Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po 7 latach oszczędzania

Udało mi się uzbierać blisko 700 000 złotych. Gdzie lepiej kupić mieszkanie:

Polecane posty

Gość prosze bardzo_
jakoś nie słyszałam o spektakularnych wynikach miasta Białystok wręcz przeciwnie, no ale cóż może to taki regionalny rozkwit niesłyszalny w innych regionach kraju spektakularni to sa slazay zamknieci w hermetycznym swiecie smierdzacy spalinami, noszacy dupy wyzej glowy kim oni w ogole sa? szwabami czy polakami? nigdy wiecej katowic i slazka nawet jednego dnia

Gość G.o.ś.ć
Co to za praca, która daje takie kokosy. Po 7 latach 700 000, wychodzi na to, że za rok miałeś 100 000 OSZCZĘDNOŚCI. Do tego żyjesz sobie nie byle jak, a to też kosztuje. Fiu, fiu. Trochę to dziwne. Może ty w rządzie pracujesz, tam dają wysokie premie.

"nigdy wiecej katowic i slazka":D faktycznie dla ciebie już nigdy więcej, to aż wstyd!

Gość BUM BUM , RE RE BUM BUM
wstyd? mieszkanie na slazku jest ujma na honorze

Gość wefefwfeww
od razu widac jak slask zaczadzil mozg i szare komorki dla Klara Mell :D

TYLKO Katowice. Z tych 2 opcji oczywiscie. 1) lotnisko pyrzowice na miejscu 2) niedaleko do balic, skad wiecej polaczen "w swiat" 3) krk na rzut beretem, 1h samochodem 4) niedaleko wroclaw, zakopane, GORY!!! 5) wiecej mozliwosci spedzania czasu w sposob atrakcyjny 6) niskie ceny neiruchomosci na slasku 7) wiecej osrodkow akademickich = wiecej dziewczat :P x Bialystok to tansze koszty egzystencji, i.... to wlasciwie tyle. No moze jeszcze ladniejsze krajobrazy, mazury stosunkowo blisko. x Sluchajcie, sa takie firmy (np konsultingowe) gdzie student bez doswiaczenia na "dzien dobry" ma ponad 4 tys brutto. Tylko tam raczej nie przyjma do pracy absolwenta socjologii, pedagogiki, turystyki i rekreacji czy rownie "przyszlosciowego i abitnego" kierunku. Wystarczy, ze posrodkujac- facet zarabia po 4 tys E i zyje oszczednie. x

Gość cfgvbn
1) lotnisko pyrzowice na miejscu 2) niedaleko do balic, skad wiecej polaczen "w swiat" 3) krk na rzut beretem, 1h samochodem 4) niedaleko wroclaw, zakopane, GORY!!! 5) wiecej mozliwosci spedzania czasu w sposob atrakcyjny 6) niskie ceny neiruchomosci na slasku jasne, ciesz sie katowicami, zakopanem, rekreacja, wycieczkami twoje dni sa szybko liczone:D

Gość dvfvdvvf
vrvtgrbvrtb - no najwidoczniej bardzo slabo sie orientujesz:) troche lekturki, google;) zdecydowanie Bialystok, bylam i tu i tu, Katowice, fakt , lotnisko i??? i wiecej nic..ceny mieszkan pod Bialymstokiem np Wasilkow, Choroszcz sa tez niskie , a okolice piekne, jezeli ktos lubi cisze, spokoj, bezpieczenstwo, to polecam, aha , pochodze z innego duzego wojewodzkiego miasta na polnocy,

