Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grudniowamama__

od kiedy zaczelyscie wprowadzac nowe pokarmy dziecku i co to było?

Polecane posty

Gość grudniowamama__

moja corka konczy 22 lutego 3 miesiace, do tej pory byla na piersi, czasem dawalam jej jedna butelke bebiko, od 4 dni zwiekszylam dawke bo sie nie najadala i je srednio 2 butelki dziennie bebika. kiedy cos innego wprowadzic ? mysle o marchewce jak skonczy 3 mies...

Gość deretinka
ja dalam dopiero po 6 mies . marchewka pote marchew z dynią potem jabłko i tak dalej

najwcześniej po 4 skończonym miesiącu! jabłko albo gotowana marchewka

Gość a czemu nazwałaś się grudniową
mamą skoro urodziłaś w listopadzie?

Gość a nie dostałaś od pediatry
schematu żywienia niemowląt? najwcześniej możesz podać dziecku karmionemu MM cokolwiek innego niż mleko, gdy skończy 4 miesiące dziecku, które jest na piersi, gdy skonczy 6 miesięcy

synek miał 4 ms jak dostał marchwke i jabłuszko...dodam ze od samego poczatku był prawie na mm

Gość weradna
ja dawałam pierwsze zupki jak syn skończył 3 miesiące. Nie żałuję, a te nowe tabele żywieniowe to sobie można w buty wsadzić łącznie z mm do 3 r.ż

Gość no tak nie ma to jak specjalis
tki mądrzejsze od lekarzy:O a potem dzieci maja problemy ze zdrowiem przez własne, NAJMĄDRZEJSZE mamuśki:O

Gość grudniowamama__
mialam byc grudniowa i tak zostalo :) nei dostalam, ostatnim razem jak u niej bylam z dzieckiem (2 stycznia) dziecko bylo tylko na piersi.

Gość asgkkagx
dawałam pierwszą marchewkę, jabłko po skończonym 3cim m-cu

Gość weradna
Moje dziecko nie ma problemów ;) i ja bardziej ufam starym tabelom żywieniowym bo są obiektywne, a teraz pediatra Ci powie, ze po 6 miesiącu a do tej pory tylko mleko mm tej i tej firmy- prooooszę Cię :D

o czym Ty mówisz? dzieciom na MM wprowadza się inne pokarmy po 4 miesiącu, a dzieciom na piersi po 6 mies. wiec doinformuj się, bo nawet nie wiesz co i jak, a wygłaszasz jakieś głupawe teorie:O niby co ma mój lekarz z tego, że zaleca mi karmić piersią do 6 miesiąca? no weź się zastanów:O

a to, że Twoje dziecko nie ma TERAZ problemów nie ma nic do tego co będzie doczytaj dlaczego należy wstrzymać się odpowiednio długo z podawaniem innych pokarmów niz mleko, bo chyba pojęcia nie masz na ten temat

i niby dlaczego stare tabele żywienia niemowląt są "bardziej obiektywne"? uważasz, że lekarz, który nie poszerza swojej wiedzy na bieżąco to dobry lekarz?:O

Gość weradna
chyba Ty nie masz pojęcia. Zobacz ile teraz jest dzieci chorych a to stare pokolenie co wcinało zupki od 3 miesiąca? Pisz sobie co chcesz. Ja tam jestem zadowolona z tego, ze mój syn jadł zupy od 3 miesiąca. Po skończeniu 4 miesięcy dostawał zupę gotowaną na mięsie. Nowoczesne tabele żywieniowe w ogóle do mnie nie przemawiają. Przepajać nie, karmienie tylko na rządanie, dziecku nie wolno nic innego podać niż mleko a potem rosną niejadki, nieśpiące po nocach do nie wiadomo jakiego wieku, albo non stop wiszące na cycku niemowlaki.

Gość weradna
Poza tym lekarze zgarniają kupę kasy za to, ze polecają np. mm do 3 r.ż. No i im dłużej dziecko na mm tym też więcej firma kasy trzepie.

Gość weradna
i jak masz znajomego lekarza to sama się go o to spytaj ;) Jak szczery to Ci powie to samo.

błagam Cię! nie porównuj jedzenia jakie było wiele lat temu do tego, które jest teraz nie widzisz różnicy, że kiedyś nie było tyle chemii co teraz? i nie odpowiedziałaś mi: jakie korzyści ma lekarz z tego ,ze będę karmić dziecko nie tylko do ukończenia 6 miesiąca życia tylko samym mlekiem, ale do 3 lat mlekiem z piersi? zrozum, że niemowlę ma niedojrzały układ pokarmowy i dlatego należy podawać inne pokarmy niż mleko na takim a nie innym etapie Twoje dziecko, Twoja sprawa, ale nie wprowadzaj nikogo w błąd

i naprawdę nie ucz mnie jak postępować z dziećmi, bo wnioskuję, że jako matka trójki dzieci mam tego doświadczenia nieco więcej niż Ty;)