Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wglowiesieniemiesci

Mamuśki w UK..zapraszam do dyskusji :)

Polecane posty

właśnie o to chodzi, że tu nie badają wewnątrz, jak przyjechałam położne tylko mnie ważyły, mierzyły brzuch, ściskały, gniotły na wszystkie strony by wyczuć położenie Małej :) pierwsze badanie miałam dopiero jak przyjechałam do szpitala, w sensie rozwarcie..ale mnie to nie zdziwiło, w Norwegii, Szwecji jest tak samo. jak prowadziłam ciążę w pl ginekolog żartował, że ma więcej pacjentek z UK niż z PL :D

Gość Julia 20
Witam a ja od 2 lat studiuje w UK i jestem w 9 tc ;) Czy sa na forum dziewczyny będące w zwiazkach (udanych :P) z Anglikami Pozdrawiam

(nie)madra jestesmy na podobnym etapie ciazy :) Ja nie wiem czy mam problem ze skaracjaca sie szyjka bo tak jak dziewczyny pisaly nikt mnie pod tym kontem nie badal. A skad Twoje obawy?

Gość ala33323
Jej dziewczyny nie wiem z czego być tu zadowolonym jestem w 32 tyg i mialam tylko 2 usg i.wiecej miec nie bede dzis mam za niecala godz wizyte i kombinuje co powiedzieć midwife zeby dala mnie na jeszcze kolejne usg to moja pierwsza ciaza po poronieniu boje sie jako pierwiastka

ja do 36 tc byłam w pl i miałam 3 usg także nie wiem skąd takie zdziwienie, w Norwegii robią tylko 2 na całą ciążę, tu w UK zrobili mi tylko dlatego bo nie mogły midwife wyczuć jak dziecko jest ułożone, było podejrzenie że pośladkowe ale na usg wyszło, że jest ok. moja też pierwsza ciąża i nie panikowałam a staraliśmy się 5 lat, też sporo przeszłam

andzik mam niewydolność szyjki zdiagnozowaną w Polsce, już mi się raz skróciła i boję się żeby nie skracała się bardziej. Poród w 24tc czy w 26 tc jakoś mnie nie rajcuje :o Byłam w szpitalu wczoraj to kazali się pojawić jak zobaczę krew albo zacznę rodzić - chore.To,że mam niewydolność szyjki skwitowali - ok! Na inne objawy które temu towarzyszą też znaleźli wytłumaczenie ;) ogólnie doznałam cudownego ozdrowienia ;) W Polsce miałam już 7 usg więc jest się czym dziwić ...

hEJ LASKI, piszcie coś, bo chyba temat nam pada :/ a dajnie się już rozkręcał.Synek mi zachorował, taki biedny,gardełko boli,ma gorączkę spędzamn swój urlop w domu, u boku mojego chorowitka . to miałam napisać, ale napisałamm w innym temacie :/

U nas dziś zimno okrutnie w dodatku sypie śnieg. W planach miałam zakopać się w pierzynie i poduszkach na cały dzień, ale trafiłam na fajny przepis i... przepadłam. Musiałam iść na zakupy, bo mi to spokoju nie dawało. Także siedzę w kuchni i tworzę. W ogóle dni mi tak szybko lecą, jak młody ma wolne od szkoły, dziś się zorientowałam, że już czwartek... a ja poniedziałkiem żyłam :P I bilet do Polski sobie kupiłam, jadę za 3 tygodnie i doczekać się już nie mogę :) A cena była zawrotna... w obie strony aż 36 f :D

Nataqliee a skąd dokąd latasz? ja wizzairem z Luton do kATowic i chyba na tej trasie coś mi się wydaje,że tanie latanie się skończyło :/ jak kiedyś mogliśmy lecieć w obie strony z torbami za 100Ł tak teraz nie ma o tym mowy.

Tzn mówię o lataniu kiedy nie mieliśmy jeszcze dziecka.Oboje z mężem z torbami zamykaliśmy się w stówie.Wybieram się w grudniu do Polski, ale jak zobaczę ceny biletów, to będę szufladę z podłogi zbierać :/ mały kończy 2 latka w kwietniu więc też się skończy bilet dla niemowlaka.