Gość prewersje
no w Białymstoku jest przechlapane z praca bardziej niż na zach PL, ale przy takiej kwocie, wybierz sobie jakąś ładną działkę parę km od Białego (np 5 km poza miastem uzbrojoną działkę ok 1000m2 kupisz za jakieś 100tyś zł, więc możesz sobie pozwolić na na prawdę fajny domek i w ogóle nie wiem skąd pomysł kupowania mieszkania tym bardziej że mam do czynienia z budowlanką i wiem jakie to badziewie budowane po kosztach :P) Tutaj jest spokojniej, przytulniej, miasto szybko się rozwija, choć wiadomo że to nie Poznań czy Wwa, ale jak masz pracę to myślę że była byś zadowolona p.s tu jest na prawdę pięknie i stać Ciebie na to żeby postawić sobie piękny domek po laskiem na fajnym malutkim osiedlu ;)

Ale czy WY czytacie, w jakim celu autor chce byc na swoim i kupic cos na wlasnosc??? On nie ma rodziny, wiec nie poszukuje gluszy lasow i swietego spokoju. Chce znalezc partnerke, wiec poszukuje miejsca, w ktorym jest duuuzo ludzi, duzo kobiet- lepszy przeglad :P Do tego z katowic jest wszedzie blisko. Gdyby mu sie odwidzialo latwiej bedzie mu zbyc nieruchomosc w katowicach niz na takim, przepraszam bardzo- zadupiu :) Bialystok i okolica fajnie- dla dluzszego zacumowania i checi mieszkania w spokojnej okolicy- jesli ktos jest lody, chce sie rozwijac, chce spotykac ludzi, znalezc partnera- lepiej mu bedzie na slasku.

Gość yeeeessssss
Bialystok i okolica fajnie- dla dluzszego zacumowania i checi mieszkania w spokojnej okolicy- jesli ktos jest lody, chce sie rozwijac, chce spotykac ludzi, znalezc partnera- lepiej mu bedzie na slasku.' 0 tak , na slasku sa bardzo luzne dziolchy i bardzo latwo o kontakt,intymny 0 wybierz sobie jakąś ładną działkę parę km od Białego (np 5 km poza miastem uzbrojoną działkę ok 1000m2 kupisz za jakieś 100tyś zł' 0 nie ma takiej mozliwosci w tej chwili by kupic uzbrojona dzialke o takiej powierzchni w tej cenie w tych okolicach 0 mieszkan pod Bialymstokiem np Wasilkow, Choroszcz sa tez niskie " 0 tym bardziej, ze Wasilkow jest nazywany 'kozodojewem' a Choroszcz kojarzy sie jedynie z domem wariatow i Tworkami :D sa inne lokalizacje w tamtym regionie i warte zainteresowania :D

Gość yghyQ
Ja bez mrugnięcia wybrałabym Katowice. Białystok kojarzy mi się ze wschodem, z Ukrainą, Białorusią, BIEDNA POLSKA B

Gość po 7 latach oszczędzania
No widzę z luźnego pytania które zadałem podczas przerwy w pracy, zrobiła się tu wojna Katowice versus Białystok :) Faktycznie wolałbym miejsce gdzie jest więcej ludzi, więcej się dzieje. Jestem jeszcze przed 30tką więc dopiero przyjdzie czas w którym będę poszukiwał ciszy i spokoju tym bardziej że ja się w życiu zbytnio nie miałem okazji bawić czy poznawać ludzi. I jeżeli chodzi o dom, to odpada, bo to że chcę na swoim się znaleźć nie znaczy że mam zamiar zostać w jednym miejscu do końca życia. Ciągle się rozwijam i kto wie, w przyszłości jak uda się wyżej ulokować na drabinie kariery, będę musiał (lub chciał) się przeprowadzić a mieszkanie dużo łatwiej sprzedać niż dom. W Katowicach jest coś w rodzaju centrum miasta? Taki odpowiednik Bydgoskiego rynku?

