Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiunia000

brak dwójek u dziecka

Polecane posty

Gość kasiunia000

Witam mamy :-) Trochę już się martwię i pomyślałam, że spytam, może akurat któraś mama się z tym spotkała. Mój syn ma już 19 miesiecy a nadal nie ma dwójek na dole, nawet nie da się nic wyczuć pod tymi dziaselkami, dlugo coś prawda? Na dole ma 1 i 4 a na górze 1,2 i 4 i to całe uzębienie. Pytałam pediatry ale powiedziała: nie ma to nie ma i tyle, no ale ja i tak się martwię, nie spotkałam się z tym u żadnego dzieciaczka mi znanego.

Gość kasiunia000
Naprawdę nikt tak nie miał?

Gość to jeszcze małe dziecko
i ma czas do 3 roku życia ja mam koleżankę, która nie ma dwójek, ale górnych i to stałych, to chyba nieco gorzej, prawda? zdarza się jak widać ale teraz wszystko można przecież skorygować aparatem na zęby na Twoim miejscu nie martwiłabym się, bo dziecko jest jeszcze małe mój syn wszystkie 20 zębów mlecznych miał dopiero dobrze po ukończeniu 3,5 roku

Gość wyrodna córka?
Moja koleżanka nie ma wcale górnych 2. brzydko to wyglądało. założyła aparat, obrócili i opiłowali jej 3 i jakoś to wygląda. tyle że u niej to było rodzinne-2 nie ma jej brat, mama i babcia. musisz iść z dzieckiem do stomatologa niech spojrzy.

Gość olabogaolaboga
Mój ma 16 mcy i też dolnych dwójek ni widu ni slychu:) widzę że czwórki mu rosnąi przyznam że też sie trochę zastanawiam nad ta kwestią. Nie jest to chyba duży problem, ale może jakąś mama sie wypowie która miała podobną sytuację.

Spokojnie ;) Może będą.A jak nie to też tragedii nie ma. Mi akurat Bozia dwójki też nie dała - górnej. Nie mam żadnej luki,aparatu nie nosiłam bo mam ładny zgryz a w życiu czy przy jedzeniu brak dwójki mi nie przeszkadza.

brak dwójek to częsty problem. chociaż może nazwanie tego "problemem" jest trochę na wyrost. Po prostu ich nie ma i tyle. Jesli się trochę rozejrzysz, to okaże się, że jest sporo ludzi którzy z tym żyją. Ja znam kilku.

Gość ile wydajecie???????
kolezanka nie miala dwOjek ale na gorze. Nosiła aparat żeby rpzesunąć te zęby do tyłu ( z wyjątkiem jedynek ) i na miejsce dwójek miała wstawiane sztuczne

Gość gość
Moja córka ma 15 lat nie ma wogóle dwójek .jest wyzywa a w szkole.ta wada jest genetyczna nie wiem co mamy robić bo gdy skończy nosić aparat to dopiero po ukończeniu 20 roku życia może mieć implanty