Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaANI222

POPOŁUDNIOWA DRZEMKA. Jak zasypiają Wasze dzieci W DZIEŃ ? Takie około roczne ?

Polecane posty

Gość mamaANI222

zasypiają same czy potrzebują butli albo piersi by zdrzemnąć się w dzień? U nas mała ma 11 miesięcy i dotychczas zasypiała przy piersi. Przechodzimy właśnie na MM i córeczka potrzebuje butelki by zasnąć:O

Moja już niedługo kończy 2 latka i cały czas dostaje butelkę z mlekiem na sen (popołudniu i wieczorem). Rzadko, ale czasem się zdarzy że zaśnie bez mleka - jak już mocno padnięta jest.

Gość mamaANI222
Dzięki za odpowiedź Sawa:) Chyba to mało realne by tak małe dziecko zasypiało całkowicie samo?

Gość Przepis na zupe sniadaniową
moja córka zasypiała (jak miała kolo roku) jeszcze ze smoczkiem. Butli nigdy nie dostawała, bo była rok i 5 miesiecy na cycku. A jak pożegnalismy smoczek, to zasypia normalnie , tzn, kładzie sie, ja siadam w nogach i czekam az zasnie. od 10 do 30 minut.

Gość mamaANI222
A kiedy odstawiłyście smoka? W jakim wieku była Twoja córeczka?

kafe szwankuje, nie widac tresci

Smoczka udało sie odstawic jak córka miała rok i cos chyba 8 miesięcy. potem jak miała 2 lata udało ja się na walakcjach odpieluchowac. Ze smoczkiem było tak, że odgryzła go... my wtedy go jeszcze troche ucieliśmy - i sama stwierdziła, że jest BE i go wyrzuciła. Przez tydzień zasypiała dośc niespokojnie, ale po tygodniu przeszło :)

Moja akurat smoczka nigdy nie dostawała (jedynie mleko z butelki, więc też niby na butelce smoczek jest jakby nie patrzeć). A jakby zasypiała w 10-30 min. to bym się cieszyła hehe, bo u niej to ponad godzina zanim zaśnie - czasem ja usnę wcześniej niż ona :D

Sawa - moja córka skończy w czerwcu 3 lata. Wczoraj jak juz połzylam córke to mąż mi wyliczył, ze zasnęła w 25 minut ;)

Gość kurka bez pazurka
mój syyn w tym wieku zasypiał zupełnie sam- on był świetny pod tym względem. córa niestety potrzebuje smoka. Ale zasypia w swoim łóżeczku- bez bujania, noszenia

Gość moj synek zasypia sam
odkladam Go do lozeczka, daje smoczka (i tak spi bez niego, ale do zasniecia potrzebuje) i wlaczam mu pozytywke, ktora gra ok 10min. zanim przestanie grac maly juz spi. wieczorem poprostu go odkladam do lozeczka i daje smoczka, wtedy juz nie wlaczam pozytywki. nigdy go nie bujalam i nie usypialam (no moze zdarzylo sie kilka razy jak byl chory) i jest strasznym spiochem - w nocy spi 12 godzin bez pobudek a w dzien dwa razy po 1,5godz :) Ma prawie 11mcy

Gość mamaANI222
Wieczorem nie jest tak źle, bo jeśli córeczka jest zmęczona, to po prostu zasypia, a jeśli nie, to nawet mleko nie pomoże - czy to z piersi czy to z butli;) Natomiast w dzień musi być albo pierś albo butla:O Zazdroszczę mamom, których dzieci tak ładnie i do tego długo śpią;) Moja ostatnio śpi w dzień co najwyżej 0,5 h:O

Gość kurka bez pazurka
No pod tym względem moje dzieciaki są bardzo proste w obsłudze :) Teraz wprowadzasz bardzo dużą zmianę w życiu dziecka- pozwól jej więc zostać po części przy starym nawyku. Jak już na dobre zaakceptuje jedną zmianę możesz zacząć ją uczyć innego zasypiania

Gość przewijak nie gryzie
Mój zasypiał sam od urodzenia. taki fajny model się trafił.