Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wonderland94

Dylemat - wyjazd czy studia i On

Polecane posty

W tym roku mam maturę. Zawsze planowałam wyjechac po maturze do Anglii, znaleźć pracę, po roku, gdy juz moj angielski będzie b. dobry rozpocząc tam studia. W Anglii mam siostrę, która pomogła by mi na początku znalezc pracę, jakoś się tam odnalezc, ale sama nie wiem. Ona mówi, żebym skonczyła studia, tu w Polsce, ale wiadomo jaka obecnie jest sytuacja w naszym kraju, poza tym gdybym wybierała się na studia to byłby to raczej kierunek humanistyczny, a po takim jeszcze ciężej znaleźć dobrą pracę. W Polsce równiez mam chłopaka, którego nie chcę zostawić, a jemu wyjazd do Anglii nie za bardzo odpowiada. Inną opcją jest jeszcze wyjazd razem z nim do Warszawy, on z kolei tam ma siostrę, tylko że tam wchodzą w grę wylącznie studia zaoczne, ponadto musiałabym znalezc pracę. Wiem, że nie zdecydujecie za mnie, ale proszę o opinie, co Wy byście zrobili na moim miejscu. Proszę o obiektywną ocenę, bo sama ze względu m.in na to, że mam tutaj chłopaka, nie umiem tego obiektywnie ocenic i podjąć decyzji, a zostało tak mało czasu.

nie mysl, ze w Anglii na ciebie czekaja. tam studia to duzy wydatek. ludzie zapozyczaja sie na dlugie lata jesli rodzina nie moze im pomoc, a na ogol nie moze. chyba widzisz to za rozowo.

Gość Jolaśka
hm to Wasza decyzja.

a jest w ogole sens isc na studia humanistyczne?? nie lepeiej jakies studium,kurs i rozkrecic jakas interes?

Za różowo? Nie sądzę. Moja siostra studiuje w Anglii i wcale nie zapożyczyła się, wręcz przeciwnie. Bez przesady, koszt studiów i zapozyczenie na długie lata? Chyba trochę wyolbrzymione.