Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głodna ciężarówka

Dziewczyny dajcie swoje przepisy na proste szybkie dania

Polecane posty

Gość głodna ciężarówka

ale takie żeby były smaczne. Jestem w ciąży i sama nie wiem na co mam ochotę. I nie chce żadnej zupki tylko raczej coś w stylu drugiego dania, może jakaś zapiekaneczka albo coś?

Ja Ci mogę dać na dobre ciasto na pizzę - robi się szybko z tym, że trzeba czekać ponad 30 min aż wyrośnie.

Gość głodna ciężarówka
mimo wszystko proszę:)

Gość wyrodna córka?
Nasz dzisiejszy obiad ryż brązowy pokrojona drobno pierś z indyka mieszanka warzyw chińska-mrożone warzywa bez żadnych dodatków woda sól łyżka masła czosnek kminek wszystko wrzucam do woka, wlewam wodę i duszę, pod koniec dodaję łyżkę masła żeby zrobił się taki sosik. Czas przygotowania jakieś 25minut.

Gość głodna ciężarówka
Będę wdzięczna za każdy przepis jeśli nie wykorzystam go dziś, to na pewno w najbliższej przyszłości :)

Gość bgffdhgfd
ja ci chciałam napisac przepis na zupe-krem z brokułow ale jak weszlam to doczytalam ze nie chcesz zup:)

Gość szaryOłówekZOpola24
mięsko mielone smażone na patelni + sos bolonese, i gotowany makaron. kwestia 20 minut i masz pyszne spagetii, mogłabym na tym żyć :)

Gość szaryOłówekZOpola24
jeszcze uwielbiam pulpety. z mięsa mielonego, robisz tak jak na mielone tylko formujesz małe kuleczki. do garnka na litr czy tam pół litra wrzucasz jedną kostkę rosołową i jak to bedzie wrzeć to tam wrzucasz pulpeciki i gotujesz z 20 minut, a jak wyjmiesz to trochę "rosołku" odlej , resztę zaklep śmietaną i wg uznania dopraw i masz pyyyszny sos. Przepyszne, uwielbiam do ryżu bądź makaronu :D

Gość szaryOłówekZOpola24
ale mi narobiłaś autorko smaka :)

Piersc z kurczaka kroisz w niewielkie paseczki Ciasto: 3-4 jajka mąka,2-3 łyzki piwa lyzczka wegety Ciasto ma przypominac konsystencje gestej smietany,wiec make dajesz na oko.Do ciasta wrzucasz pokrojona piers z kurczaka i o tak obtoczone mieso widelcem wyciagasz na patelnie i smazysz na rozgrzanym oleju