Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moozg

Co na wspomaganie pracy mózgu?

Polecane posty

Gość moozg

Witam ;) mam do was wszystkich pytanie. Czy macie jakieś swoje ulubione 'wspomagacze' by wasz mózg lepiej i wydajniej pracował? :) Chodzi mi o jakieś suplementy diety, tabletki. Głównie mam problemy z koncentracją, z szybkim zapamiętywaniem, z rozumieniem raczej nie. Czytałem że lecytyna jest dobra na pamięć, kwasy omega3 ogólnie na dobrą pracę mózgu. Czy możecie polecić mi jakieś ciekawe, działające na was suplementy lub też podzielić się waszymi doświadczeniami i opiniami na ten temat? :) Z góry bardzo dziękuję ;)

Gość lesia254
Polecam b.dobry suplement firmy VISION BRAIN_O_FLEX B.dobrze wpływa na koncentracje, Działanie i zastosowania: - podtrzymanie zdolności do intensywnej aktywności umysłowej - zwiększenie efektywności pracy mózgu - poprawa pracy mózgu - zwiększenie zdolności intelektualnych, - poprawa pamięci, - zwiększenie koncentracji. Skład: - Lecytyna sojowa [195,16 mg], - Olej z tuńczyka [133,78 mg 65% EPA/DHA], - Miłorząb japoński - Gingko biloba [15 mg], - Mlecz rybi z dorsza [12 mg], - Octan D-alfa-tokoferylu [5 mg], - Witamina E [5 mg], - Beta-karoten [2 mg]. Dawkowanie: Jedną kapsułkę rano przed jedzeniem, obficie popijając wodą.cena 106.40 zł Darmowa dostawa Suplementy VISION mają wyjątkową technologię działają na poziomie naszych komórek.są 100% naturalne.98% przyswajalne w ciągu kilku minut.Jeżeli jesteś zainteresowana mogę odsprzedać 15zł taniej 694954933

Gość hej mam pytanko
mleczko pszczele, do nabycia albo w aptekach, albo w ziolowych.

Gość antymateria
Dobry jest Actibion http://www.actibion.pl/ zawiera żeń szeń i zieloną herbatę, delikatnie pobudza do działania :) Pomaga przezwyciężyć taki marazm i uczucie znużenia

Gość aglinkaa
orzechy włoskie płatki owsiane kiełki owsa wszelkie wyciągi z owsa wszelkie kiełki np. lucerna soki domowe robione z sokowirówki

Gość aglinkaa
Codziennie rób sok z sokiwirówki taki mix z: - 5-8marchewek ( odcinając z góry zielone zaazotowane a z dołu marchewki koniecznie 2 cm bo zbierają się tam metale ciężkie), - jedna duża pietruszka lub 2 małe (świetne na nerki) - kawałek selera (działa na popęd ale nie za dużo bo sok będzie miał selerowy smak) - burak duży lub 2 małe (super odkwasza) - pęczek zielonej pietruszki ( ma dużo magnezu niezbędny przy stresie) - pęczek koperku ( dużo chlorofilu i świetnie działa na wzrok ) Wszystko to razem wrzuć do sokowirówki ( lub jeszcze lepiej elektrycznej wyciskarki - sama na nią zbieram) i dziennie wypijajcie po szklance takiego przepysznego w smaku lekko gruszkowego soku. To są naturalne witaminy bio przyswajalne ze wszystkimi enzymami do ich przyswojenia przez organizm stworzone przez Stwórcę z idelanymi molekułami dla naszego organizmu by błyskiem przyswoić wszelkie wartości odżywcze. Smacznego :)

Gość aglinkaa
A i żadnych suplementów !!! Żadnych tam drogich chemicznych goowien, które w najlepszym przypadku przyswajają się w 2-3% a reszta tabletki jedynie odkłada się w stawach i żyłach tworząc złogi cholesterolowe. A to prowadzi do nadciśnienia. Chcesz witaminki ? Kiełkuj w domu lucerne, żodkiewkę i inne które Wam będą smakować i dodawaj do kanapek czy sałatek. Wit. C tylko z sokowirówki z cytryny z BIAŁA skórką.

