Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość sprzedawca to nie robot

Apel do wszystkich odwiedzających galerie handlowe

Polecane posty

Gość sprzedawca to nie robot

Czasem mam wrażenie, że traktujecie pracowników galerii handlowych jak roboty. Galerie handlowe czynne są od rana do wieczora, my pracujemy tam od rana do wieczora. Nie mamy wolnych weekendów, czasem uda się ułożyć grafik tak, że jest jeden wolny weekend w miesiącu. W czasie gdy Wy robicie zakupy przed świętami, my pracujemy na pełnych obrotach. Pracujemy też w Wigilię i w Sylwestra. Co prawda "tylko" do 16, ale kiedy mamy przygotować wieczerzę, skoro przed świętami wolny dzień to prawdziwy cud? Mamy też partnerów, z którymi zwyczajnie się mijamy. Mamy wolne najczęściej w tygodniu, a wtedy oni pracują, w weekendy oni siedzą w domu a my w pracy. Wyjście na zabawe karnawałową? Możemy zapomnieć. Mamy też dzieci, które chciałyby mieć mamę w weekend, gdzieś wyjść z nią, ale też muszą siedzieć same w domu bo mama w niedziele bardziej jest potrzebna w galerii. To, żeby ustawowo uczynić niedziele dniami wolnymi od handlu to już w rękach polityków, jednak konsumentów można prosić o jedno - o empatie. Nie przychodźcie do sklepu godzinę przed zamknięciem. Na zakupy mieliście przecież calutki dzień. To nie jest tak, że my o godzinie zamknięcia wychodzimy. Najpierw musimy wszystko posprzątać, a nie możemy sprzątać gdy po sklepie kręcą się klienci. Czasem zostawiacie taki bałagan, że nie wiem, czy w sklepie byli klienci czy przeszedł tabun bydła. Ubrania przewrócone są do góry nogami, układamy to czasem przez godzinę jak nie dłużej. Gdy wrócimy do domu jest już 23 a przecież trzeba następnego dnia też otworzyć o 10. Są osoby które potrafią wejść do sklepu 5 minut przed zamknięciem i po naszym pytaniu odpowiedzieć, że oni przyszli "tylko pooglądać", z wielkim oburzeniem. Wiadomo, że rzecz inaczej wygląda w małych sklepikach, ja opisuje tutaj sytuacje dużych sieciówek.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować