Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mdajt

Dieta bez glutenu a bole jak byly tak sa

Polecane posty

Gość Mdajt

Bole stawow:o

Gość katastrofa budowlana
A jak długo jesteś na diecie bezglutenowej? To zasadnicze pytanie. U mnie poprawiło się dopiero po ok. 1,5 roku. Tyle czasu zajęło organizmowi oczyszczenie ciała ze złogów glutenu.

Gość Mdajt
MiesiaC,mam diagnoze rzs

Miesiąc to duzo za mało. Depozyty glutenowe budowały sie przez kilkadziesiąt lat a ty chcesz,żeby w miesiąc zniknęły? Niemożliwe. Ja akurat nie mialam rzs, mam bole pochodzenia zwyrodnieniowego i na to dieta mi pomogła. Czytałam ,że pomaga na rzs, ale to ciężka, nieuleczalna choroba i nie wiem, czy sama dieta ci naprawde pomoże. Na pewno ci nie zaszkodzi, a sądzę,że w dłuższej perespektywie będzie lepiej. Nigdy chyba jednak nie będzie idealnie, w twojej chorobie dieta to za mało. Ja lubię diete bezglutenową, nie męczy mnie ona, nie tęsknię za chlebem czy zwykłym makaronem. Jeśli jednak dla ciebie to katorga, to może sobie odpuść? Zniechęcisz się, jak szybko nie będzie wyników....To dieta dla bardzo cierpliwych.

Gość Mdajt
Pasuje mi dieta ale myslalam ze bardziej mi sluzyc bedzie,moze cos jeszcze musze wykluczyc?mieso jem sporadycznie,nie wiem:(

Gość jedzenie_ma_znaczenie
Przypadek opisany w książce pt: Wheat Belly (Pszeniczny Brzuch) przez lekarza med. Williama Davis, http://nowadebata.pl/2011/10/13/buszujacy-w-pszenicy/ cyt. "Jason, 26-letni programista komputerowy, chorujący na bolesne zapalenia stawów. Żaden z trzech badających go reumatologów nie potrafił postawić diagnozy. Mimo to każdy przepisywał leki przeciwzapalne i przeciwbólowe, które nie pomagały. Jason cały czas zmagał się z chodzeniem i nie był zdolny do poważniejszej aktywności fizycznej niż krótki spacer. Po pięciu dniach od wyeliminowania z diety pszenicy, ustały u niego wszystkie bóle stawów. Na początku nie chciał uwierzyć, że chodzi o pszenicę. Uważał to za niedorzeczne. Postanowił zjeść kanapkę i bóle powróciły. Dziś w ogóle nie je pszenicy i nie wie, co to ból". Może powinnaś najpierw przeprowadzić (2-6 tyg.) dietę oczyszczającą warzywno-owocową np. wg dr. Ewy Dąbrowskiej ? U jednych proces zdrowienia przychodzi szybciej u innych wolniej.

Gość Mdajt
Ale ja mam diagnoze od 10 lat

Gość Mdajt
dieta warzywo owocowa jest bardzo surowa i wymaga odstawienia lekow na dzien dzisiejszy nie jestem w stanie tego zrobic jestem zalamana juz:(

Mnie dieta Dabrowskiej nie pomogła w niczym. Źle sie czułam w trakcie jej stosowania i źle po jej stosowaniu. Miałam też efekt jo-jo. Autorko, cierpliwości. Wiem, co to znaczy ból, ja już bólu nie mam, ale musiałam poczekać..... Sorry, nic nie przychodzi szybko, łatow i bez trudu. Nie ma czarodziejskiego pstryczka.

Gość witariankaaaa
Przejdź na diete wegańską z dużą dawka witarianskiej, a zobaczysz ze poprawa bedzie.

jjj

Gość witariankaaaa
katastrofa budwlana- może byćidelanie, sama jestem tego przykładem, ale najlpesze efekty przyniosła dopiero dieta witarińska, kiedy mój stan sie poprawił wprowadziłam produkty gotowane, ale w dalzym ciągu jem bardzo duzo surowej zywnosci.

Gość całkiem nieduża kobieta
zastosuj się też do wskazań diety odkwaszającej organizm.

Gość Mdajt
musze pomyslec nad odstawieniem całkowitym miesa i zwiększeniem ilosci warzyw na codzien chce zeby mi sie poprawilo:/ choroba potwornie mnie wyniszczyla

Gość witariankaaaa
calkiem nieduza...- deta witarianska własnie odkwasza organizm.

Gość gość
Tym którzy są na diecie bezglutenowej polecam bazę restauracji, sklepów i producentów przyjaznych bezglutenowcom - bazabezglutenu.pl. Można też dodać swojego bloga.