Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukanaaaaaaaa

Wymuszenie usunięcia opinii.

Polecane posty

Gość oszukanaaaaaaaa

Witam Skorzystałam z usługi pewnej firmy. Wystawiłam na forum negatywną opinię na ich temat, gdyż byłam niezadowolona z usługi, poza tym nawet nie została wykonana do końca, oraz przez okres "współpracy" byłam chamsko traktowana. Wszystko co opisałam było prawdą, co mogę udowodnić. Nikomu z tej firmy bezpośrednio nie ubliżam, więc wiem że nie mogę zostać ukarana przez sąd z powodu pomówienia. Natomiast pan z tej firmy, grozi mi mimo tego sądem jeśli nie usunę swojego wpisu, pisze również do moderatora strony o usunięcie mojego postu tłumacząc że popełniam przestępstwo podlegające karze, szykuje pozew przeciw mnie itd. Po prostu kłamie moderatorowi, dla własnej korzyści. Wiem, że nie tylko ja wystawiłam na ich temat złą opinię która pod ich wpływem została skasowana. Mam w związku z tym pytanie, czy ja mogę pozwać tego człowieka? Wymusza on przecież na mnie i moderatorach aby zatajać prawdę na ich temat. Są oszustami i chcę ostrzec innych ale jestem bezsilna. Co mogę zrobić? Czy mam szanse wygrać z nim w sądzie?

Gość tysiąc500sto900
no to jak cię pozwie to udowowdnisz, z epsiałas prawde tyle, negatywna opinia to nie automatyczne oszczerstwo! tepy ten koleś :P

Dziwna sprawa :) Raczej pozywa się za pomówienia. Nie słyszałam jeszcze, żeby ktoś pozywał za prośbę usunięcia komentarza. Jakiś bezsens. Lepiej zastanów się czy na pewno możesz udowodnić przed sądem swoje racje. Niedawno babka pomawiała hodowle psów i dostała 20 tys kary + zamieszczenie przeprosin w mediach.

Gość Elektronikełe ausf.II
to jest Twoja opinia, jeśli opinie mają być tylko pozytywne to po co są potrzebne opinie

Gość 039599
a napisz kto to zebysmy wiedzieli kogo unikac no i mozesz zlozyc pozew jak najbardziej ale idz pierw do prawnika

Gość scsdaas
koles chce cie postraszyc i tyle. mysli ze usuniesz bo cie zastraszy. nic nie usuwaj i jakby co ty go mozesz spokojnie pozwac i wygrasz.

Gość oszukanaaaaaaaa
Mam wszystkie maile z naszych rozmów, jak również film, który dla nas wykonał. Wystarczy go obejrzeć, tak więc z udowadnianiem prawdy nie będzie problemu. Nie chcę natomiast, aby ktoś jeszcze się sparzył przez tą firmę, a biorą nie małą sumę za swą usługę. Takie firmy powinny być tępione..

Gość oszukanaaaaaaaa
Zostałam oszukana przez dystrybutora MonaVie. Ten, rzekomo cudowny sok miał mi pomóc w walce z moją chorobą, a moje wyniki się pogorszyły. Po miesiącu od odstawienia MonaVie widać znaczącą poprawę. Czy mogę ich pozwać? Boje się, że żaden adwokat nie podejmie się walki z tymi oszustami. :(

Nie wiemy jaki film wykonał i o co chodzi, ale jeśli zrobił wszystko zgodnie z umową to on ma racje. To, że Tobie się nie podoba to nie jest powód szkalowania.

Gość Elektronikełe ausf.II
jeśli ktoś zrobił jakąś robotę niedokładnie to nie można napisać że nie robią dobrze?

