Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaonono

Czy są tu mamusie dzieci, które chorowały na sepse ?

Polecane posty

Gość onaonono

Mam kilka pytań związanych z ta choroba, jeżeli jest osoba która miała doczynienia proszę o wpisy.

na sepsę się nie choruje - to zespół objawów zakażenia organizmu - tak w skócie i dużym uproszczeniu, a co chcesz wiedzieć?

Gość onaonono
Wiem co to jest sepsa ... Chodzi mi o to jakie mogą być powikłania po przebyciu u niemowląt?

to raczej do lekarza, mój miał jak miał 2 lata, więc nie był niemowlakiem

Gość onaonono
A zlecone miał po tym jakieś badania? Jesteście pod stała kontrolą neurologa?

mieszkam w UK, więc jest trochę inaczej tutaj, miał zleconą wizytę kontrolną u normalnego lekarza - taki wywiad plus osłuchanie płuc i doszczepienie na pneumokoka, poza tym nic

Gość tjjkri56
czy mozna zapytac, jak doszlo do sepsy u waszych dzieci? tzn. czy jakies zrodlo zapalne bylo?

mój miał pneumokoka (mimo szczepień), rozwijało się dwa tygodnie, w końcu wykryli zmiany w płucach, oczywiście we krwi też był, ale poza tym ok

Gość nie chcem cie straszyc
Ale moja ciotka jak urodziła to jej syn już w szpitalu zachorował... Wypisali ja ze szpitala ale ciągle lekarze, kontrole itd. Po miesiącu chłopiec zmarł i stwierdzili że to była właśnie sepsa...;(

Gość Kleo.patra
Sepsa jest zespołem objawów, które mogą pojawić się w wyniku wielu chorób. Stwierdzili, że była sepsa ale ona musiała być czymś spowodowana. Mój synek miał "sepsę" - czego ja nie jestem pewna. Jego stan był ciężki, lekarze nie wiedzieli co mu jest i stwierdzili, że to sepsa - infekcja uogólniona, dopiero po uwaga 4 miesiącach badań udało się odkryć faktyczny powód złego stanu mojego dziecka.

Gość onaonono
Mojemu wykryli sepse dokładnie meningokoka typu b. Po zapaleniu opon mózgowych. Masakra normalnie. Jesteśmy 3 miesiące po chorobie ale każda krostka, każda zmiana zachowania jest dla mnie strachem i obawa o życie synka:(

Gość onaonono
Teraz mamy zamiar wyjechać za granicę i nie wiem czy właśnie to będzie jakąś przeszkodą czy nie ?

Gość hmm*hmm
Mojej kolezanki córka miała sepse meningokową w wieku 9 m-cy,nie miala zadnych objawów wczesniej tylko pewnego dnia po kąpieli dostala wysokiej gorączki mimo podanie leku nie moznabyło jej zbic,trafila od razu do szpitala ,zrobili szybko badania krwi wyslali do katowic do kliniki ,musieli jej amputowac dwie nóżki.

Gość hmm*hmm
a na tym oddziale lezał niemowlak z sepsą ktoremu musieli amputowac wszystkie konczyny.

Gość onaonono
O matko :( straszne