Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prześladowanakażdegodnia

Neostrada-jak uniknąć telemarketerów?

Polecane posty

dzwonią do mnie o 1-2x dziennie od 4mies.żeby przedłużyć umowę. Umowa się przedłużyła automatycznie a oni i tak dzwonią. Czy można to zgłosić na policję?

jak się uwolnić od nich?

Nie uwolnisz się, bo w tepsie (chyba teraz orange) mają automatyczną bazę danych abonentów i nie mają możliwości odznaczyć tam tego, że ktoś już do Ciebie dzwonił czy masz już przedłużoną umowę. A dzwonią tak często, bo wygląda to następująco: TP SA ma kilkanaście biur partnerskich, które działają na terenie całej Polski i prześcigają się w wynikach sprzedaży. W jednym biurze pracuje kilku lub kilkunastu telemarketerów. 2/3x w tyg dostają listę abonentów, którym kończy się umowa (za 2 dni, albo za miesiąc, nie ma reguły). I te same listy trafiają do tych samych biur, tych samych telemarketerów, więc nie ma siły, żeby nie dzwonili rzadziej. I niestety ale te Twoje dane są własnością Tepsy, a ona daje je swoim biurom partnerskim - kółko się zamyka, nie możesz zastrzec tego, by do Ciebie nie dzwonili. Ale nie martw się, jest nas więcej :classic_cool: :D

Gość walentynkaaa
Powiedz że wycofujesz zgode na przetwarzanie swoich danych do celów marketingowych i jesli nie przestaną dzwonić to zgłosisz sprawę na Policję o nekanie

Gość pomysłowa Gośka
ja odłączyłam kabelek od telefonu:D i tak go nie używałam, zawsze w razie potrzeby mogę "wsadzić" go z powrotem:D

To dziwne, bo jak ja umowę przedłużyłem to juz żaden nie zadzwonił, ale wcześniej jak się stara kończyła to kilka tel. dziennie Sprawdź czy na pewnoe masz przedłużoną i do kiedy, można sprawdzić na orange.pl

Gość qfwwet
Dzwoniłam kiedyś na infolinię tp i pani mi powiedziała, że jestem w bazie i nie ma opcji aby do mnie nie dzwoniono.

haha uśmiałam się. Na policje o nękanie, hahahahahahahahahahahahahahahhahahah

Autorko - jak umowa przedłużyła się automatycznie, tzn, że skończyła się pewnie dla Ciebie jakaś promocja (o ile taką miałaś) i teraz um. masz na czas nieokreślony. I będą Ci zatruwać życie, dopóki nie podpiszesz nowej, promocyjnej, z aneksem i jakimiś bajerami typu breloczek albo czytnik kart usb. No tak to już działa.

Gość do tej wyzej
i z czego sie kretynko cieszysz? chyba ze swojej głupoty jak ktos sobie nie zyczy telefonów i to wyraxnie oświadczył to ma prawo zlozyć skargę