Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LoLoLoLoLOLoLoLoLo

Masz trądzik czytaj ...

Polecane posty

Gość lidka,.,
To fakt, nasza dieta ma ogormny wpływ na nasz wygląd i samopoczucie.

Gość jmnmbn
A czy taka dieta pomoże na trądzik wywołany przez hormony, tzn. na wypryski, które się pojawiają w czasie owulacji i okresu?

nieprawidłowa dieta może trądzik zaostrzyć. na pewno go jednak nie wyleczy jeżeli jest spowodowany zmianami hormonalnymi.

Gość nheaven
No jak się zażera codziennie chipsy i popija colą to nie dziw, że ma się trądzik. Ja w porównaniu z moimi rówieśnikami odżywiam się wręcz super zdrowo, a krosty i tak mam :(

Gość tak to jaaaa
horomony sa scisle powiazane z dieta człowieka

Gość nheaven
Ja nie jem ani mleka ani produktów mlecznych i syf na twarzy jak był tak jest :(

Gość rudamaruda000
trądzik (jako choroba skóry, nie jako kilka krostek w okresie dojrzewania) to nie tylko zła dieta, ani hormony. sama leczyłam się dość długo, wszystkimi "domowymi sposobami", kremami, antybiotykami i nic. potem zaczęłam brać izotretynoinę i po pół roku leczenia miałam idealną cerę. było to trzy lata temu a moja skóra do tej pory ma się bardzo dobrze chociaż teraz nie robię już nic w tym temacie, oprócz takiej standardowej pielęgnacji.

Gość nheaven
Jaką miałaś dawkę na dzień?

Gość fqr
też brałam Izotek i to było wybawienie, nie mam ani jednej krostki teraz, nawet przed okresem nic mi nie wyskakuje :) Brałam 3x na dzień przez 4,5 miesiąca

Gość odpryszczony kolo
no jasne lepiej sie wysmarowac jakim s gownem nic zadbac o sobie od srodka. Potrzebne jest gruntowne oczyszczanie jelit i dieta najlpeiej surowa, wtedy bedzie git.

Gość Mamerna231
O tak, to z pewnością. Przede wszystkim mniej OSTRYCH POTRAW, w zasadzie unikać nadmiaru przyprawionych dań. Do tego stosuję tonik normalizujący i żel do mycia twarzy Flosleka (w aptece). Teraz trądzik pojawia się jedna krosta na dwa miesiące. :)

Gość Beatka741
to zależy. Ja np jem dużo ostrych potraw i pryszcze mi po nich nie wychodzą, tak samo po czekoladzie.

Gość Aeroplane
Wiecie co? wg mnie to wszystko bzdury i z tego trzeba wyrosnac. Jak bylem mlody to mialem tradzik i nic nie pomoglo, bylem u dermatologa 10 razy, pilem tylko wode, zupelnie zmienilem diete, zero czekolady samo dobre jedzenie i nic..Tak okolo 20 lat przestalem miec tradzik. Teraz wpierdzielam co chce i cera bardzo ladna.