Ja latam liniami Ryanair ze Stansted do Pyrzowic. Ceny biletów czasami są tak śmiesznie niskie, że aż żal biletu nie kupić. Jak w grudniu oglądałam bilety, to na luty mogłam kupić za 16 funtów w obie strony. 3 razy sprawdzałam czy to nie jakaś pomyłka :D

Pewnie, za taką cenę to sama bym poleciała :D aż z ciekawości sobie sprawdzę jak by mnie wyszło Rajanerem :d

Faktycznie na 1 rzut oka lepiej wydaje się latać Rajanerem.Musiałabym lecieć ze Stansted do Katowic.Bo trasa z lotniska w Rzeszowie do Sosnowca liczy sobie 258 km a z Luton na Stansted 53 km więc bardziej by mi sie opłacało. Ale zależy jak by mnie ktoś policzył za transport na lotnisko |Stansted, to mogłoby wyjść tak, że transport to bym dopłaciła do biletu wizzair bezposrednio... hmm..

Gość do ala33323
W Uk niestety nie zrobia Ci wiecej USG. Ja w pierwszej ciazy mialam wiele razy zalecane od GP kolejne USG bo mialam rozne komplikacje ale jak szlam do szpitala to nie zrobili ani jednego (tzn tylko te 2 co normalnie przypadaja). Tak wiec nie jestem zdziwiona,ze Tobie nie robia wiecej i nie licz na to,ze zrobia. Mi w drugiej ciazy zalecili dodatkowe USG w 33tyg ale tylko dlatego,ze pierwsze dziecko bylo wczesniakiem ze wzgledu na rozne czynniki zdrowotne oraz poniewaz dziecko na 2 usg bylo zle obrocone. Jesli wszystko jest ok to wiecej ?USG nie bedziesz miala.

A jakimś autokarem nie masz możliwości dostać się na Stansted? Od nas z dworca można dojechać niemal na większość lotnisk, może u Ciebie jest podobnie? Sama tez będę teraz pierwszy raz jechała lotniskowym busem, już kupiłam bilety w obie strony. Ceny nie są wygórowane. W obie strony zapłaciłam 22 funty, a normalnie szwagier brał 40 w jedną stronę, więc jak dla mnie oszczędność dość spora...

Natalie busem dla mnie to nie problem, rtylko mój mały się chyba śmiertelnie zanudzi :D napewno są połączenia, bo teściowa będzie leciała na wakacje w marcu właśnie ma samolot ze |Stansted i obcykała już połączenia. No narazie się nie wybieram, mama przyleci do nas na święta wielkanocne,za jej bilet zapłacę 79,00 ł już z torbą. alaa co do usg, to ja miałam cukrzycę ciążową i w sumie miałam 5 usg w ciąży w Uk-2 standardowe i 3 dodatkowe, żeby widzieli jak rozwija się dziecko, bo miałam podejrzenie tego przeropstu płodu, w 20 tyg wyszło, że ma brzuch o wiele większy od głowy.Więc potem miałam jeszcze usg w 28,32 i 36 tygodniu, 2 tygodnie przed czasem poszłam rodzić.Co do samej cukrzycy to stwierdzili, że w kolejnej ciąży będe miała robiony test glukozowy już po 12 tygodniu :O kochane , a czy wiecie coś na temat tego przepisu, który reguluje że ciężarna może sama wybrać rodzaj porodu? Ze może zażyczyć sobie cesarki nawet jesli nie ma ku temu medycznych wskazań? Mimo, że to jej albo 1 dziecko, albo 1 urodziła naturalnie ?Ponoć taki przepis wszedł w życie w listopadzie 2011.I zastanawiam się czy on sobie tak tylko jest, a prawda jest taka, że namawiają do sn ,czy faktycznie można sobie wybrać ?

ja nic o takim przepisie nie slyszalam. co wiecej czytalam ze cesarki robi sie tutaj znacznie rzadziej niz w Polsce i musza byc ku temu wskazania. Ja rowniez mialam wiecej usg bo 4, na poczatku mialam troche komplikacji. Wiec wcale zle nie jest. Zlapalo mnie przeziebienie, mam wrazenie ze herbata z miodem i cytryna nic nie daje tak samo mleko z czosnkiem i maslem.... Macie jakies naturalne sposoby na suchy kaszel?

http://www.bbc.co.uk/news/health-15840743 ''Jest jedna miłość,która nie liczy na wzajemność,nie szczędzi ofiar,płacze a przebacza,odepchnięta wraca-to miłość macierzyńska'' Syn Aleksander Jan, urodzony 4 kwietnia 2011 😍 ''Kochać człowieka-to pragnąć razem z nim się zestarzeć'' G.😍

