sie pusto :P

ale leki psychotropowe są przeciwwskazaniem. Poza tym Ci inni wcinają te leki bez porozumienia z zusem ;D

ktoś mnie pytał czy to jest to. Między innymi po tym zdarzeniu sprawa została nagłośniona

Gość do hg...
"ludzie wcinają leki bez porozumienia z zusem" padłam :P tekst miesiąca :P

Gość ale ze mnie filEciara
tekst miesiąca ale na czasie , bo tak jest

znajome małżenstwo. Obydwoje mają renty na zachwianie równowagi,czyli błędnik. I obydwoje śmigają passatami do ruskich po paliwo. A jak jest zlot to przesiadają się na czopery i cheja.

Gość do areckiej
tu przykład leku na depresje http://www.doz.pl/leki/p37-Setaloft "Lek może wpływać na zdolność prowadzenia pojazdów i obsługiwania urządzeń mechanicznych. Dlatego też należy zachować ostrożność podczas wykonywania czynności wymagających uwagi, takich jak prowadzenie pojazdów mechanicznych i obsługiwanie urządzeń mechanicznych w ruchu, aż do czasu poznania własnej reakcji na lek. " moze to nie znaczy ze musi :) Kazdy przypadek pacjenta jest rozpatrywany indywidualnie Zreszta poczytajcie mądrale tutaj: http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/13428

no ale autor nie szuka leków,ani co te leki powodują-tylko szuka odpowiedzi czy w związku z rentą straci prawko?

Gość NATAAN
Osoby które, chcą uzyskać rentę lub zniżki na przejazdy mogą zapisać się do Szkoły Policealnej, dzięki której otrzymają status słuchacza oraz stosowne zaświadczenie, że uczą się i przysługują im zniżki. W Gdyni polecam placówkę NOVA Centrum Edukacyjne. Bardzo fajna szkoła.