Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama sama.....

stulejka u dziecka? przerażona...

Polecane posty

Gość mama sama.....

czy któraś z mam to przechodziła? Jak wygląda zabieg stulejki u dziecka? Jak długo trwa rekonwalescencja po zabiegu? I jak przygotować do zabiegu 4 latka by jak najmniej to przeżywał?

Gość mama sama.....
tak widziałam nie robią nic przed 3 rokiem życia to stulejka fizjologiczna.

ja u mojego syna od początku "walczyłąm " . teraz ma 12 lat i wszystko działa . (pytam). dlaczego nie próbowałas wcześniej?

a tak wogóle , to jesli nie ma bardzo poważnego stanu , to "sam da sobie rade " , w wyniku rosnięcia. Rozerwie .,podczas masturbacji. .jesli cos będzie nie tak , to ci powie(u mojego syna nic takiego sie nie zdarzyło) . ale twój wybór , albo robisz teraz cięcie . albo czekasz na naturę.

Gość bkh
wpisz w google "stulejka u dzieci dr.Marek Górniak" i poczytaj. Mój dwulatek na bilansie dostał skierowanie do chirurga, miałam termin ale też byłam przerażona, natrafiłam na tą stronę i nie poszliśmy. Nie wiem nadal czy dobrze zrobiłam.

Gość vnvhjgh
jak bylam na bilansie 4 latka z moim synem to pokazalam pani jego siusiaka, tez uwazalam ze cos jest nie tak bo skurka nie schodzi,tylko nieznacznie...lekarka powiedziala ze syn ma jeszcze czas i ze w tym wieku to jeszcze nic niepokojacego.

Gość bkh
vnvajgh-masz mądrego pediatrę! Moja już do takich nie należy...

Gość mama sama.....
mi tez mówili że ma czas ale zwężenie od urodzenia ma bardzo moce ie kazali ruszać ale ja i tak próbowałam ( na tyle ile mogłam)jednak za mocno jest zwężone i lekarz sam sprawdzał jak mały maił 4 miesiące jednak nie dało się i kazał mi próbować ale z wyczuciem tylko tyle ile mogę by dziecku nie sprawiać bólu. Idziemy jak na razie do chirurga dziecięcego- urologa zobaczymy co stwierdzi bo lekarz pediatra w czerwcu stwierdził że jednak raczej bez ingerencji się nie da.

Gość mabelinka
masuj mu codziennie podczas kąpieli w cieplej wodzie, to sie da zrobic, tylko cieprliwosci, nie wiem czemu lekarze od razu chcą zabiegi robic, tak najlatwiej a Ty nie sluchaj tylko miej swój rozum... Masuj, ciepla woda , zel czy plyn do kąpieli i do roboty, zobaczysz jaki efekt...

Gość u mnie
lekarz sam "zdarł" ale podkreślam bardzo umiejętnie jak syn miał jakiś rok czasu bo z jednej strony był "przylepiony". syn płakał ale nie jakoś bardzo, bolało go to , ale bez histerii. następnie miałam go przez tydzień kąpać 2razy dziennie w szarym mydle i jakieś krople tam dawać. tydzień temu był na bilansie 2-latka i wszystko działa. oczywiście raz w tygodniu mąż po kąpieli odciąga mu skórkę. przy pierwszym synu nie miałam tego robić, ale ponoć zmieniły się "przepisy" i teraz lekarze zalecają od razu delikatnie raz na tydzień patrzeć czy wszystko "działa", żeby można było szybko zareagować: bo są maści różne, kąpiele po to żeby uniknąć chirurga i stresu w późniejszym wieku