Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiii

suszarka do bielizny - Vileda czy zwykła?

Polecane posty

chcę kupić suszarkę do bielizny. obecnie mam w domu u rodziców zwykłą a chcę kupić teraz juz do mojego własnego domu i zastanawiam się czy kupić znowu taką zwykłą czy viledy. niby mopy viledy są milion razy lepsze niż zwykłe, ale czy suszarka też będzie dużo lepsza niż zwykła? napewno kosztuje dwa razy tyle.. tak samo jak deska do prasowania viledy która kosztuje ponad 200zł. zastanawiam się czy kupić zwykłe czy ładowac kasę w viledę. czy faktycznie ta jakość jest taka dobra i tak ważna przy zwykłej desce do prasowania i suszarce na bieliznę? prosze o Wasze opinie Kobietki bo mam wątpliwości i musze poradzić się kogoś

Gość daruuuu22555
kup viledy,jest solidnie zrobiona,a widziałam że od dzisiaj w biedronce są za niedużą kasę:)

poczytałam troche o tych viledy i widze że jakoś spcejalnie nie są kobiety z niej zadowolone. szczególnie zwracana jest uwaga na to że mieści mniej ubrań niż zwykła. jest to dla mnie duży minus, tym bardziej że niedługo będe się starała o dziecko więc pewnie będę miała sterty prania...

pytam własnie dlatego że to droższe dwa razy niż zwykła i zastanawia mnie czy tak samo jakościowo lepsze niz zwykła suszarka mop viledy jest napewdo dużo lepszy niż zwykły i nigdy innego niż vileda nie kupię i teraz kwestia też suszarki i deski do prasowania (która jest przestasznie droga) ale jednak zdecydowałam że zakupię dziś zwykła suszarkę

Gość najpiękniejszy most
Ja mam suszarkę Rolls-Royce :classic_cool:

Gość gość
Wszędzie dają takie prawo. 🖐️ Spadaj z tą reklamą. 🖐️

Ja akurat bardziej wolę tę suszarkę do powieszenia na kaloryferze: http://www.sklep.vileda.pl/produkt/suszarka_viva_dry_quick.php Świetnie się sprawdza, bo ubrania ekspresowo schną i nie trzeba wystawiać od razu dużej suszarki. Mam już 2 takie, a teraz dokupuje jeszcze jedną, bo aktualnie jest przecena, a naprawdę warto mieć nawet kilka takich.

Gość gość
ale marketing szeptany.LAska piszez kilku róznch kont dokładnie to samo brrrr

Gość gość
Ja mam suszarke Viledy używam od pół roku nigdy więcej takiego szajsu nie kupię.Ramiona sie powyginały, plastik popękała szajs ,szajs i jeszcze raz szajs za duże pieniądze.Nigdy już nie kupę VILEDY szkoda kasy.

Powiem wam szczerze, jeśli macie kase to zainwestujcie w suszarke viledy, tutaj http://www.centrum-dla-domu.pl/produkt/suszarka-vileda-style-x-leg.php kosztuje niecałe 85 zł, ale to co ją cechuje to solidność . Ma również plastikowe nóżki dzięki czemu nie rdzewieje od podłoża. Z drugiej strony jeśli wolicie to zrobić po kosztach to warto poszukać w marketach, napewno znajdziecie jakąś w promocji w cenie nawet 30 zł, ale nie liczcie na jakość-taka wytrzyma może jakieś 4 lata.

Gość gość
ja kupiłam za grosze stojąca w sklepie dajar, do tego różne kolory były więc mozna sobie dopasować do łazienki.

Gość gość
Dlatego ja tez ze wszystkich sklepów internetowych szczerze polecam Avans.pl Kupuje tu większośc rzeczy do domu i prezentów dla znajomych.

