Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roki.roko234

Sama nie wiem już co robić...

Polecane posty

Gość roki.roko234

Staramy się z mężem o dziecko już 2 lata, niestety nic nie wychodzi. W tym cyklu brałam clo i miałam robioną drożność jajowodów. Oczywiście mierzyłam cały cykl temperaturę, dziś rano 36,9 w 28dc, dziś też dostałam miesiączke, to znaczy mam plamienia i boli mnie podbrzusze (w sumie to już od ponad tygodnia boli). Nie wiem co robić, chciałam jutro zrobić test ciążowy, ale to plamienie... Tylko czemu temperatura nie spadła??

Gość to nie jest wysoka
temperatura noemalna pozatym to 1dzien wiec moze sie rozkrecic jeszcze a po trzecie zrobcie badania

Gość roki.roko234
U mnie to wysoka temperatura, po miesiączce mam 36,3 (mierzone w pochwie). Zrobiliśmy z mężem wszystkie już możliwe badania oprócz wrogiego śluzu. Już nie daje rady, kolejna porażka... To mam dzień we łzach :(

Gość to nie jest wysoka
hmm masz owulacje? jakie badania robilas? a czemu niw robilas testu PTC? owulacje masz? to mozna prubowac inseminacji

Gość a zawsze u Ciebie temp. spada
w 1 dniu @? u mnie spada dopiero po skończonej @

Negatywne myslenie oraz zalamka w niczym nie pomoze... Musisz poprostu wierzyc... Ja staram sie 3 lata i od tego cyklu zaczelam faszerowac sie witaminami, mierze temp oraz uzywam testow owulacyjnych które baardzo mi pomogly , wczesniej sadzilam ze podczas bolu podbrzusza i piersi mam dni plodne a sie okazao ze 3 dni po objawach mam , pozatym po wit czujemy sie z mezem o niebo lepiej .. A ty pomagasz czyms sobie? jesli tak to czym ? mialas robiony monitoring cyklu ?

Gość WSZYSTKIE BADANIA...HM
-immunologię, wszyyyystkie przeciwciala we rwi? - kariotyp - DNA plemnika -wszyyyystkie hormony (np. tsh ft3/4...itp.) - laparoskopia diagnostyczna - histeroskopię - badanie macicy

Gość autorko zakladasz pytania
a jak juz odpowiadaja to sie juz nie odzywasz po jakiego grzyba zakladasz temat to nie wiem

Gość roki.roko234
Jestem w pracy dlatego nie odzywam sie... Zawsze dzień przed miesiączką czyli 27dc tempka mi spadała do 36,4. Owulacje mam (w tym cyklu miałam monitoring, bo wspomagałam się clo) były 3 jajeczka i wszystkie pękły, po dwóch był ślad 13dc, a trzecie jeszcze było, 12dc były jeszcze 3. Także jajeczka pękły dwa na pewno. Dziś nadal mam tylko plamienia brązowe, a wczoraj zauważyłam żółte plamienia. Przeważnie dostawałam okres od razu i to zxawsze 28dc rano.

Gość ciebie tu pytania jakie
zrobilas badania a nie czy tem spada tak czy siak jest bardzo niska i czesto spada po @ dopiero wiele osob tak ma ale twoja tem jest zdecydowania niska chyba ze taka twoja natura;) oj kochana a badan jest cala masa watpie zebys wszystkie robila:D

Gość mabelinka
zrób sobie test.. plamienia o niczym nie swiadczą ja miałam je całą ciażę...

Gość roki.roko234
Wszystkie które lekarz polecił to robiliśmy, a trochę ich było...

Gość roki.roko234
Mam awersje do testów, jak do tej pory zawsze doprowadzały mnie do płaczu. Nowy cykl też mam mieć z clo, lekarz zalecił od 3 do 7 dc. Teraz nie wiem czy liczyć dziś jako miesiączkę, czy dopiero jak pojawi się krew??

Gość roki.roko234
Badania jakie miałam:TSH, FT4, ESTRADIOL, TESTOSTERON, PROGESTERON, FSH, LH, PRL, do tego drożność jajowodów, no i oczywiście każdy cykl z monitoringiem. Mąż miał standardowe badania nasienia i wyszły bardzo dobrze.

Gość a jakie to byly badania
??? bo jestem ciekawa

Gość nikt tu się nie smieje
"Wszystkie które lekarz polecił to robiliśmy, a trochę ich było... " A te wymienione powyżej robiłaś. To co zaleciłjeden lekarz to nic nie znaczy. Mój pierwszy zalecał tylko badanie nasienia, drozność i monitoring, co nie znaczy,że miał rację..Ja zanim po 4 latach zaszłam w ciążę przeszłam 6 lekarzy...

Gość skoro wszystko jest ok
to zostaje psychika wyluzuj a napewno sie uda ;) noi proponuje zrobic test tes na wrogi sluz

Gość nikt tu się nie smieje
Czyli na dobrą sprawę te "badania" to tylko poziom hormonów i badanie nasienia - postawowe...Kochana macie jeszcze wieeeeeleeee badań do zrobienia...

Gość BZDURRYYYYYYY
skoro wszystko jest ok to zostaje psychika wyluzuj a napewno sie uda noi proponuje zrobic test tes na wrogi sluz BZDURY BZDURY BZDURY Ty wiesz jak skomplikowany jest proces zakłodnienia, ile rzeczy może iść nie tak jak powinno? Ilu rzeczy nie ozna zbadać inaczej niż przy procedurze in vitro, np. jajeczkowanie nie onacza, że jajeczka sa dobrej jakości, itp...a moze komórka jajowa nie wpuszcza plemnika, a może się nie dzielą jak powinny... Psychika to wymówka marnego lekarza - ewentualnie psychika blokuje owulację.

BZDURRYYYYYYY dokladnie zgadzam sie z ta opinia badan jest naprawde cala masa chodz czasem pary sa naprawde zdrowe a udaje sie po latach staran takze glowa do góry autorko

Gość roki.roko234
W czwartek ide do lekarza i chce zacząć temat wrogiego śluzu. Wszystkie hormony mam w normie, a mój lekarz to na prawdę dobry specjalista.Bardzo wielu parom pomógł. Tylko powiedzcie mi to plamienie mam uznać jako pierwszy dzień miesiączki?? Bo nie wiem jak z clo zacząć.

Gość roki.roko234
?

Gość :':";
:O