Gość 039599
nie Ty pierwsza jestes oszukana.Nie daj sei zastreaszyc bo dalej beda wciskac ludziom :o spojrz http://www.google.pl/#hl=pl&tbo=d&q=monavie+oszustwo&revid=1748357346&sa=X&ei=F8gXUcKKL4zIsga_lYDwBg&ved=0CI0BENUCKAc&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42080656,d.Yms&fp=4dabad74d239e54e&biw=1600&bih=799 jak nie wejdzie to wpisz nazwe firmy a po niej dopisz oszustwo i wyskoczy

Gość oszukanaaaaaaaa
to wyzej to podszyw, mial byc piekny film z wesela a sa takie ujecia ze wstyd mi pokazac rodzinie, mam dowod film i paragon, to skandal tak ludzi traktowac i chce innych przestrzec

Gość lol lol olol olol
powyżej przykład braku umiejętności czytania ze zrozumieniem

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
przeważnie w takich sprawach pułapką jest słowo oszust. jeśli nazwałaś tak kogoś kto nie ma prawomocnego wyroku za oszustwo lub nie robiłas tego aby przestrzeć innych rpzed oszustwem to przegrasz sprawe o naruszenie dóbr osobistych. zawsze możńa poprosić moderatora o usunięcie jednego słowa.

Gość 039599
nawet na kafe jest temat pt MonaVie - kto został oszukany?

Gość 039599
ktos mnie uprzedzil, ja nie moge wklejac linkow dobrze ze ktos podał;)

piękny film z wesela to pojącie względne może goście piękni nie byli to i film pękny nie jest :D jeśli wyraziłas negatywna opinię że film Ci się nie podoba to spoko nic Ci nie grozi bo nawet piękny film może ci się nie podobać. problemem będzie jeśli nazwałaś ich oszustami, złodziejami itd.

Nic ci nie zrobi musiałby ci udowodnić. Niech zgłasza i wchodzi w koszta sądowe tobie i tak nic nie grozi. Pies który głośno szczeka nie gryzie.

Gość oszukanaaaaaaaa
nie użyłam słowa oszust, ani innego które obraziłoby go bezpośrednio.

Gość Do tej powyżej
Ech tak to jest, nikomu nie można ufać :o chyba, że samemu się zrobi zdrowotne soczki z owoców własnej ekologicznej działki, to wtedy wiadomo mniej więcej, co się tam znajduje :(

Gość zorrooooo..
a ja mam pytanie czy takie sprawy to odbywają się normalnie w sądzie czy przychodzi wyrok do domu typu spraw z allegro

Gość oszukanaaaaaaaa
chcę jeszcze zauważyć, że mój wpis z negatywną opinią został usunięty z forum przez moderatora. Mogę zakładać wątek na różnych forach, ale gość i tak będzie starał się o jego usunięcie. Tak nie powinno być, ja nie boję się sądu i nie mam zamiaru usuwać swoich opinii, są one jednak kasowane przez oszukanych moderatorów.

nawet tutaj popelnilas pomowienie piszac ze sa kasowane przez oszukanych moderatorow wiec moze jednak tam bylo jakies slowo ktore powodowalo usuniecie tej opinii. wklej ja to bedzie sie mozna odniesc. do teog wyzej przychodzi wezwanie do sadu to nie sa wyroki z e-sadu wiec wezwa cie na swiadka a jak sie nie stawisz to byc moze zapadnie zaoczny wyrok.

Moderatorzy nie są oszukani tylko chcą uniknąć rozprawy w sądzie :) Oni też mogą być pociągnięci do odpowiedzialności.

co za bzdura :D pozwany moze byc jedynie wlasciciel witryny a nie jakis moderator :D

Jasne o to mi właśnie chodziło :) Właściciel strony, ale on narzuca takie zachowanie moderatorom a może moderator i właściciel to jedno jeśli małe forum

jasne,ze wygrasz w sadzie, przygotuj tylko dokumentację, świadow jak masz lub osobe ktora ewentualnie pośrdeniczyła mam pytanie - jak mozesz podaj jaka branza, moze bede mogła wiecej podpowiedzieć:)