Ja jestem, mam się dobrze. Tylko ciężko było mi się ogarnąć po prawie 2 tygodniowej labie. Pobudka o 7 rano, to niemal środek nocy. Ciemno jeszcze, brzydko i zimno. A tak w ogóle, to chwalę się, że od ponad 3 tygodni nie zjadłam niczego słodkiego! :D O rany, jak mi trudno było się powstrzymać na początku :P Postanowiłam się trochę wziąć za siebie, czekam jeszcze na zamówione tabletki i biorę się ostro do pracy nad swoją sylwetką ;)

Hej dziewczyny. Jest z was ktoras z Surrey? Ja jestem tu non stop czasem zagladam ale niemam co pisac a o drugie czesto juz brakuje czasu na pisanie. Przy niemowlaku czasem trzeba sie nabiegac. Ja mialam 2 usg w drugiej ciąży w pierwszej mialam jedno dodatkowe bo krwawilam troszke i polecialam sprawdzic. Jesli chcecie usg to wystarczy powiedziec ze zauwazylyscie plamke krwi na bieliznie. To troche nie fajne kłamstwo ale znajome miwiky ze działa. Ja np zadalam od Gp badan na toxo bo mialam w domu dwa nie szczepione koty pierwsze zrobiły mi bez problemu po 3 mc juz troche marudzila ze niema sensu powtarzac a przed rozwiazaniem wogole mi nie chciala zrobic wiec powiedzialam ze place podatki to moje dziecko i nie wyjde z gabinetu dopoki mi nie zrobi tego badanua. Dzwonila az do szpitala laboratorium ale na odczepnego mi zrobili to badanie. Nie wazne dla mnie dlaczego wazne ze dopielam swego i bylam pewna ze dzidzia się nie zarazi przy porodzie. Jesli chodzi o bilety to ja juz dawno nue kupowalam tanich. Ostatnie w paz kosztowaly nas 160 funtow. Na stansted mam daleko nie chcialam meczyc siebie i dziecka taki kawal autokarem. Ma ktoras z was jakieś dodatki do mieszkania? Ile teraz daja? My nigdy niczego nie bralismy i nie wiem jak to dziala. A teraz jak mamy dwojke maluchow i ja nie pracuje to przydaloby sie cos. Mieszkanie nas zzera.

Aga dodatkoi na mieszkanie jak i wszytskie inne zależą od zarobków.Ja mam standardowy Ch.benefit ,ch.tax -40 Ł na miesiąc i nic już więcej.O wszystko jesli chodzi o mieszaknie-musisz dowiedzieć się w lokalnym Counsilu. ja jak narazie mam święgty spokój z ciążowymi rzoterkami,decyzja zapadła, że planujemy kolejne jak Oluś już pójdzie do szkoły-będzie miał 4 latka.A ma iść we wrześniu 2015,więc spiralę mogę wyjąć gdzieś na wiosnę w 2015,starać się latem-aby było na wiosnę 2016:) ale to tylko plany:) no chyba , że wpadniemy-co mam nadzieję, że się nie zdarzy przy spirali-no to będzie wcześniej.Aczkolwiek wolałabym 2 dziecko jak synek będzie trochę starszy, bo boję się, że sobie nie poradzę w opiece nad maluchem i noworodkiem.

Dzieeeeewczyny, nie dajmy upaść naszemu tematowi! :P Ja pobieram tylko chb, więc nie pomogę, ale na stronie HM Revenue jest kalkulator i możesz sobie sprawdzić czy jakieś dodatki Ci przysługują. Marnie mi ten tydzień zleciał. Było fajne ogłoszenie mieszkaniowe, zaraz obok mnie, na parterze, 3 pokoje, ogródek i du.pa, ktoś mnie uprzedził :( Dziewczyny macie jakiś pomysł na strój dla chłopca? Ma to być jakiś bohater z książki. Piotruś Pan odpada, Harry Potter też, Robin Hood również. Zorrem nie chce być, Smerfem też nie - chociaż idealnie wpasowałby się w tego Ważniaka. Uhh.. siedem światów mam z tym dzieckiem. Wszystko na nie. Brakło mi już pomysłów.

My juz kiedys probowalismy to za dużo zarabialismy dla nich smieszne. Nie wazne chociaz nikt mi nie powie ze zyje na benefitach. Czemu sie nic nie odzywacie?

Hej ,, ja jestem z Surrey,mogę wiedzieć gdzie dokładniej mieszkasz ;>??

My Shepeprton :) Ale szukamy najlepiej prywatnego ogłoszenia z mieszkankiem w okolicy :)