Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka polka85

pomocy!!!

Polecane posty

Gość matka polka85

witam czy może wiecie co można zrobić z czyimś peselem i nimerem dowodu osobistego!! chyba zrobiłam głupote wysłałam dane w/w i zrobiłam przelew na 1zł do jakiejś osoby która miała mi dać pracę!! czy jest to możliwe że chciała mnie oszukać a te dane są komuś potrzebne do jakiś niecnych celów!!! prosze piszcie !!!!!!!

Gość kierowca rosomaka
można zrobić bardzo wiele rzeczy, łącznie z wzięciem kredytu ...

Gość matka polka85
ale bez dowodu !! nawet ksera??

bez przesady zeby wziac kredyt nie wystarczy po prostu podać danych i juz voila masz obciążone konto. Pesel i numer dowodu... wszyscy byli pracodawcy go posiadają przeciez. Zeby zrobić komuś kuku trzeba nieco więcej.

Gość akakaraka
oj... serio czytałam o jakimś przypadku, że jakąś pożyczkę, czy sprzedaż na raty ktoś tak właśnie na kogoś wziął.. przelanie złotóki na konto miało być potwierdzeniem danych.. Przelew już na 100% poszedł? ja mam u siebie możliwość anulowania przelewu przez jakiś tam czas...

Gość akakaraka
Tak.. no kredytu w banku tak nie weźmiesz, ale chodzi o te wszystkie pożyczki nie baknowe - one rządzą się innymi prawami

Gość matka polka85
sory ale chyba rozumem nie grzeszę wieć pytam !!!

Gość mahoniowy fiolet
jeżeli się boisz, to idź do banku (niekoniecznie tego, gdzie masz konto) i powiedz, że ktoś wyłudził twoje dane i chcesz zastrzec dowód (umieścić go w Badzie Dokumentów Zastrzeżonych). Wyrób nowy, a tym nie możesz się posługiwać, bo w ciagu kilku minut wszystkie banki będą go widziały jako zastrzeżony i wezmą Cię za złodziejkę ;) A każdy pracownik ma obowiązek sprawdzić dowód w tej badzie, zanim złoży wniosek kredytowy. Będziesz mieć "dupochron".

Gość mahoniowy fiolet
a problem wziąć jakikolwiek dowód i wkleić odp. pesel, adres i serie numer? Na ksero nikt się nie pozna, ze to fałszywka. Oszuści nie takie rzeczy potrafią... A potem taki się będzie tłumaczył, ze ktos z fałszywym dowodem przyszedł. Idż go zastrzec!

Gość inżynier serwisowy bann
ale pierdolicie. Może wziąć pożyczkę do 2 tyś pln. Może zapisać cię do ubezpieczenia. Moze zmienić ci fundusz emerytalny. i w zasadzie tyle. pomijam fakt że trzeba być idiotą by komuś dać numery.

Gość matka polka85
moze i racja!!! dzięki jutro pojade!!!!

Gość inżynier serwisowy bann
tak dla info na przyszłość Wiesz że wystarczy nr karty bankowej + data ważności + 3 ostatnie cyfry z tyłu by kupić na ciebie wszystko? A ludzie nawet tego nr nie zaklejaja.

Gość matka polka85
inżynier !!!! dzięki właśnie tak jak się zamknie kobiete w domu z dzieckiem !!! do pracy nie chodzi to takie głupoty chodzą po głowie !!!

Gość mahoniowy fiolet
jeśli możesz, to nie czekaj do jutra, załatw dzisiaj.

Gość matka polka85
dzwoniłam do banku muszę być osobiście i kosztuje to 50 zł ale rano jadę !!! dzięki wszystkim