Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewka marchewka 27

przedszkole a meldunek !!! proszę o rade

Polecane posty

Gość ewka marchewka 27

mam problem , niedługo przeprowadzam się do innego miasta i sprawa dotyczy przedszkola dla syna . mieszkanie wynajmujemy więc nie bedziemy mieli meldunku w tym mieście i dowiedziałam się że nie mogę posłać syna po państwowego przedszkola ponieważ nie jesteśmy zameldowani w miejscu nowego zamieszkania . czy to prawda

A gdzie się dowiedziałaś? Podejrzewam, że jest tak jak w żłobkach czyli miejsce zamieszkania a nie zameldowania.

Gość prinessaofpersia
tak, to prawda-przedszkole mogłoby ci przyjac dziecko, jesli po przyjeciu wszystkich chetnych dzieci z rejonu danego przedszkola zostałyby miejsca wolne, ale to sie w praktyce nie zdarza

Gość a ja mam inne zdanie
w innym miescie tez moga was zameldowac, raptem pare groszy wiecej zaplacice

Gość a czemu słodycze nie
u nas też zamknęli kilka przedszkoli i teraz jest ogromny problem z miejscami. Dziecko musi być zameldowane, przynajmniej tymczasowo, w naszej gminie żeby zostało przyjęte.

Gość nastka77777
TAK ZGADZA SIE PIERSZEŃSTWO MAJA DZIECI RODZICÓW ZAMELDOWANYCH W DANYM MIEJSCU..............

Dziewczyny jesteście pewne, że zameldowanie a nie zamieszkanie w przedszkolach? Bo w kryteriach w warszawie nie ma slowa o zamledowaniu a zamieszkaniu. Wczoraj drukowałam sąsiadce te kryteria i właśnie zerknęłam na plik na dysku.

Gość nastka77777
W ,MOIM MIASTECZKU ZAMELDOWANIE, ZALEŻY OD GMINY CHYBA. JEŚLI CHODZI O 5 LATKÓW PRZEDSZKOLE CZY ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY MA OBOWIĄZEK PRZYJĄĆ NIEZALEŻNIE OD MELDUNKU OK?

pisząc " Dziewczyny jesteście pewne, że zameldowanie a nie zamieszkanie w przedszkolach?" miałam na myśli rekrutację do przedszkoli. I tak jak napisałam w kryteriach nie ma słowa o zameldowaniu w danej miejscowości a zamieszkaniu. W żłobkach wiem na 100% że nie trzeba mieć meldunku (ani stałego ani tymczasowego), podejrzewam, że przy rekrutacji do przedszkoli też są takie same zasady.

Gość ewka marchewka 27
wyczytałam na jakimś forum że by dziecko zostało przyjęte do państwego przedszkola musi mieć meldunek w danym mieście .

Cisza, ja i czas!-> ale fakt śmiesznie to brzmi zamieszkać w przedszkolu ;-)

Gość marzena z bialegostoku
ewka niech was tymczasowo zamelduja ludzie od ktorych wynajmujecie mieszkanie i po problemie

Arszenika* myślałam, że chodzi Ci o przynależność do przedszkola przez wzgląd na miejsce zamieszkania. Ja jestem pewna, że trzeba mieć meldunek. Nawet głośno było o tym, że rodzice z wiosek meldują się tymczasowo w mieście u ciotek itd., żeby dzieci do przedszkola były przyjęte.

nie jest to prawda ja mam meldunek w łodzi a mieszkam w innym mieście i dziecko bez problemu dostało się do państwowego przedszkola

Gość a czemu słodycze nie
jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. To jest tak, że jeśli dziecko jest zameldowane w gminie A to gmina dostaje na nie pieniądze od państwa. Jeżeli dziecko z gminy A będzie chodzić do przedszkola gminy B to wójt/burmistrz/prezydent gminy A musi dać tę kasę wójtowi gminy B. Rozumiecie? :) dlatego wymagany jest meldunek.

Gość gość
w warszawie liczy się miejsce zamieszkania a nie meldunek. ja jestem z wawy i przeniosłam się w góry pół roku temu. tu liczy się meldunek, chociaż nie rozumiem na jakiej podstawie. ja ubiegam się o żłobek dla córki, chociaż za 4 miesiące to już mogłabym ją do przedszkola posłać. w jednym gminnym żłobku powiedzieli mi że muszę mieć meldunek tymczasowy na minimum rok. w drugim (tym razem w mieście kłodzko)że wystarczy na miesiąc. W Polanicy z kolei pani urzędniczka mi powiedziała że meldunek nie jest ważny. Chciałabym wiedzieć gdzie szukać oficjalnych informacji, bo mnie szlag już trafia. czekam już 17miesięcy żeby móc pójść do pracy i mieć za co żyć a ie tak jak teraz...dzięki wsparciu znajomym i nieznajomym.

Gość gość
dziewczyny a czy do prywatnego przedszkola również obowiązuje meldunek ?

Gość gość
do prywatnego raczej nie, ale dopytaj - przynajmniej moje dziecko jest zapisane tu www.wielkaprzygoda.com i nikt nie wymagał. radzę się upewnić.

Gość gość
no niestety ludzie kombinują z meldunkami, zapisują dzieci do przedszkola gdzie im się podoba i potem miejsc nie ma. Sami nie mielismy jak zapisac synka w Łodzi no ale na szczęście b;lisko nas jest przedszkole Albercik. Zapisaliśmy go więc tam, ale ciesze się bo mają fajne warunki http://przedszkolealbercik.com.pl