Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dream_girl

MAM 33 LATA a druga ciąza

Polecane posty

moje pierwsze dziecko ma już 12 lat, mam mieszane uczucia, tak dawno byłam w ciąży, boje się..., a chcialabym

Gość No nie wiem.....
Ja mam prawie 36, a 2,5 miesiąca temu urodziłam swoje pierwsze. Nie rozumiem, czego sie boisz?

Gość ja też mam 33 lata
i jestem w 20tyg. drugiej ciąży.

samej ciąży się boję, co prawda pierwsza przeszłam bardzo dobrze, urodzilam zdrowego chlopaka przez cc ale moje zdrowie bardzo podupadło pomimo wieku...

Gość sjdhjsdhjdsh
Ja swoje pierwsze urodziłam mając 30 lat , w tym roku skończę 32 i myślimy o drugim. Znajoma mojej siostry mając 40 lat urodziła zdrową córkę (ciąża przebiegała bardzo dobrze i bez komplikacji). Uważam że martwić się powinny panie po 35 roku bo wtedy przypadają badania genetyczne choć jak widać nawet 40 latka potrafi normalnie przejść to wszystko a niejedna 20 paro latk ma problemy.

Gość ja mając 30,5 roku
urodziłam pierwsze, a trzecie mając 34 ;) za miesiąc najmłodsza córka kończy roczek:) nie obawiaj się i nie zwlekaj, bo z macierzyństwem nie ma co zwlekać;)

Gość olk
Ja podobnie miałam 33 lata jak urodziłam drugie dziecko ,dzisiaj mały ma 2 lata ,różnica między moimi dzieciakami 7 lat .

wiedzę,ze troszkę Was jest:) jakoś troszkę mi lżej jak czytam Wasze posty:) żałuję,ze wcześniej nie myślałam o drugim dzieku, bo miałam wtedy inne priorytety zważywszy na to,że pierwsze dziecko młodo urodziłam, chciałam zrealizować swoje plany zawodowe, wiecie studia, praca, potem druga, a teraz mamy swoja działalność wiec mogę spokojnie zająć się wychowaniem dziecka, nie muszę martwic sie,że kogos na moje miejsce przyjma itp.

Gość Dream, moja mama urodziła
mnie mając prawie 34 lata zarówno ciążę jak i poród lepiej zniosła niż z pierwszym dzieckiem. Mnie w tym roku stuknie 31 i zaczynam powoli myśleć o 3 dziecku. Mam dwoje. Pierwsze urodziłam mając 25 lat, drugie mając 29. Podobnie jak Ty jestem aktywna zawodowo, choć nie mam działalności.

hej, ja podobnie pierwsze w wieku 29, teraz mam 33 i jestem w 11 tc:) Dziecię planowane i wystarane... oczywiscie zastanawiams sie jak sobie poradzę zdwójką ale myslę że będzie dobrze....:)

Gość wiem co i jak
mam 35 lat i 2 córki : jedna 11 lat. druga 11 miesięcy , więc nie jest nas mało :)

Gość feerer
ja mam 35 i dziecko 15-letnie, a za kilka tyg. urodzi się drugie...;) Jesli naprawdę chcesz dziecka - dasz radę ;) czego tu się bac?

Gość podziwiam was kobiety
, ze chcecie zachodzic w ciaze bedac juz po 30-tce. Ja balabym sie chorob, nie tylko dziecka ale takze swoich ten wiek to juz nie na dzieci ...

smieszna jesteś:D nie znam zadnej dziewczyny, ktora urodziła po 30-stce chore dziecko, a młodsze owszem ale to różne czynniki na to się składają

Gość aha123456
co Ty chrzanisz, ja rodziłam na tydz przed 30 urodzinami i ciąże przechodzilam książkowo, zadnych problemow, komplikacji, przez prawie cala ciąże pracowalam, a niejedna 20 latka musi lezec na zwolnieniu. Teraz mam prawie 32 i myslimy już o drugim:)

Gość aha123456
a i w zyciu nie chcialabym byc 20 letnią matką, teraz juz bylam ustawiona niezle zarabialam to i macierzynski mialam niezly, moglam sobie poszalec, powydawac kase na ciuszki, tego bym nie zaznala rodząc np na studiach czy tuz po. i nie stresuję się ze coś mnie ominie:)

Gość ojjj tammm
Nie wiem czego się boisz. Oczywiście ze z każdym rokiem jesteśmy starsze, ale bez przesady! Ja pierwsze urosziłam mając 20 drugie 25 a trzecie...41! Ciąża książkowa ( lepsza niż druga) energii kupa :P Dziecko zdrowe ( ma już prawie 4 lata), poród normalny. Mała co prawda jest jak jedynaczka ( rodzeństwo na studiach ) ale ja mam cierpliwości więcej .....ogólnie polecam!

czego się boję? wielu rzeczy:) porodu, zaczynania od nowa, czy dam sobie radę itp:) ale staramy się, było kilka "fałszywych ciaz" i byłam rozczarowana jak okazalo się,ze jednak nie

Gość no dziewczyny chyba powinnyśmy
położyć się do trumny i czekać na śmierć, bo jesteśmy już po 30-ce;) nie mogę jak czytam podobne bzdury:O całą trójkę urodziłam po 30 roku życia, wszystkie dzieciaki przez CC waga taka sama jak w liceum 50 kg przy 169 cm wzrostu i nigdy nie miałam więcej energii do życia jak teraz, gdy jestem 35-letnią matką, ale co może wiedzieć o tym ktoś kto tego nie doświadczył?;)

Gość ojjj tammm
Zaczynania od nowa..... rozumiem, masz już odchowane dziecko, spokój ciszę itp....ale ......jeżeli faktycznie chcesz drugie, trzymam kciuki,zeby jak najszybciej Ci się udało. U nas urodzenie najmłodszej to dar od Boga :) ....ja też jestem w sumie po 3 poronieniach więc drżałam caly czas jak będzie . Żałuję może tylko jednego ...że to ze 3-4 lata wcześniej się nie udało...no ale się nie udawało, czyli tak miało być !

Gość nie widać postów
😠

Gość misiek321
ja pierwsze dziecko urodziłam mając 27 lat,chciałabym żeby mój synek miał rodzeństwo:-) ale jak na razie o tym nie myślę...szukam pracy żeby żyło man się lepiej,choc nie jest źle.pomyślę za jakies 2 lata wtedy będę po 30-stce...niechciaąłbym również żeby była zbty duża różnica wieku!zobaczymy co życie nam przyniesie:-) jeżeli bardzo się pragnie dziecka to trzeba dążyć do celu:-)