Gość yeeeessssss
Ja bez mrugnięcia wybrałabym Katowice. Białystok kojarzy mi się ze wschodem, z Ukrainą, Białorusią, BIEDNA POLSKA B poprz. | 1 2 0 swieta racja, tu mieszkaja ludzie utrzymujacy sie z opieki spolecznej bez wyksztalcenia, bez zawodu goli i glodni durni, zacofani i nierozgarnieci :classic_cool: jedzie taki z podlasia do katowic i od razu sie gubi :classic_cool:

Pewnie,że Polska tzw.B.:) wefefwfeww "od razu widac jak slask zaczadzil mozg i szare komorki dla Klara Mell"-i tak to sobie tlumacz,oby ci lżej sie zrobiło!:P

A jaka wojna?:P niby o co? Każdy swoje chwali.W K-cach srednie zarobki przegoniły W-wę,miasto się rozwija,modernizuje.Praca jest! Więc co tu porównywać:D

tak , na slasku sa bardzo luzne dziolchy i bardzo latwo o kontakt,intymny ---> no jasne. Uogolnienie na poziomie lat 15 :O x x otoz to, autorze. Ja mam 25 lat jestem po studiach, i chociaz uwielbiam krk i w ogole malopolske, to przy warszawie wydaje sie ona zbyt ciasna ;) Nadto dom- chociazby zblizony w metrazu do wygodnego i przestronnego mieszkania- wymaga o wiele wiecej pracy. Czy myslicie, ze to o czym marzy mlody facet, po przyjsciu z wymagajacej i absorbujacej pracy- to koszenie trawnika, grabienie lisci, pielenie grzadek czy przycinanie zywoplotow? No kurde, ludzie ;)

Gość oj podoba podoba
A jaka wojna? niby o co? Każdy swoje chwali.W K-cach srednie zarobki przegoniły W-wę,miasto się rozwija,modernizuje.Praca jest! Więc co tu porównywać " jest sie czym chwalic.wiecej zarabiasz, bo wiecej napierdalasz i automatycznie wiecej wydajesz w katowickich sklepach faktycznie jest powod do dumy x osobiscie doradzam b-stok przynajmniej ludzie nie sa tak wyrachowani jak na slasku sa bardziej goscinni, zyczliwi, przyjazni a to rodzi caly klimat

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Czy myslicie, ze to o czym marzy mlody facet, po przyjsciu z wymagajacej i absorbujacej pracy- to koszenie trawnika, grabienie lisci, pielenie grzadek czy przycinanie zywoplotow? No kurde, ludzie ' 11111111111111111111111111111 przepiekna skladnia powyzej

Gość Magdalena17
KATOWICE! Bliski dostęp do wszystkiego. Wesołe miasteczko, parki, SCC, kino, ... Ładna okolica, na prawdę. Mieszkam blisko Katowic i chyba jednak wiem lepiej jak tam jest, niż ludzie, którzy tam byli przejazdem albo w ogóle! Może kiedyś tam było brzydko, ale teraz wiele remontów i miasto nowoczesnością zbliża się do Warszawy. A przede wszystkim - jest tam CZYSTO.

Gość cfgvbn
to nie prawda ze slaskie baby stoja przy drogach?? a myslalem ze stoja z wlasnej uprzejmosci

Gość xvxvxxvxvxvxvvxvxvx
w Katowicach, bo tam stoi klub muzyczny na klubie muzycznym :) w Oko MIasta jest świetnie :)

Gość Magdalena17
No i oczywiście bliski dostęp do lotniska. Na ferie do Zakopce, Krk blisko, Wro też :D. Dziewczyn dużo, jak pójdziesz do SCC to nie wiem czy tam te dziewczyny chodzą na spotkanie i wyrywanie chłopaków czy zakupy. CHAMARAMI się ciągną ^^.

Gość up.
piszac 'na prawdę.' od razu pokazalas swoje wyksztalcenie na slasku jest tam pieknie i czysto? bylas w ogole w jakimkolwiek polskim miescie, ze przyrownujesz zapyziala wawe?

Za takie pieniadze to bym wybudowal maly dom i wyposazyl ale twoja wola mozesz kupic jakis apartament

Ludzie,kiedy wy zrozumiecie,że dom nie dla każdego.I nie każdy CHCE mieć ten dom.:(

Dokladnie , niektorzy wola mieszkac w kanale melioracyjnym .