Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziomster94

Jak skupić się na jeździe samochodem ?

Polecane posty

Gość ziomster94

Cześć. Z góry zaznaczam ze jestem chłopakiem , może trochę głupio pisać na damskim forum, ale wiem ze tu dostane jakąś konkretną odpowiedz. A więc tak jestem po dwóch oblanych egzaminach na prawko czekam właśnie na trzeci, mój problem polega na tym ze nie patrze na znaki i jak by wyłącza mi się w iluś tam % myślenie, np wjeżdżam w drogę jednokierunkową i po chwili już nie wiem czy ta droga ma dwa czy jeden kierunek, chciałbym też zaznaczyć ze stres mam w większości opanowany, głównie dzięki pozytywnemu myśleniu. Może któraś z Was drogie Panie zna jakieś sztuczki psychologiczne czy inne sposoby na skupienie się na egzaminie ?Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

Gość gość
mam tak samo :3 dołączam się do pytania jak sb z tym poradzic?

jedno czy dwu kierunkowa - patrz czy znaki są tylko w Twoją stronę czy od przeciwnej też ;p

mi by było szkoda pieniędzy na pozwolenie sobie wyłączyć myślenie ;p

Masz problem z szybkim czytaniem znaków, bo zakładam, ze zmiana biegów, obserwacja lusterek jest juz odruchem. Pisałam juz na forum, ze chodząc po miescie, warto czytac wszystkie znaki drogowe, tak dla dobrego przyzwyczajenia, jak i automatycznego rozpoznawania i zapamiètywania. Jesli wjezdzasz w jednokierunkową, to ona taka jest, póki okreslony znak nie pokaze zmiany. Do nastèpnego egzaminu zachècam wziècie kilku doszkalających lekcji z instruktorem, własnie pod kątem czytania znaków. Tak ustaw lekcje, by ostatnia wypadła w przeddzien egzaminu. Wiem, to dodatkowa kasa, ale stłuczka czy nie daj Boze wypadek własnym autem drozej kosztuje. O nerwach i urazie do jezdzenia- nie wspomnè. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich przyszłych kierowców:)

Gość gość
wpisz sobie na you tube-trasy egzaminacyjne i wyskocza Ci filmy z roznych miast ja sie na tym nauczylam skupiana na drodze, znakach itp przydalo sie w zyciu bardzo