Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

meaaa

co się teraz kupuje na komunię??

Polecane posty

może ktoś podpowie... chrześniak mojego męża w maju będzie miał komunię. nie mam pojęcia co się teraz daje i jakiej wartości...

Gość zxzx
komputery, laptopy, aparaty, kamery, komórki, quady itd. Tendencja im droższe tym lepsze

no to shit... bo chcielismy wydać maks 500 zł :o

Gość młoda mamusia.;)
Nie mam pojęcia szczerze mówiąc.. Ale zgadzam sie z wpisem wyżej... Wszyscy uważają że im droższe tym lepsze. Ja byłam w tamtym roku na komunii u chrzesnicy mojego partnera to kupiliśmy jej złote kolczyki i srebrny ławncuszek, a do tego bomboniera. Ale dostała też aparat, rower, rolki z kaskiem i kompletem ochraniaczy, jakiś zestaw barbie. Nie pamiętam co więcej.

Gość balbinkaacha
a tableta nie kupisz za 500 zł córka dostała wartości 700 zł

za 500zł: PAMIĄTKOWE: -kolczyki złote -złoty łańcuszek z medalikiem -złoty pierścionek ( u nas takie rzeczy idą z pokolenia na pokolenie. Np. ja dostałam na komunię i dam go swojej córce) -obrączki ( w niewielu rodzinach się to co prawda praktykuje, ale ogólnie pomysł jest fajny, bo potem "komunistka" sobie je przetopi na takie jakie będzie chciała z mężem i ma 2w1- obrączki+ piękna pamiątka po komunii) NIEPAMIĄTKOWE: - w tej cenie spokojnie kupisz rolki- cały wypasiony zestaw barbie - rower... tu nie wiem jak z jakością, nie interesowałam się od lat rowerami ;P w razie co, może prezent zbiorowy z kimś? - telefon- np. nowy samsung hello kity to koszt do 400zł w w w Do tego można dokupić biblię, jakąś ładną figurkę np. anioła. Obrazki w tym wypadku odradzam, bo dziecko i tak dostaje komunijny ;)

właśnie doczytałam, ze to CHRZEŚNIAK a nie CHRZEŚNICA ;P no to z mojej listy odpadają: kolczyki, pierścionek (bo obrączki to bez względu na płeć), rolki zamiast barbie oczywiście jakieś inne... no i ten telefon hello kity :D hehehe

my damy: sesję fotograficzną z komunii, wynajęty fotograf i albumy itd. prawie jak na wesele, ale koszt nie aż taki, ok 500 zł, sam chrześniak to zaproponował, cosik pewnie jeszcze dorzucimy

Gość kassika
ja 2 lata temu kupiłam dla chrześniaka rower, ok.500 - 600 zł. Zadowolony był bardzo, prezent używany jest od maja do września praktycznie bez przerwy:) Ale wcześniej pytałam jego mamę czy to dobry pomysł. Dużo zależy od rodziców. Mama chłopca na początku proponowała żebym na połowę z chrzestnym go kupiła, ale ja byłam akurat na tyle przygotowana finansowo. Nikt nie oczekiwał, że dziecko dostanie cuda na kiju.

Gość Lilka 66
Porozmawiaj z dzieckiem co by chciało .

Gość Eeerrr
ja bym raczej dziecka nie pytala co chce, bo jak wyskoczy z laptopem, na ktory Cie nie stac to bedzie placz i obciach...

dzięki za propozycję ;) mama 6 latki :P na początku się uśmiałam :P hehe eh jego nie zapytam bo to taki chrzesniak co go raz w roku widujemy na jego urodzinach :o nie mam pojęcia co ma, co lubi i czym sie interesuje (tak to jest jak się na chrzestnych bierze baaaaaaaaaaaaaaaardzo dalekich znajomych z... bylej pracy :o ) no albo rzeczywiscie zadzwonię do jego mamy...

Gość Lilka 66
Można podpytac rodziców ,przecież można kupić jedną rzecz droższą niż dziesięć niepotrzebnych . Najlepiej dać pieniądze jak nie wiesz co kupić .

Gość nie kupuj zadnych
laptopow itp no bez przesady. Kup rower albo aparat fotograficzny lub rolki z ochraniaczami albo jakas super gre

A ja się cieszę bo w archidiecezji Poznańskiej w 2013 nie ma komunii....zatem mam dodatkowy rok na odkładanie kasy dla siostrzeńca i siostrzenicy, dobrze, że nie jestem chrzestną:P

meaaa no z konsoli to każdy chłopiec by się ucieszył :D Jednak skoro to dalecy znajomi, to lepiej matki spytać, bo może ma, może ktoś inny ma to kupić.

Gość jhhkjkjh
Konsola fajna. Mój syn ma i jest zadowolony,ale faktycznie zadzwoń i zapytaj rodziców bo jak juz ma taką albo jakąś inną wypasioną grę to raczej zadowolony nie będzie.

no kurcze spytam czy ma. jesli nie to kupimy i już ;) będzie z głowy

A obrączki to, moim zdaniem ,całkowicie nietrafiony prezent. Kto chciałby dostać coś, co użyje za 15 lat albo i nigdy. :o

Gość hfjahafj
:)

Gość nie kupuj zadnych
niech dzwoni jak chce, ale do mojej kolezanki, ktora jest chrzestna matka dziecka zadzwonila i poinformowala ja, ze najlepiej by bylo jakby laptopa kupila "taki i taki model" masakra jakas. Ja bym sie za takie cos obrazila.

Gość kafe sie yebye
:o

jak mi powie, że wolałaby laptopa to po prostu nie pójdziemy :o śmieszy mnie takie podejsćie. zwłaszcza, że to nie żadna rodzina.

a tak szczerze to w ogóle nie chce mi się iść :P zwłaszcza, że będę dwa miesiące po porodzie i z takim maluchem się użerać itp... no ale nie wypada nie iść ;)

Gość olk
Ja dałam kasę chrześnikowi 600zł i chrzestny 600 zł tak się umówiliśmy to było 4 lata temu bo on zbierał na rower ,roweru nie kupiliśmy bo chłopak sobie rower jakiś upatrzył ale kupił sam .Mój syn teraz też będzie miał komunie u nas akurat prezenty odpadają bo nie robię żadnej imprezy ,a jeżeli zdecydujemy się na jakiś prezent to nie wiem co by to miało być nawet nie mam pomysłu .

Gość olk
ja byłam z 1,5 mies dzieckiem na komunii u kuzyna ,mały cały czas spał w drugim pokoju a mój kuzyn przy nim siedział ,ja co jakiś czas zaglądałam ,dziecko nakarmione spało cisza spokój tak że luz już ze starszym dzieckiem to jest użeranie ale z takim maluchem to żadne .

Gość jaorddanka 881
klady laptop, rowery szczerze nie wiem bo maja wszystko dzieci juz:(

ceny tych prezentów to jakiś kosmos. kiedyś wystarczyło kupić złoty łancuszek i tyle:P a teraz komputery, quady itd. w zeszłym roku byłam na chrzcinach i chłopak najabrdziej cieszył się z konsoli. ale oczywiście wszystko zależy od dziecka. pozdrawiam