Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madmłazell

Dzieciaczki 10/11 msc a Telewizja..-jak to jest u was?????

Polecane posty

Gość madmłazell

Bo ja nie mogę normalnie włączyć tv...mały patrzy w niego jak zahipnotyzowany :P radia lubię słuchać,ale będąc cały czas w domu lubię tez oglądnąć tv,bądź mieć włączony..nie chcę zeby dziecko mi na niego patrzyło,jedyne co to musze go wtedy czymś innym "lepszym"zajmować.

mój synek tez lubi tv szczegolnie reklamy wtedy tańczy,ale staram sie jak najmniej oglądać ...

Gość allaaakss
Moją córkę w sumie tv nie interesuje, ale niektóre reklamy tak acha i uwielbia czołówkę do serialu pierwsza miłość;)

Gość Lilkokkk
Też kiedyś u nas było tak,że jak bylismy w domu to telewizor był włączony, rano mnie budził, ja ogarniałm mieszkanie, szykowałm się do pracy a on ciągle był włączony, chociaz i tak prawie nigdy go nie oglądalismy w sensie sziedzenie i oglądanie konkretnego programu, teraz ograniczyłamwłączanie telewizora, robię to dopiero pośniadanku dziecka, włączam go na 1,5 h - wtedy mogę rozwiesić pranie, włączyć nastepne, posprzatać trochę...Nie cierpię kiedy taki maluch siedzi z ciągle z głupim wyrazm twrzy jak zahipnotyzowany przed tv- to okropne, niekreatywne

Gość A ja mam pytanie....
MOja tak samo! :) Jak słyszy piesenkę z "Pierwszej Miłości" to jest zahipnotyzowana :D

Gość ale bym ci
ile bym dała żeby tak choć 20 minutek zahipnotyzowana gapiła się w telewizor.... czasem jak usłyszy jakas reklamę to zapierdziela do tv , ale tylko na parę sekund i zaraz znowu rozrabia ... muszę mieć oczy w dupie albo ją cały czas na rękach ...

Mój 14 miesięcy ale tv w ogóle nie ogląda, włączamy dopiero wieczorem jak idzie spać...w ciągu dnia córa starsza ma u siebie czasami włączony ale jakoś go to nie interesuje, choć nie powiem kiedyś starałam się włączyć bajkę żeby sprawdzić czy zje więcej "wgapiony" w tv...ale nie działa więc nadal nie ogląda:)

Gość Mam jakiś pseudonim ale
My też włączamy tv dopiero jak Młoda zaśnie...a wieczorami i tak oglądamy najczęściej Discovery, TLC, Planete, National Geographic itp., tam jeszcze można trafić na ciekawe programy, nie znoszę TVNowskiej papki czy publicznej TVP. Młoda czasami ogląda na Youtube krótkie piosenki dla dzieci, Gummybear i tym podobne, ale nie dłużej niż 10-15 min. Za to radia słuchamy niemal bez przerwy, mała przyzwyczajona jest do rockowej i popowej klasyki :)

Gość moja corka nie ogladala TV
do prawie 2 roku zycia w ogole. potem wlaczalam jej na youtubie jakies polskie bajeczki ale nie za dlugo. Ale za to mam kompa wlaczonego caly dzien i sluchamy z niego radia. Nie rozumiem jak mozna takie male dzieci usadzac przez tv- nie wiem czy czyztalyscie artykuly na temat autyzmu? dziecko do 2 rz w ogole nie powienno ogladac tv- chodzi o to ze za szybko zmieniaja sie obrazy a to w przyszlosci moze wplynac na jego koncetracje i wyniki w szkole - nie bedzie mogl sie skupic za dlugi na jednym zadaniu bo w porownaniu z tv bedzie mu sie wydawalo nudne

Gość ludzie.....-
robcie krzywde swoim dzieciom- i nawet pomijam juz psucie wzroku. Tv nadaje naprawde rooozne rzeczy i nie bez powodu wasze dzieci gapia sie jak zahipnotyzowane...

Gość poczytajcie o
illuminati a potem swiadomi juz puszczajcie im tv i muzyke...

do 3 roku życia dzieci powinny tylko sporadycznie oglądac tv ale dzisiejsze młode mamy wolą włączyć tv żeby mieć święty spokój bo po co zajmowac się dzieckiem?