Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamilszakal

Co bardziej szkodzi Marihuana czy papierosy??

Polecane posty

Gość Kamilszakal

siema mam takie pytanie co bardziej szkodzi zapalenia raz czy 2 razy na tydzien ziola czy palenie po 30 papierosow na dzien??? prosze o szczere odpowiedzi dzieki Kamil

Gość wąchock
papierosy szkodzą o wiele bardziej - gandzia jest duuużo dalej w szkodliwości

Gość tyrytyt
o shit, serio? a ja wlasnie pale papierochy, maryski nigdy za to nie probowalam...

Gość Kamilszakal
dzieki za odp. mam nadzieje na inne komentarze najlepiej o jakis link do stronki gdzie jest to napisane

to i to jest szkodliwe a co bardzie to zalezy od wypalenia

Gość aghladfiha
trawe sie przewaznie pali i to w dodatku z tytoniem a wiec tez jest szkodliwa. najlepiej wybrać inny rodzaj spozycia, np. ciasteczka lub waporyzacja

Gość Kamilszakal
wiem ze to i to jest szkodliwe ale co bardziej czy lepiej zajarac dwa razy na tydzien wieczorkiem marihuane czy palic okolo 30 fajek na dzien???

Gość tyrytyt
nie no 30 fajek na dzien to na pewno niezdrowe......bez przesady, ale jedna, dwie mozna zapalic

Gość Kamilszakal
mozna tez palic bez tytoni :) wiadomo ze z tytoniem bardziej szkodzi ale taka sama bez tytoniu ???

Gość Kamilszakal
dodam ze nie jestem dzieckiem mam 27 lat nazywam sie Kamil i wlasnie pale tak do 30 fajek na dzien od 8 lat :/ chce przestac jakar to swinstwo ale chce zastapij je paleniem marihuany 2-3 razy na tydzien tak dla relaksu :) kiedys palilem ale to bylo dawno temu..

Gość Kamilszakal
gdybym tylko wiedzial ze to jest zdrowsze od jarania fajek to juz od jutra bym przestal jarac

Gość Loss santos carlos
Marihuana nie dość, że niszczy płuca (jak każda substancja smolista) to i degraduje szare komórki w większym stopniu niż pety. Papierosy bardziej niszczą płuca z uwagi na wachlarz rozmaitych pierwiastków.

Gość aghladfiha
trawa w czasie spalania wydziela substancje smoliste, trujace. po prostu palenie jest akurat najmniej korzystne, czy to papierosow czy ziola. lepiej waporyzuj.

Gość aghladfiha
CzerwonaTruskaweczka - nikotyna jest bardzo silnym narkotykiem

Gość Kamilszakal
papierosy sa na 9 miejscu a marihuana na 11 zawsze to troszke dalej :)

Gość eldoRadka1222
Polska schodzi na psy. Same ćpuny i zboczeńcy. Były dopalacze to rzucili się jak kretyni. Teraz grupka ludzi chce zbić biznes na narkotykach to lecą na marihuane. Naprawdę ludzie są głupi rzucić im tylko hasło a lecą że hej, ćpajcie ile wlezie co mnie to :) Na moim osiedlu co drugi chodzi najarany, zatacza się i stacza na dno. Kiedyś piło się piwko, zapaliło fajka i było normalnie a teraz ?

Gość lekarz z kafee
marihuanę można palić codziennie bez większych szkód dla organizmu pod warunkiem ze palimy z fifki ,najlepiej bongo.Niedopuszczalne jest mieszanie jej z tytoniem i palenie w bibułce. Tytoń jest wysoce rakotwórczy i nijak nie mozna porownac go z marihuaną, nikotyna to silna trucizna. Substancje smoliste wytwarzają się podczas spalania zarówno tytoniu jak i trawki, jednak THC zawarte w konopiach łagodzi ich szkodliwość,do tego powoduje obumieranie już zmutowanych komórek z których może powstać nowotwór. Oczywiscie najlepiej nic nie palić ale jak juz musimy to konopie lepsze.

Gość Kamilszakal
eldoRadka1222 --- ty jak co cie to to nie pisz wcale jakbys nie wiedziala to papierosy tez sa narkotykiem !!!! przeczytaj ksiazkie allen carr!!! mysle ze sprobuje przestac palic papierochy za to zapale sobie 2-3 razy na tydzien lufke marihuany :) wkoncu chyba nikt nie umarl od palenia marihuany a od szlugow umieraja tysiace ludzi rocznie!!!

Gość julka19x
nie tylko Palikota bo Korwin tez jest za legalizacją

Gość spookoo spokooko
PAPIEROSY OCZYWIŚCIE .

Niedługo artyści i ich dzieci będą mogli bezkarnie faszerować się narkotykami ? Szczerze ? Cieszy mnie to :) Należy tylko odpowiednio wychować własne dzieci :) Ja nigdy nawet nie spróbowałam. Mój mąż też. Można ? Można :)

Gość Kamilszakal
ludzie ale nikt tu nie pisze ze jest cpunem i ze bedzie jaral po melinach w dzien w dzien !!!!! wiecie co ja jestem cpunem ale moim nalogiem sa PAPIEROSY to najgorsza zmora ludzkosci!!!!! wielu z nas nie chce sie przyznac ze papieros to narkotyk bo nie latwo sie przyznac ze jest sie cpunem!!!prawda???

Gość Kamilszakal
jesli ktos mysli ze jest inaczej to jest w wielkim bledzie papierosy nikotyna bardziej uzaleznia niz heroina !!!! dowiedzialem sie tego od jednej pani ktora zajmuje sie rzucaniem papierosow

Gość Lajla1212
marihuana poza szkodliwym dzialaniem ma rowniez dzialanie prozdrowotne tj jedne narzady niszczy na rzecz drugich(przeciwdziala skutkom ubocznym chemioterapii, jest stosowana na niektore choroby jamy ustnej a zatruwa pluca). duzo slabiej uzaleznia od papierochow. natomiast papierochy maja same dzialanie negatywne, zero zbawienia dla zdrowia. poza tym w papierosach nie ma w 100% samego tytoniu tylko jakies gowna, uzalezniacze, chemikalia itp. a czysta marihuana to cudo. ps. nie jestem elektoratem palikurwy

Gość najbbbardz
Z wykresu szkodliwości i uzależnienia substancji wynika że najbardziej uzależnia i szkodzi heroina, potem długo długo NIC , a potem inne substancje , w tym bardzo wysokie miejsce zajmuje alkohol, oraz nikotyna , a marihuana jest sobie na znacznie niższej pozycji. Czyli mniej uzależnia i szkodzi niż nikotyna. Ale wszystko też zależy od ilości i częstotliwości przyjmowania tych narkotyków. Jedno jest pewne, nie ograniczysz się do 2 razy na tydzień przyjmowania marihuany, bo działa też uzależnienie psychiczne od wykonywania czynności jako takiej (no wiecie, ten ruch ręki i dmuchanie dymkiem, i ta celebracja czynnością palenia, ten czas gdy wszystko inne na bok, to zwolnienie ze wszystkiego na priorytet dymka............dwa razy na tydzień to jakoś mało się wydaje na tę zabawę). Przy papierosach to nawet nie ma się świadomości wpływu narkotyku jakim jest nikotyna, tylko uczucie że fajnie się pali w sensie czynności A marihuana jednak daje odlot i zaburza percepcję widzenia swiata, czyli postrzegana jest inaczej , jest bardziej namacalnym narkotykiem, chociaż w sensie chemicznym podobno mniej uzależnia niż podobna dawka nikotyny