Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blablabalabl

schudlam i nie wiem

Polecane posty

Gość blablabalabl

W 9 dni schudłam 6kg. Czy to możliwe ze utracilam tylko wodę z toksynami i nic nie ubylo kg z tłuszczu? Dodam ze nie jadam słodyczy, kolacji, jem tylko śniadanie do 250 kcal i obiad do 250 kcal, czyli razem 500kcal dziennie + ćwiczę dziennie pol godziny z Ewa Chodakowska

Gość sjkhdkjsgsjgss
gratuluje, kazdy kilogram to sukces, ale musisz byc bardzo gruba, że w ciągu kilku dni udalo Ci sie az tyle zrzucic...

Gość fhfghfhfhf
wow to sporo. Ale na takim odchudzaniu daleko nie zajedziesz, jak cię złapie atak głodu to umarł w butach, będzie +10 . Niestety wiem coś o tym, ale życzę powodzenia :)

Gość blabalabla
Przy wzroście 180cm ważyłam 80 kg teraz 74.6kg

Gość fhfghfhfhf
Chodziło mi oczywiście o to że te 500 kcal to za mało.

Gość blabalabla
Zdaje sobie z tego sprawę ze mogę wykończyć organizm, ale nie chce mi się jeść, choć to do mnie mało podobne. :)

Gość fgjhjl'
Jak masz na imię? :)

Gość blabalabla
a czy imię jest tu istotne?

Gość fgjhjl'
jest, bo się zastanawiam czy jesteś moją znajomą :P

Gość fhfghfhfhf
Ja tam byłam zadowolona z Ducana też się szybko chudnie i bez głodowania. Rzecz jasna i tak przytyłam (jestem w ciąży) ale jak się ogarnę po to zaczynam z powrotem :)

Gość blabalabla
A jak ma znajoma na imię? :D

Gość fgjhjl'
a jak Ty masz? :D albo z jakiego miasta jesteś?

Gość blabalabla
Lublin.

Gość fgjhjl'
to w takim razie niestety nie jesteś moją znajomą :D

Gość blabalabla
Hehe. Najprawdopodobniej. :)

Kilogram tkanki tłuszczowej to ok. 9000 kcal. Żeby spalić 6kg tkanki tłuszczowej musiałabyś mieć deficyt energetyczny około 54000 kcal. Aha dla ułatwienia godzina ćwiczeń to ok 300-500 kcal Człowiek na procesyfizjologiczne (utrzymanie temp, oddychanie, praca narządów zużywa dziennie ok 1500-2000 kcal) Złóż te dane do kupy i policz na ile to realne tyle schudnąć.

Gość blabalabla
Nic nie poradzę ze waga tak poleciała mi w dół, ale nie wydaje ci się ze to mogła byc woda z toksynami? I tak ogólnie to bardzo mało jadłam...

Małe sprostowanie, zamiast 9000 powinno być oczywiście 7000, bo tkanka tłuszczowa to nie sam tłuszcz. A co dobłyskawicznych efektów na tzw cud-dietach tu jest wyjaśienie tego efektu: Glikogen szybkie źródło energii Przy restrykcyjnym odchudzaniu gdy mamy do czynienia w organizmie ze zjawiskiem hipoglikemii (niedocukrzenia) to glukoza uwolniona z glikogenu jest pierwszym źródłem energii nie tkanka tłuszczowa. Wykorzystanie 1 kg glikogenu skutkuje uwolnieniem 3,5 kg wody. Zatem odchudzając się w bardzo restrykcyjny sposób możemy w szybkim czasie osiągnąć spektakularne wyniki spadku wagi sięgające 3 8 kg. Jednakże obniżenie wagi nie będzie wiązało się z utratą tkanki tłuszczowej, lecz wody i zapasów glikogenu, które po zaprzestaniu odchudzania w bardzo szybki sposób ulegną odbudowaniu, a masa ciała wróci do punktu wyjścia.

Gość blabalabla
Czyli muszę się przejść na 2 godziny dziennie ćwiczeń.

Gość rozmywacz ma racje
kiedys schudlam z 64 kg na 48 kg w ciagu pol roku. dieta byla dosyc zdrowa. widac bylo roznice w obwodach. jojo pojawilo sie w ciagu pol roku obzarstwa. natomiast jesli schudlam 15 kg na glodowkach, to nie tracilam na obwodach zbyt duzo, tylko wlasnie glownie ta woda, itp. nie tkanka tluszczowa. przytylam w ciagu 2 miesiecy

Ja schudłem 20kg z 96 na 76, ale trwało to prawie rok i hektolitry wylanego potu Trzymam wage już łądnych kilka lat Jak mawiał klasyk: Mnie oszukasz, przyjaciela oszukasz, mamusię oszukasz, ale życia nie oszukasz

Gość gość
niezdrowe jest takie raptowne odchudzanie, nawet skora nei zdazy sie skurczyc. jesz zdecydowanie za malo. organizm przestawi Ci sie na wolny metabolizm.

Gość gość
nabawisz sie rozstepow.