Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dasilry

Czy tez tak macie?

Polecane posty

Gość Dasilry

Mam poczucie winy gdy klade dziecko na macie, lezaku i zajmuje sie sprzataniem, gotowaniem, etc. Zajmuje mi to 2 - 3 h dziennie i nie moge robic tego kiedy indziej, bo moje dziecko spi 3 x 15 min... Tez tak macie? Teoretycznie wiem ze dziecku nic nie jest i to nawet wskazane aby pobawilo sie samo, ale psycha mi siada...

Gość dsawebtr
kazda tak robi,oczywiscie a kafeterii zadna ci sie nie przyzna,bo to matki polka,hahah

Nigdy takich mysli nie mialam, jak sie nie wydziera w nieboglosy ,a na macie czy gdziekolwiek nabiera koordynacji ruchowej ,i wzrokiem wozi gdzie sie da bedac zainteresowanym co go dookola otacza to czemu mu w tym przeszkadzac ??:D

Gość jak nie przyzna? przecież to n
ormalne, ze wszystko w domu trzeba zrobić a może nie gotować, a dziecko powietrzem będzie zyło? nie sprzątać? zeby w gnoju mieszkało?:O macierzyństwo nie polega na tym by nie robić nic innego tylko z dzieckiem obcować 24/dobę i nie ma w tym nic odkrywczego, bo każdy z nas sprząta, gotuje, prasuje itp.

Gdybym za każdym razem gdy kładłam dziecko do łóżeczka czy na matę miała mieć wyrzuty sumienia, dzisiaj mieszkałabym w jakiejś zapajęczonej ruinie :D Daj spokój, jesteś tylko człowiekiem, który ma prawo odstawić dziecko na taki zbawczy leżaczek, nie tylko po to, by zrobić obiad, ale żeby najzwyczajniej w świecie odpocząć. A dla dziecka to też ogromna korzyść.

Gość Bądź sobą
ja miałam potworne, gdy pojechałam pierwszy raz do sklepu, a Małego zostawiłam z moją mamą :) nie było mnie 30 minut ale świrowałam :) za drugim razem było dużo lepiej, ja poszłam do fryzjera zostawiłam dzidzie pod opieką męża i mamy i ja się odprężyłam a dziecko było bezpieczne, ale w sumie nie lubię odkładać go do łóżeczka (ma dopiero 3 tygodnie) bo uwielbiam go mieć na rękach :) przejdzie z czasem :)