Gość gość
Zrezygnowałam z suszarek typu Lidl za przysłowiowe 30 zł (w rzeczywistości płaci się 50, a ludzie gadają o 30). Z praktyki studenckiej, rodzinnej, koleżeńskiej liczącej 15 lat wynika, że tanie suszarki tracą pręty po ok pół roku. Każda z dziewczyn skarży się. Raz trafiłam na suszarkę z Netto, która rzeczywiście miała twarde pręty i nie pękały. Za to miała inne mankamenty: przewracała się, nie miała klipsa do składania bocznych ramion i rdzewiała. Kilka razy ją malowałam, ale po wybrudzeniu materacyka i ubranek dziecięcych rdzą, pożegnaliśmy się. Kolejny wybór padł na firmówki, bo płacenie 30 zł co pół roku przez pięć lat, wychodzi drogo. Pierwsza Vileda XXL z fajnymi nogami rozkładającymi się, okazała się porażką. Nie zrobili blokad na nogi i samoczynnie składała się. To rozwiązanie dobrze działa w mniejszych modelach. Typ rozkładania nóg na boki, nie na krzyż, ma kilka zalet. Można obciążyć tylko jedno skrzydło a drugie pozostawić złożone i suszarka nie przewróci się. Drugi wybór padł na Meliconi Lock Tower 40MB z 10 letnią gwarancją. Rewelacja. Szerokość rurek idealnie pasuje na koszulkę męską XXL, nie pozostawia odciśniętych prętów na ubraniach, zajmuj***ardzo mało miejsca. Kiedyś wystawiłam ją na balkon podczas silnego wiatru przy części złożonych segmentów i niestety połamało mi kilka podczas upadku. Firma wysłała zapasowe bez większego problemu. Przy dwójce małych dzieci jest niezastąpiona - włoska pomysłowość w rozwiązaniach rodzinnych.

Gość bozenalewandowska01
Mi najzwyklejsza suszarka z homedome już bardzo długo służy - a dosyć często robie pranie i to w dużych ilościach. Wydałam coś ponad 100zł ale był to bardzo dobry wydatek.

Gość Violeta43533
Lepiej wydać raz a więcej i mieś solidną suszarkę. Ja swoją kupiłam na homedome.pl mam model z firmy GIMI, a jeszcze jak ją kupowałam to trafiłam na małą obniżkę na mój model. Także może tam szukaj solidnych i wytrwałych suszarek łazienkowych

Gość gość
ZAINWESTUJ I KUP VILEDY miałam zwykłe ze 4 , a od 6 lat tylko viledę i nic nie rdzewieje, ani się nie psuje poszukaj promocji w hipermarketach i możesz kupić ją za ok. 90 zł do max 100 a służy na długie lata

Gość milenawojek

zwykła suszarka z homedome np. - solidna, pranie szybko schnie - mnie osobiście nie stać na pralko-suszarkę więc zadowalam się tym co mam 😉 

Gość Patrycja

ja tez swoją zamówiłam z homedome.pl i jestem bardzo zadowolona :) Nie ma co przepłacać, tańsze nie oznacza gorsze :)

Gość ada23

ja mam z viledy zamówiłam z hurtowni pakfolzakopane.pl i szczerze polecam i na pewno jeszcze wrócę zrobić jakieś zakupy mają fajne ceny i duży wybór artykułów

Gość Nie vileda!

Nigdy w życiu Vileda. Miałam zwykła, która służyła mi wiele lat. Nowa vileda już po miesiącu nie miała jednego drutu, bo się urwał. Po pół roku urwal się drugi. Straszny bubel! 

Gość Dorota

Vileda po roku czasu rozjechała sie, badziewstwo totalne. A stara suszarka która ma że 20 lat stoi nadal. W życiu już bym.viledy nie kupiła. Nie wytrzymuje ciężaru wiekszego prania, kiedy stara nie ma z r tym problemu żadnego.

Gość Martyna

Ee, ja mam taką https://www.wasserman.eu/pl/p/suszarka-na-pranie-vileda-king-157247/8351 i jest w porządku, tym bardziej, że od razu mogę wszystko zawiesić. Była też w dobrej  cenie, to kupiłam.