Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agterinia

SMOCZEK DO KASZKI - POMOCY !!!

Polecane posty

Gość agterinia

Witam wszystkie mamy! Mam córeczkę która za niecały tydzień skończy 5 msc-y. Chcę zacząć dawać jej kleik - od którego zacząć - kukurydziany czy ryżowy? ile łyżeczek jej dodawać do mleka (wypija 150-180ml.) i najważniejsze - mamy butelki firmy Tommee Tippee, od początku piję ze smoczka 0-3 /nie widziałam potrzeby zmieniać, tym bardziej, że na początku strasznie się zachłystywała.../ teraz, mając niecałe 5msc-y jaki smoczek mam kupić, aby podawać jej z niego kleik / kaszkę ?? 6+ chyba nie bardzo? kaszka też ma duże dziurki... Może ktoś miał również z tym problem... z góry dziękuję.

Gość tikal
podawaj łyżeczką

ja mojemu synkowi dawalam od razu kaszke i zupki lyzeczka, po miesiacu prob zalapal i jadl juz normalnie. dzis ma 18 miesiecy i sam juz je lyzeczka. no ale jest na piersi wychowany. zreszta starszego tak samo prowadzilam, tyle ze dluzej byl niesamodzielny, i musialam go karmic.

Gość a po co chcesz dawać kleik?
przecież to straszny zapychacz dawaj kaszkę i podawaj łyżeczką im szybciej dziecko nauczy się tym lepiej, bo łatwiej oduczy się picia z butelki

Gość fszdsds
ja podawaalm łyżeczką a potem sama powikszylam dziurkę w zwyklym smoczku

Gość Emuuula
Karmiłam piersią, ale pierwszy był kleik ryżowy. Kleiki i kaszki podawałam od razu łyżeczką.

Gość hyjuytujt
dokłądnie jak wyzej - podawaj łyżeczką. wiem że wygodniej ci ze smoczka dawac, ale dziecko nie powinno pic zbyt czesto z butelki ze smoczkiem, trzeba jak najszybciej przyzwyczajac do picia z kubka i jedzenia lyzeczka., chodzi o prochnice i wynikajace z niej choroby