Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wykończona

ból zębów w ciąży!?

Polecane posty

Gość wykończona

Bolały was w ciąży zęby? Jak sobie z tym radziłyscie? Mnie boli od kilku dni boli ząb. Mieszkam w małej miejscowości więc nie ma tu zbyt wielu dentystów a ten który jest naprawdę dobry i zawsze do niego chodziłam powiedział że nie może mnie przyjąć bo w ciąży jest jakieś ryzyko... Nie chce ciągle brać tabletek przeciwbólowych...

Gość sorry ale bol zeba w ciazy
Moze byc bardziej szkodliwy niz jego leczenie. Zreszta teraz jak ktos nie potrafi wyleczyc zeba bez znieczulenia,to sa specjalne dla kobiet w ciazy. Poza tym one i tak dzialaja miejscowo wiec na plod wplywu nie maja. Szukaj innego dentysty,bo jak zakazenie przejdzie ci na inne tkanki i kosci,zatoki itp, to dopiero bedziesz wyla z bolu i trzeba bedzie podac powazny antybiotyk,ktory juz taki obojetny dla dziecka w brzuchu nie bedzie. A leki przeciwbolewe nie sa dobrym pomyslem stosowane ciagle.

Gość wykończona
No i to samo powiedział mój ginekolog.. Wystawił mi nawet stosowne zaświadczenie do dentysty. Ale to nic nie dało. I tak nie chcial mnie przyjąć. A drugi na początku powiedział że normalnie mam przyjść. Poszłam na umówiona wizytę a on mówi że jednak mnie nie przyjmie.;/

Gość Ja byłam u dentysty
i nie miałam żadnego problemu aby mnie przyjął, nie chciał mi jedynie dać znieczulenia...W karcie ciąży trzeba przecież mieć wpisaną konsultację stomatologiczną.

Gość sorry ale bol zeba w ciazy
Szukaj dalej dentysty. Moja kolezanka zlazila prawie cale miasto,nie male,po 300tysieczne.musiala usunac zab,i nawet w szpitalu nie chcieli tego zrobic. W koncu trafila na rozsadnego,ktory stwierdzil,ze bardziej zaszkodzi nie usuniety niz usuniecie i obylo sie bez zadnych komplikacji.i ze zeniczuleniem, co do tego ze w karcie trzeba miec konsultacje-w karcie nic nie trzeba. Nikt potem do tego sie nie odnosci,nawet na oddzial trzeba miec orginaly wynikow,a nie to co wpisane w karcie.