Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca szukajaca

Tabletki mercilon przy otyłości

Polecane posty

Gość pytajaca szukajaca

Witajcie! Chciałam się zapytać czy te tabletki są skuteczne u osoby naprawdę otyłej... Naczytałam się w necie o tym że przy otyłości spada skuteczność tabletek i mam teraz stres czy je brać... Od roku nie biorę tabletek, wcześniej przy tej wadze brałam Harmonet i ciąży nie było, ostatnio wybrałam się do gina z nfz bo chcę do tabletek wrócić, wysłał mnie na badania krwi (powiedział że bez badań mogę zapomnieć o tym żeby mi przepisał cokolwiek), przy drugiej wizycie już z wynikami najpierw zasugerował mi Harmonet (ale brałam go wcześniej i miałam przy nim problemy), zapytałam go czy nada się dla mnie Mercilion (może to i głupie, ale koleżanka przy nich nie tyje... a ja nie chcę przytyć jeszcze bardziej... stąd zapytałam o nie). Powiedział że się nada, i że wypisze mi 2 opakowania i że mam sprawdzić jak się będę przy nich czuć. Teraz poczytałam sobie w necie i ponoć lekarze przepisują je szczupłym nastolatkom, a ja dobiegam powoli 30stki... i ważę 93 kg przy wzroscie 170 cm.... Staram się zgubić te kg, odchudzam się (straciłam 5 kg), ale strasznie boję się że moja waga wpłynie na skuteczność tabletek :( Nie wiem czy powinnam iść do niego i zapytać o to? :( Czy przecież jako lekarz wie co robi, widział mnie, powiedział też że powinnam schudnąć, ale nie mówił nic o tym że tabletki mogą nie działać...

Gość jdnf rjdice
Mercilon to to samo co Harmonet.

Gość Angelissa
wg mojej koleżanki to średnio skuteczne :) najbardziej polecam ćwiczenia, są fajne filmiki na http://sfd.pl albo na http://toster.pl można spróbowac :)

Gość pytajaca szukajaca
Wiem że mają tą samą ilość hormonów co Harmonet, i skoro przy nim skuteczność tabletek była zachowana to na chłopski rozum przy Mercilonie też powinna być, prawda? Bo nie wiem, wyczytałam w necie że kobietom otyłym powinno się przepisywać tabletki które mają większą ilość hormonu w sobie (mercilon i harmonet maja 0,2, a dla otyłych takie co mają 0,3-035). Brałam regulon kiedyś który ma 0,3 i przerwałam bo spadło mi libido totalnie a do tego były krwawienia w środku cyklu).