Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciastko z czekolada

kto z Was wynajmuje lub pomieszkiwa ze starsza osoba

Polecane posty

Gość ciastko z czekolada

nie chodzi mi o to ze od zawsze mieszka np z nami babcia itp, ale np jest taka sytuacja, ze akurat praca byla w duzym miescie troche dalej od domu, i mam okazje zatrzymac sie u starszej cioci , czy ktos byl w takiej sytuacji ????

Gość ciastko z czekolada
2 rozne swiaty , ja mlodsza chce sie zgrac , dogadac, ale za zadne chiny nie dogadam sie , i robilam to co musilam a w efekcie nic , czuje sie taka wypalona

Gość ciastko z czekolada
czyli najlepiej mieszkac samemu

Gość kjhtrgfds
to zalezy od tej osoby starsze osoby jednak wola spokoj, beda marudzic ak pozno do domu wracasz bo bedziesz je budzic w nocy otwieraniem drzwi itd. niektore babcie mają bzika na punkcie oszczedzania np wody, swiatla itd i nie przegadasz im, mają obsesje i beda robic awantury o palenie dlugo swiatla czy branie codzien prysznicu itd. najlepiej to mieszkac z ludzmiw swoim wieku, znajomymi. najlepiej tez w miejscu gdzie sami lokatorzy bez kontrolujacego wlasciciela. ale to zalezy bo moze ta twoja ciocia sie okaze fajna,. mozesz sprobowac na pocztek u niej a w miedzy czasie rozgladaj sie za lepszą miejscowka, gdzie moze jakies przyjaznie lokatorkies nawiazesz, i bedzie przyjemniejsza atmosfera..

Gość ciastko z czekolada
hej! dzieki za odpowiedz :-) no wlasnie pytam , jak wy to widzicie.. bo ja mieszkalam z taka starsza osoba, bo wyjscia nie mialam.... nie moglam sobie pozwolic na wynajecie chociaz 2-os. jestem osoba bardzo spokojna pracowita , ale to wszytsko sie zgadza , ja chociaz wczesniej szlam spac to nie moglam sobie kompa wlaczyc wieczorem, potem nawet gazety swojej poczytac w lozku po pracy , ani komorki uzywac ! nie wspomne o wodzie ... przez 3 miesc zdazylam zuzyc 1/10 malego zelu pod prysznic , wlosy mylam tylko wtedy jak jechalam do domu, mam dlugie , wiec i musze je wysuszyc potem pozbierac z wanny .... musialam sie tlumaczyc czemu mylam sie i w wannie i w umywalce .... w zamian ze ciocia pozwolila mi mieszkac to mialam jej pomagac i tu jest nast. problem... wg niej ja do niczego sie nie nadawalam, zaczlam zamiatac czy lazienke myc, to odpychala mnie ze mam tego nie robic bo u niej czysto, a potem wygadywala ze ja jej nic nie pomagam, ze ani razu nie odkurzylam... ale to bylo tak ... ciocia wszystko sama sobie porobila jak mnie nie bylo ( albo w pracy albo pojechalam do siebie) ale potem jak wrocilam to mowila ze ja jej nic nie pomoglam ze sama musiala, a ja zawsze pytalam, ... sama czegos nie moglam posprzatac jak jej nie bylo... dzis mam bardzo zanizone poczucie wlasnej wartosci

Gość ciastko z czekolada
juz tam nie pracuje i zastanawiam sie czy dalej szukac tam pracy ... ale nie wiem czy dam rade tam mieszkac u cioci ... oferowalam dac 50-100zl za wode czy swialo to nie chciala, ale mnie od rana do wieczora nie ma , 3 dni jestem a 4 mnie nie ma bo do swojego domu jade odpoczac ,