Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala_szklaneczka

ciąża po łyżeczkowaniu

Polecane posty

Gość mala_szklaneczka

Witajcie, 31.01 mialam zabieg lyzeczkowania po obumarlej ciąży. Lekarz pozwolił nam sie starac o dzidzie po kolejnym @, a inny znowu kazał odczekac 3 miesiace. Dziewczyny ktore mialy zabieg ile wy czekałyscie?? jakie byly zalecenia waszych lekarzy ???

Gość mala_szklaneczka
up

Gość po co drugi raz
odczekaj przynajmniej jeden cykl- żeby macica się zregenerowała i endometrium ładnie urosło

Gość przesada do kwadratu
po łyżeczkowaniu raczej odczekaj 3 miesiace min

Gość ja też........
Ja nie miałam łyżeczkowania, ciąża obumarła w 8 tygodniu i czekaliśmy 3 miesiące i po drugiej @ zaczęliśmy staranka i się udało!

Gość Znów będę mamą...
3 miesiące

Gość juz polowa
Ja łyżeczkowanie miałam 27 sierpnia, pierwszą @ po 02 października. Pierwsza okazała się ostatnią. Obecnie jestem w dwudziestym tygodniu prawidłowo rozwijającej się ciąży :) Wszystko odbyło się za zgodą lekarza, po uprzednim sprawdzeniu na usg stanu endometrium.

Poczekaj te 2, 3 cykle bo endometrium musi miec czas by sie odbudowac. Co nagle to po diable...

Mnie kazali czekać 3 cykle. W tym 3 zaszłam i urodziłam zdrową córeczkę. Lepiej dać organizmowi trochę czasu.

Gość mala1_szklaneczka
wiem, ze lepiej dać organizmowi czasu. Zabieg mialam 31.01 to w kwietniu moge sie juz starac ???

Gość miya25
Ja mialam zabieg w grudniu,a zaczelismy w lutym. Gin radzil odczekać 3 cykle.udalo sie,teraz jestem w 35tc:)

Starm się wracać "do żyia" po poronieniu... I chciłabym podzieliś się w Wami tym co mnie sptkało. Nie chcę zamykać się w sobie... Gdy zobaczyłam pierwszy raz na usg pęcherzyk ciążowy byłam w 5 tygodniu i 2 dni. Nie było jeszcze widać zarodka. Po dwóch tygoniach zaczęłam plamić na jasnobrązowo. Pojechałam do szpitala gdzie wykonano usg i widoczny był już zarodek z bijącym serduszkiem. Dostałam duphaston. Po 5 dniach kolejne plamienie tym razem z śladami krwi. Na usg serce dziecka biło podobno wolno jak na jego wiek. Oprócz duphastonu 1x2 miałam brać luteinę dopochwowo 2x2. Po tygodniu znów wizyta u ginekologa - serce biło prawidłowo, lekarz widział poprawę. 1,5 tygodnia po ostatniej wizyce w nocy zaczeły się bóle w dole brzucha takie skurczowe, ciągnące przypominające miesiączkowe i plamienie najpierw płyn jasnobrązowy, potem na papierze po sikaniu zauważyłam krew w śladowych ilościach. Pojechałam na pogotowie i usłyszałam: zarodek martwy od około tygodnia lub więcej... Następnie ywoływanie skurczy tabletkami, starszny ból, ronienie poszególnych części po kolei... Ostatnia wypadła głowa... Po kilku godzinach łyżeczkowanie. Miałam skończony 11 tyzień. Dziś jestem 6 dni po łyżeczkowaniu... Mimo tej ogromnej straty nie poddamy się. Oboje z mężem pragniemy mieć dziecko. Będziemy starali się dalej. Po wystąpieniu pierwszej miesiączki umówimy się do ginekologa na badanie. Narazie czekamy na wynik histopatologiczny ze szpitala. Jaki czas po łyżeczkowaniu zaszłyście w ciążę? Jak liczć cykle po tym zabiegu? Pierwszy cykl jest po łyżeczkowaniu czy po pierwszej miesiączce?