Gość aglinkaa
Oprócz tego najlepiej wspomaga pracę mózgu sen i ******* świeżym powietrzu.

Gość gość
srebro nanokoidalne

Gość gość Zwyciężę
Kilka lat temu pojechałam powiedzmy na wakacje. Dołączyłam do matki a jej prośbę, miał tam czekać na mnie pokój. Miałam jej tam pomóc i mieszkać w tym pokoju. Przed wyjazdem okazało się, ze jej znajomi udają się "przypadkiem" w to samo miejsce. Miałam pomóc im w podróży, bo nie znali języka- to było za granicą. Pomogłam. Po przyjeździe na miejsce okazało się, ze owi znajomi przyjechali tam na przysłowiowy "krzywy ryj" i nie mają dokąd się udać. Zajęli więc ten pokój z przyzwoleniem mamuśki. Ja spałam w kącie, we wnęce w przedpokoju. Jak pies. Pod koniec matka kazała mi oddawać pieniądze, bo nie będzie przecież brała od tych znajomych za pokój,. Różnicę dopłaty za pokój musiałam zapłacić ja. Teraz oczywiście to bagatelizuje, kłamie i przeinacza. To, ze kilka miesięcy(!) byłam traktowana jak g***o to już nieważne.... Nie da się wybaczyć komuś, kto jest zakłamany. Nigdy nie przestanie kłamać. Dopiero jak zdechnie. Tymczasem całe życie to manipulacja, kłamstwa, a jak się na tym kłamstwie złapie to najpierw się wypiera, że to nieprawda. Potem, ze to dla mojego/cudzego dobra a potem, że wolno jej tak robić i ch*j. fałszywa, podła zakłamana suka, nie matka. Teraz próbowała mnie wmanewrować w .. ponowne ugoszczenie tych złodziei i kombinatorów! Wmawiać mi, ze nic się nie stało- tak tak tylko spałam w kącie (już nie mogłam nic innego wynająć) a potem musiałam za to zapłacić. Była koszmarna awantura, ale znajomki oczywiście nie wyszli z pokoju, jak im mówiłam, ze mają wyjść i uregulować dług... Szkoda gadać. Dno. ostatnio nawet się nad nią litowałam widzę, ze nie było nad kim. Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny. @alter ego- szkoda prądu na "dzidka" Co do traum obozowych, to ja także znam ludzi, których wojna doświadczyła i przeżyli prawdziwe piekło - a mimo to nie pastwili sie nad słabszymi i nie mieli potrzeby nikogo gnoić. Serdeczni, wrażliwi i ciepli ludzie. Zwyrodnialce to zwyrodnialce i tyle.

Gość gość
Na wspomaganie pamięci chyba najlepszy jest olej z orzechów włoskich ;)

Gość Mimi_Mimi
Jak go spożywać? Bezpośrednio? Czy jako dodatek do posiłku?

Gość Weronika_Ż
Kupiłam sobie jakiś czas temu olej ale z orzechów arachidowych, bo wyczytałam, że ma te wszystkie omega 3 i przerzuciłam się na sałatki, co bardzo dobrze na mnie podziałało :)

Gość Violunia
Sam również można, po 2 łyżki na pamięć i dla zdrowia :)

Gość ferss
Niedawno na wykładzie profesor wspominał nam o takiej ofercie. Potem sprawdziłam sklep Brainshop (www.brainshop.plwww.brainshop.pl ) i okazało się, że rzeczywiście można wyszukać tutaj wiele produktów poprawiających pamięć i ogólną pracę mózgu. Sklep jest dziełem m.in. doświadczonego psychoterapeuty, co naprawdę przekonuje mnie do zakupów.