Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciśnienie w ciąży

czy takie ciśnienie w ciąży jest ok?

Polecane posty

Gość ciśnienie w ciąży

jestem w 12tc, rano zrbiło mi się słabo i miałam mroczki przed oczami, zmierzyłam ciśnienie i miałam 93/56. Czy to jest bardzo niskie? Dodam, że kiedy nie byłam w ciąży to zawsze miałam takie między 90/60 a 110/75.

Gość ciśnienie w ciąży
podnoszę

Gość kubatyka
ja tak mialam,czasem nizsze.potem nieznacznie wzroslo (do 120),ale lepsze takie,bo jest obojetne dla ciazy,niz za wysokie.po prostu rano nie wstawaj gwaltownie.ja czesto mialam w ciazy mroczki,pochylalam glowe w dol,wstawalam i szlam do pracy;)

Gość kubatyka
dodam,ze jestem tez niskocisnieniowcem.w pierwszej ciazy pilam rano kawe,w drugiej nie,bo mnie odrzucalo.

Gość ciśnienie w ciąży
up

Gość ciśnienie w ciąży
kawy mogę się napić ale rozpuszczalnej bo parzonej nie cierpię, mam nadzieję, że z dzieckiem wszystko ok, w czwartek mam wizytę

Gość kubatyka
dziecku szkodzi cisnienie wysokie, ponad 130 oraz gwaltowne jego skoki. u mnie zaden z lekarzy nigdy nie widzial problemu:) ja tez pilam rozpuszczalke:)

Gość M a l i n k a
lepsze niskie niż za wysokie :-)

Gość podobnaa
też tak miałam (parę razy nawet 85/55), lekarz zawsze mi powtarzał, że powinnam się cieszyć, że mam niższe niż wyższe i jakoś trzeba sobie z tym radzić. Jak było nieciekawie, to rzeczywiście piłam kawę. Natomiast normalnie radziłam sobie dzieki sporej dawce ruchu - dużo spacerów itd (oczywiście, gdy mogłam, bo czasem przez to ciśnienie nie mogłam z łóżka wstać. Pocieszę cię, że najgorzej było na początku, tak do 12-15 tygodnia, potem moje ciśnienie stało się normalniejsze, a pod koniec ciąży wręcz książkowe (czasem zdarzało mi się mieć nawet 120/80-90;)). Po ciążach wszystko wróciło do normy, ciśnienie dalej niższe niż wyższe.

Gość underemp
Ja mam zawsze ok 120/75, a w ciąży 100/55 to było już dużo.

Gość ciśnienie w ciąży
dzisiaj nie ma szans na ruch ale wczoraj miałam taki stacjonarny dzień bardzo i może brak świerzego powietrza mi tak zrobił, niedobrze mi (a nie wymiotowałam wcale, w pierwszej ciąży też nie) i mam te zawroty głowy. Chyba sobie przewietrzę mieszkanie tymczasem, może to coś pomoże. Zmierzyłam ciśnienie pół godziny temu i juz miałam 110/60 więc mi się podniosło.

Gość ja od początku ciąży
Mam ciśnienie 130/70-75 i lekarz mówi że to dobre ciśnienie w ciąży

130/75 to bardzo dobre ciśnienie a ktoś napisał wyżej że niebezpieczne jak 130 chyba pojęcia nie ma a się wypowiada 140/90 to jest ciśnienie wysokie prawidłowe a powyżej już może być niebezpieczne najlepsze jest od 110- 120 do 70-80

Też palnelam 110/ 130 górne na 60/80 dolne takie jest prawidłowe niższe mają niskocisnieniowcy albo nadcisnieniowcy przy powyżej 140/90

Też palnelam 110/ 130 górne na 60/80 dolne takie jest prawidłowe niższe mają niskocisnieniowcy albo nadcisnieniowcy przy powyżej 140/90