Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akinommmmmek

ponowne pękniecie szytej łąkotki

Polecane posty

Gość akinommmmmek

czy ktoś z Was miał taki przypadek, że pękła szyta łakotka na nowo w niedługim czasie po zabiegu? Ja najprawdopodobniej mam taki przypadek. 10 miesięcy temu miałam szytą łakotkę. ok 3 miesięcy w stabilizatorze, 5 miesięcy o kulach.KOlano ciągle bolało, doskwierało, nie było w pełni sprawne. Wczoraj ukucnęłam tylko i strzeliło na nowo. potworny ból po piszczel i łydkę, kolano się nie prostuje do końca. na ostrym dyżurze nic nie stwierdzili po rtg. Kazali iśc do ortopedy. Jestem po prostu załamana powtórką sprzed roku :(

Gość dobrze.radzę
Gdzie mieszkasz? Sprawdź gdzie ostry dyżur ma oddział ortopedyczny. Jedź nawet 100 km. Do ortopedy kolejka kilka miesięcy, prywatnie odblokowanie kolana 200 złotych. Jak trafisz na ostry dużur w porządnym szpitalu, otrzymasz pomoc i diagnostyke od ręki. W Warszawie na Saszerów mieli kilka lat temu ostry dyżur. Spróbuj zadzwonić jak z centrum jesteś. Powiedz, że strzeliło ci dziś rano, czy tam w nocy.

Gość akinommmmmek
nie mieszkam w Warszawie, a 100 km od niej, na wsi w łódzkim. byłam na pogotowiu, ale mnie olali, kazali iśc do ortopedy co znaczy odblokowanie kolana? jeśli pękła łąkotka,to ona zblokowała kolano

Gość dobrze.radzę
Jeżeli kolano się nie prostuje, to staw jest zablokowany, prawdopodobnie przez uszkodzoną łąkotkę. Mój syn tak długo był zbywany przez chirurgów, ortopedów, że musiał mieć usunietą łąkotke. Na artroskopie czekał wiele miesięcy, potem się dowiedziałam w szpitalu na Saszerów, że gdybym od razu po urazie do nich przyjechała na ostry dyżur, miałby zrobione wszystko od ręki, a tak musiał w kolejce oczekiwać i przepuszczać wszystkich z ostrego dyżuru właśnie. Uszkodzona łąkotka degeneruje staw. Szkoda, że nie wsiadłaś w samochód i nie pojechałaś wczoraj tak jak ci radziłam. Postaraj się jak najszybciej dostać do ortopedy, który kierował cię na zabieg lub do przychodni przyszpitalnej, jeżeli jest, tam gdzie byłaś operowana. Powodzenia.

Gość akinommmmmek
nie mam samochodu, nie miałabym jak przyjechać. na SOR pojechalam karetką, ale nic nie zrobili. odesłali do domu i tak cierpię :( z dnia na dzień jest gorzej wręcz. boli mnie udo, piszczel i łydka, a w kolanie aż trzeszczy nawet nie wiem,czy mam zalożyć stabilizator na nowo